Gaminator. Gry online.

graj lub zgiń
Szukaj

Jesteś tutaj pierwszy raz. Bardzo nam miło. Zarejestruj się, aby zyskać dostęp do największej bazy video o grach, możliwości wrzucania swoich treści, a także do systemu podpowiadania gier – Game Connect.

Logowanie

Zamknij Wyślij uwagę
 

Video

Cogs - videorecenzja (PC)

Cogs - videorecenzja (PC)
0:00/0:00
    KoZa przez: KoZa 2693 dni temu 

    kategoria: Videorecenzje

    Moja pierwsza videorecenzja - będę wdzięczny za uwagi. Muzyka w tle pochodzi z gry.

    Więcej filmów KoZa

    Quick lista

    • Brak filmów w Quickliście

    Filmy podobne

      Brak podobnych filmów

    Ostatnio dodane

    Katalog

    • Brak filmów w katalogu
    Podziel się:
    Tagi: cogs videorecenzja łamigłówka puzzle logiczna steam
    Gry: Cogs, PC
    Zamieść:
    URL:
    Reklama

    Komentarze

    38
    Skomentuj:
    • KoZa KoZa 1266755485000 2010-02-21

      @aaddaas - po części i bez wiedzy wprowadziłem niektórych w błąd tą ceną. Otóż, kiedy ją kupowałem w grudniu, to była przeceniona z dwóch euro na 50 eurocentów. A teraz kosztuje 9 euro bodaj... Sorry za zamieszanie, ale to siła wyższa akurat. ;]

      Czy KoZa gada z sensem?
    • lukasgures lukasgures 1266610069000 2010-02-19

      recka dobra, choć minusów chyba nie podałeś (chyba), no chyba że takich nie ma ;p graj

      Czy lukasgures gada z sensem?
    • aaddaas aaddaas 1266579914000 2010-02-19

      Recka zachęciła mnie do spróbowania gry, więc ofc graj. Mam tylko pytanko, gdzie można znaleźć pełną wersję za 5-10 zł? bo widziałem te ceny jednak z walutą europejską...

      Czy aaddaas gada z sensem?
    • rafaelo97 rafaelo97 1266226687000 2010-02-15

      Jest OK ...........

      Czy rafaelo97 gada z sensem?
    • KoZa KoZa 1265832322000 2010-02-10

      "A ty? Gra logiczna."

      @Tomaro, recka była robiona, że tak to ujmę "4fun" i myślę, że z kolejnymi też tak będzie. :] Zrobiłem to w wolnym czasie, ponieważ chciałem się przekonać, ile jest z tym pracy i myślę, że jeszcze kilka materiałów powstanie, ponieważ jest to po prostu fajna zabawa. :]

      Kolejne tytuły też raczej nie będą należały do kategorii "komercyjnych hitów", choć raczej takiej typowej gry logicznej też już nie będzie. :]

      "JustKoz Studios? Nazwa dobra ale odejmij drugie słowo. Wiesz z czym mi się to kojarzy? Z nędznymi studiami filmowymi na YT które upadają po drugim filmiku."

      Wiesz... ale właśnie takie było założenie i takie miało to robić wrażenie. ;] Czyli wyszło i działa zgodnie z zamierzeniem. :] W jakiś sposób bawi mnie takie nazewnictwo i też chciałem mieć "własne" studio, a co. x] Inna sprawa, że (łomatko) 8 lat temu z kolegami założyliśmy Niskobudżetowe Studio Nagrań i kręciliśmy filmy amatorskie na potrzeby zajęć w szkole. To taki mały tribute.

      "2. Wstęp za krótki. Równie dobrze mogłeś powiedzieć "Lubię placki""

      Myślę, że jak sama vrecka będzie dłuższa, to i wstęp zrobię dłuższy. Ale dzięki za uwagę, odnotowałem. :]

      @pozostali - dzięki za głosy i opinie. :]

      Czy KoZa gada z sensem?
    • Doombek Doombek 1265827019000 2010-02-10

      @Tomaro - "Myślę że Chimaira robiąc recenzję... wykonuje zlecenie redakcji"(tak, w przypadku r. naczelnego kiepsko to brzmi) lub stara się promować Gaminatora. Widać to po tytułach jakie recenzuje ;]"

      >> To jakie tytuły recenzuje Chimaira to w sumie jego prywatny wybór - robimy recenzje tego na co mamy ochotę;P

      Czy Doombek gada z sensem?
    • Kemer Kemer 1265823823000 2010-02-10

      GRAJ!

      V+S!!! :D :D :D :D :D

      Czy Kemer gada z sensem?
    • Soanseth Soanseth 1265821275000 2010-02-10

      God damnit! awesome!

      Zachęciłeś tak do gry, jak i do kolejnych twoich materiałów. Aż mi wstyd. KoZa zaczął kręcić vidy a ja zaniedbałem swoje, ech >_>

      Czy Soanseth gada z sensem?
    • Tomaro Tomaro 1265810851000 2010-02-10

      Nie wiedziałem że dotrwam tu do czasów, gdy redaktorzy będą robić videorecenzje...

      Nie zdziwiłem się gdy zobaczyłem recenzje Chimairy, ale twoje... Szczena mi opadła jak zobaczyłem jaką grę recenzujesz. Myślę że Chimaira robiąc recenzję... wykonuje zlecenie redakcji"(tak, w przypadku r. naczelnego kiepsko to brzmi) lub stara się promować Gaminatora. Widać to po tytułach jakie recenzuje ;] A ty? Gra logiczna.

      Recenzja świetna(Graj) ale mam 2 zastrzeżenia:

      1. JustKoz Studios? Nazwa dobra ale odejmij drugie słowo. Wiesz z czym mi się to kojarzy? Z nędznymi studiami filmowymi na YT które upadają po drugim filmiku.

      2. Wstęp za krótki. Równie dobrze mogłeś powiedzieć "Lubię placki"

      A tak poza tym: W KOŃCU! W KOŃCU PLUSY I MINUSY NA KOŃCU RECKI!!!

      Czy Tomaro gada z sensem?
    • Seelkadoom Seelkadoom 1265810802000 2010-02-10

      Graj, miałem przyjemność grać w Cogs i naprawdę polecam.

      PS: po wideo widzę, że jest polska wersja. Ja grałem w angielską, nie wiedziałem o tym :P

      Czy Seelkadoom gada z sensem?
    • Meres Meres 1265801779000 2010-02-10

      Recenzja bardzo dobra jak dla mnie, czasami jednak mówisz za szybko jakby na czas, ale z twoją dykcją bez problemu wszystko zrozumiałem GRAJ

      Czy Meres gada z sensem?
    • maciekBWR maciekBWR 1265801378000 2010-02-10

      Świetna recka KoZa! O wiele bardziej mi się podobają od tych co tam Chim z Doombkiem kręcą. Krótko, zabawnie i na temat! Czekam teraz na reckę Crackdowna :)

      Czy maciekBWR gada z sensem?
    • Gracz Gracz 1265752421000 2010-02-09

      Świetna v-recka. Jedyne moje zastrzeżenie, to to że za szybko czytasz. Graj.

      Czy Gracz gada z sensem?
    • KoZa KoZa 1265751513000 2010-02-09

      Dzięki, Kapitanie. x]

      Czy KoZa gada z sensem?
    • Kapitan Zgroza Kapitan Zgroza 1265751084000 2010-02-09

      Świetna gra i równie świetna recka!

      Czy Kapitan Zgroza gada z sensem?
    • SZP4K3R SZP4K3R 1265750370000 2010-02-09

      Świetna recka, ciekawa gra (może się skuszę). Nie mam zastrzeżeń, GRAJ.

      Czy SZP4K3R gada z sensem?
    • KoZa KoZa 1265747036000 2010-02-09

      Dzięki za komentarze. :]

      Do wszystkich osób, które mają uwagi do prędkości mówienia... macie rację. ;] Jak słuchałem tego wczoraj, to wydawało mi się, że prędkość jest w miarę OK (z akcentem na "w miarę"). Jak słucham teraz, to widzę, że materiał powinien być o 10% dłuższy przy tej samej ilości tekstu.

      A co do porównania z Premierami Tygodnia - szczerze mówiąc, był to dla mnie nawet pewien problem, ponieważ nie chciałem, by głos w videorecenzji brzmiał tak samo, to dwa różne materiały. Za którymś razem się udało, ale jak słychać - za szybko. Do dopracowania. :]

      "Chociaż niestety rozumiem, że tym wyborem rządziły względy bardziej techniczne :)"

      Powiedziałbym, że "też względy techniczne" zamiast "bardziej względy techniczne". :] Kilka najbliższych gier też raczej nie będzie należało do kategorii "komercyjne hity". :]

      Czy KoZa gada z sensem?
    • Kniaz Kniaz 1265742468000 2010-02-09

      Niezła vrecka, podobnie jak poprzednicy uważam, że można popracować nad głosem (w premierach tygodnia to brzmi lepiej :P), ale najważniejsze - zachęciło mnie do gry. Nie ma to jak dobry tytuł logiczny i fajnie, że ludzie poświęcają czas na przedstawienie ich, a nie tylko komercyjnych hitów, z których i tak jest milion gameplay'i gdzie się da. Chociaż niestety rozumiem, że tym wyborem rządziły względy bardziej techniczne :)

      Czy Kniaz gada z sensem?
    • acardo acardo 1265742052000 2010-02-09

      Dobra recenzja - pasuje mi głoś i jego naturalność, trochę za szyba "dykcja" ale recenzja jak na 1 raz mistrzowska - Play :]

      Czy acardo gada z sensem?
    • Kurman Kurman 1265739602000 2010-02-09

      Recenzja bardzo fajna, ale mam wrażenie, że mówiłeś nieco za szybko

      Czy Kurman gada z sensem?
    • DeadPoison DeadPoison 1265739485000 2010-02-09

      graaaaaj
      ................

      Czy DeadPoison gada z sensem?
    • Kirq Kirq 1265739361000 2010-02-09

      To się nazywa debiut :) Zero uwag, po prostu GRAJ. Proszę o więcej.

      Czy Kirq gada z sensem?
    • yaro yaro 1265737925000 2010-02-09

      Super recenzja! Oby tak dalej GRAJ!

      Czy yaro gada z sensem?
    • Kontal Kontal 1265737570000 2010-02-09

      Aż mnie zachęciłeś do kupna tej gry ;) Przyjemnie sie słucha i czyta - "Who's the bitch now ? " :D Krótkie bo krótkie, nie grałem ale o czym jeszcze można mówić omawiając grę logiczną? To nie jest jedna z tych gier posiadających grafikę,muzykę czy fabułę nad którymi możnaby się rozwodzić na 5 minut. :)
      Graj! Czekamy na kolejną reckę

      Czy Kontal gada z sensem?
    • milokimok milokimok 1265736001000 2010-02-09

      NO Brawo Brawo KoZa jak na pierwszy raz... to niech sie Quaz schowa. :)

      Czy milokimok gada z sensem?
    • Gigaman Gigaman 1265735707000 2010-02-09

      Recka fajna. Gra dziwna.

      Czy Gigaman gada z sensem?
    • Chidder Chidder 1265735583000 2010-02-09

      Podejrzewam, że po pierwszej łamigłówce wyrzuciłbym ją za okno ;) Brakuje mi cierpliwości do takich gier. Mi też przypomina The Incredible Machines, ale to pewnie dlatego, że produkt, bodajże Sierry, również był grą logiczną a mózg przegrzewaliśmy na małych planszach. Stąd pewnie te skojarzenia.

      Czy Chidder gada z sensem?
    • KoZa KoZa 1265733401000 2010-02-09

      Spiri - odsyłam do jednego z poniższych komentarzy, ta kwestia była już poruszona:
      "To że nie ma wad, nie znaczy, że od razu zasługuje na 9/10 czy 10/10. Autorzy postawili sobie jakiś cel i go zrealizowali, ale zrobili to z rzemieślniczą solidnością, a nie iskrą boskości. ;]"

      Czy KoZa gada z sensem?
    • KoZa KoZa 1265732764000 2010-02-09

      @Nomis - wiesz... racja, to faktycznie by lepiej brzmiało. Niepotrzebnie przekombinowałem, dzięki za uwagę.

      @luke100 - nie chciałem robić dłuższego materiału. :] A raczej, materiał sam taki wyszedł. Ani na siłę nie skracałem, ani nie wydłużałem - po prostu niecałe trzy minuty spokojnie starczyły na omówienie Cogs. :]

      Czy KoZa gada z sensem?
    • Spiri Spiri 1265732743000 2010-02-09

      jedyne do czego się przeczepię to do oceny. Gra dostała 8/10, a potem napisane jest że nie stwierdziłeś minusów. Skoro ta gra jest tak świetna, to dlaczego dostała 8, a nie 10. Widać coś ci tam musiało nie grać, a chwaliłeś tą grę przez całą recenzję.

      Czy Spiri gada z sensem?
    • luke100 luke100 1265732059000 2010-02-09

      Rany, już?
      Recenzja bardzo fajna, przyjemnie się słuchało, a błędów raczej brak, ale jest dość krótka. Rany, zjadłem tylko kanapkę i się skończyła.
      Ale definitywnie graj. Oby tak dalej.

      Czy luke100 gada z sensem?
    • Nomis Nomis 1265731962000 2010-02-09

      "...w wersji przeznaczonej dla pecetów" eee? trochę mi to nie brzmi dobrze. Lepiej by było powiedzieć "na pecety" - analogicznie jak mówi się na konsolę. Bo gier nie robi się dla pecetów, co najwyżej dla pecetowych graczy.
      Więcej pierdólek wartych przyczepienia się, nie znalazłem ;)
      GRAJ
      P.S. Ta gra jakoś mi przypomina The Incredible Machine, może dlatego, że to chyba jedyna gra logiczna, która mnie zainteresowała.

      Czy Nomis gada z sensem?
    • Toddziak Toddziak 1265731816000 2010-02-09

      "Who's the bitch now?" xD

      Czy Toddziak gada z sensem?
    • KoZa KoZa 1265729865000 2010-02-09

      "Skoro gra nie ma wad, dlaczego tylko 8/10?"

      To że nie ma wad, nie znaczy, że od razu zasługuje na 9/10 czy 10/10. Autorzy postawili sobie jakiś cel i go zrealizowali, ale zrobili to z rzemieślniczą solidnością, a nie iskrą boskości. ;]

      Czy KoZa gada z sensem?
    • Suhayl Suhayl 1265729743000 2010-02-09

      Skoro gra nie ma wad, dlaczego tylko 8/10? Graj.

      Czy Suhayl gada z sensem?
    • Doombek Doombek 1265729668000 2010-02-09

      Podziękujesz jak się spotkamy :P

      Czy Doombek gada z sensem?
    • KoZa KoZa 1265729637000 2010-02-09

      Aha, i jeszcze specjalne podziękowanie dla Doombka za grafikę-okładkę video i pomoc w poprawieniu jakości video po nie-do-końca udanym renderowaniu. :]

      Czy KoZa gada z sensem?
    • KoZa KoZa 1265729340000 2010-02-09

      Jak w opisie video - to moja pierwsza videorecenzja, więc będę bardzo wdzięczny za opinie. :] Wybrałem taką, a nie inną grę na pierwszy rzut, ponieważ łatwiej było mi dzięki temu ogarnąć wszystkie przydatne programy i zobaczyć "z czym to się je". Następne będą zapewne bardziej frapujące. ;]

      Czy KoZa gada z sensem?

    Newsy

    Najlepsze gry

    The Elder Scrolls V: Skyrim

    gatunek: RPG
    Data polskiej premiery
    11 listopad 2011

    1. Drakensang: The River of Time RPG

    Dodatek do staroszkolnego cRPG w niemieckim stylu.

    2. Amnesia: The Dark Descent Przygoda

    Ambitny projekt, wielkie nadzieje, zapewne kiepska sprzedaż.

    3. Dead Rising 2 Akcja/Arcade

    Masowa rozwałka zombiaków po raz drugi.

    4. Mafia 2 Akcja/Arcade

    Sequel świetnego sandboksa w gangsterskich klimatach.

    5. Sid Meier's Civilization V Strategia

    Piąty raz turowo podbijemy świat.

    6. StarCraft II: Wings of Liberty Strategia

    Powtórka z rozrywki w stylu Blizzard.

    1. Dead Rising 2 Akcja/Arcade

    Masowa rozwałka zombiaków po raz drugi.

    2. Guitar Hero: Warriors of Rock Akcja/Arcade

    Najmocniejsze muzycznie Guitar Hero w historii serii.

    3. Kane & Lynch 2: Dog Days Akcja/Arcade

    Psychol i ponurak powracają nadzy i skąpani we krwi.

    4. Mafia 2 Akcja/Arcade

    Sequel świetnego sandboksa w gangsterskich klimatach.

    5. Super Street Fighter IV Akcja/Arcade

    Rozszerzenie podstawowej wersji Street Fighter IV to nowi zawodnicy, areny ...

    6. Tom Clancy's H.A.W.X. 2 Akcja/Arcade , Symulator

    Dogfighty i epickie powietrzne batalie spod znaku kropek.

    1. Demon's Souls Akcja/Arcade , RPG

    Genialny klasyczny hack&slash po japońsku.

    2. Guitar Hero: Warriors of Rock Akcja/Arcade

    Najmocniejsze muzycznie Guitar Hero w historii serii.

    3. Ratchet & Clank Future: A Crack in Time Akcja/Arcade

    Kolejna odsłona zwariowanej gierki dla starych i młodych.

    4. Yakuza 3 Akcja/Arcade , Przygoda

    Kolejna odsłona sagi o japońskiej mafii.

    5. Tom Clancy's H.A.W.X. 2 Akcja/Arcade , Symulator

    Dogfighty i epickie powietrzne batalie spod znaku kropek.

    6. Mafia 2 Akcja/Arcade

    Sequel świetnego sandboksa w gangsterskich klimatach.

    1. N.O.V.A. Akcja/Arcade

    Wyobraźcie sobie Halo, ale na iPhone.

    2. Dungeon Hunter Akcja/Arcade , RPG

    Diablo w wersji Gameloftu.

    3. Plants vs. Zombies Strategia

    Tower defense z zombiakami w roli głównej.

    4. Hero of Sparta II Akcja/Arcade

    Druga część przygód xeroboja Kratosa.

    5. Street Fighter IV Akcja/Arcade

    Mobilna wersja najlepszego mordobicia ostatnich lat.

    6. Spore Creatures Akcja/Arcade

    Spore Creatures, takie jakie znamy z DSa.

    Gaminator.tv

    Projekt dofinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Innowacyjna Gospodarka