-
A więc wreszczie, powstał nasz, gaminatorowy, oficjalny temat o tematyce PlayStation 3. Możemy tutaj podzielić się doświadczeniami na temat tej konsoli, zapytać naszych gaminatorowych "specjalistów" etc. Chciałbym dodać, że na naszej stronie posiadamy:
http://www.gaminator.pl/blog/notka/1393,PS3-FAQ.html <-- FAQ konsoli PS3
http://www.gaminator.pl/blog/notka/1391,Specyfikacja-techniczna-Sony-PlayStation-3.html <-- Opis technicznej strony PS3
http://www.gaminator.pl/blog/notka/1392,Specyfikacja-techniczna-Sony-PlayStation-3-Slim.html <-- Opis technicznej strony PS3 w wersji SLIM
http://www.gaminator.pl/blog/notka/1394,Gaminatory-na-PSN.html <-- Mamy nawet ranking, w przyszłości z nagrodami.
A więc zapraszam do dyskusji.
Pozdrawiam, daniob
Tutaj będziesz miał możliwość porozmawiać o grach, najnowszych wydarzeniach, a czasem - po prostu strzelić sążnistego off-topica w odpowiednim dziale.
-
PS3 - Oficjalny temat
10
-
-
Temat o tematyce. Nie ma to jak FAIL na starcie.
No ale dobra, moje doświadczenia? Ps3 mam od...chyba kwietnia 2008. Zacząłem z GTA4, później MGS4, dalej długo długo nic... Generalnie, to konsolę odpalam raz na miesiąc, albo, kiedy mam coś nowego do grania (co jest mam nadzieję logiczne). W tej chwili planuje wziąć pada do łapy mniej więcej w lutym przyszłego roku. Powód? Heavy Rain (Quantic Dream > all). Następnie się napatoczy FF XIII.
Co mnie na początku uderzyło? Grafika... Nie, nie powiem, że nic lepszego nie widziałem. Uderzyło mnie to, że tak naprawdę, grając pierwszy raz u kumpla, TO NIE BYŁO NIC SPECJALNEGO! Dla konsolowców, którzy przesiedli się z Ps2 - tak, pewnie ich zatkało i wstrzymało zdolność wypróżniania się na co najmniej tydzień. Ja zrobiłem krzywą minę, ziewnąłem i uznałem z miejsca, że nie ma opcji, by to "żyło" 10 lat. I nadal tak myślę, nawet Killzone 2 to jedynie przeciętnie tekstury, dopakowane filtrami, by ukryć to i owo. Efekt jest ok, ale jak ktoś mi mówi, że to największe osiągnięcie w grafice, to po prostu przyczynia się do powstania ironicznego banana na moim pysku.
Co dalej? Dłuuuugie loadingi i jeszcze dłuuuuuuuuższe instalacje przez wolny napęd (x2), jak i dysk (5400rpm). Najlepsza jest przeglądarka neta, która dławi się po 20 minutach. Raz doprowadziłem do twardego zawieszenia konsoli i komunikatu "Out of Memory" (256MB pamięci suck balls :P)
Nie zrozumcie mnie źle...Fajna to zabawka i cieszę się, że ją mam, ze względu na tę parę gier, których na PC nie uświadczę, ale nie zamierzam też się unosić w ochach i achach, bo to tylko kolejne ograniczone pudełko, które nawet nie dorasta do pięt mojemu blaszakowi.
P.S. NIENAWIDZĘ leżeć na kanapie z padem i grać, co tak niby zachwalają sobie konsolowcy. Mój grill podłączony jest normalnie do monitora i gram w takiej samej pozycji, co na PC.
-
-
a więc tak.
Ps3 mam od czerwca 2008 i zacząłem z Uncharted:DF, potem Killzone 2 itd.
Razem mam 8 gier i w piątek będzie 9 ( Assassins Creed II )
Z konsoli jestem bardzo zadowolony, nie mam zastrzeżen :P
pozdro, kjuba
-
-
-
-
Nie tylko Ty daniob, mnie to wkurwia notorycznie, podobnie jak błąd za każdym razem gdy chcę sobie z kimś trofea porównać.
-
-
-
-
Najprawdopodobniej problem powstał po wprowadzeniu aktualizajci systemu. Wcześniej nigdy się z czymś takim nie spotkałem. BTW. Jak będziecie w coś grali, wyłączcie konsole pstryczkiem. Zobaczycie co się stanie. :P
-
-
Heh, jeszcze jedno trophy w MW2 (zrobienie wszystkich SpecOps na 3 gwiazdki, zostały mi już tylko 2 operacje) i będzie pierwsza platynka. :P
-
-
Heh, jeszcze jedno trophy w MW2 (zrobienie wszystkich SpecOps na 3 gwiazdki, zostały mi już tylko 2 operacje) i będzie pierwsza platynka. :P
-
-
Mam pytanie.
Czy można podłączyć drugiego pada i zalogować go na konto tak by przy grze w co-opie na dwa pady obydwaj zdobywali Trofea? Jeśli tak, to jak?
-
Gorące tematy
na forum -
na forum: Gryuczestników: 7
-
na forum: Forum Ogólneuczestników: 4
-
na forum: Giełdauczestników: 6
-
na forum: Gryuczestników: 6
-
na forum: Forum Ogólneuczestników: 6
Najlepsze gry
-
1.
Drakensang: The River of Time
RPG
Dodatek do staroszkolnego cRPG w niemieckim stylu.
-
2.
Amnesia: The Dark Descent
Przygoda
Ambitny projekt, wielkie nadzieje, zapewne kiepska sprzedaż.
-
3.
Dead Rising 2
Akcja/Arcade
Masowa rozwałka zombiaków po raz drugi.
-
4.
Mafia 2
Akcja/Arcade
Sequel świetnego sandboksa w gangsterskich klimatach.
-
5.
Sid Meier's Civilization V
Strategia
Piąty raz turowo podbijemy świat.
-
6.
StarCraft II: Wings of Liberty
Strategia
Powtórka z rozrywki w stylu Blizzard.
-
1.
Dead Rising 2
Akcja/Arcade
Masowa rozwałka zombiaków po raz drugi.
-
2.
Guitar Hero: Warriors of Rock
Akcja/Arcade
Najmocniejsze muzycznie Guitar Hero w historii serii.
-
3.
Kane & Lynch 2: Dog Days
Akcja/Arcade
Psychol i ponurak powracają nadzy i skąpani we krwi.
-
4.
Mafia 2
Akcja/Arcade
-
5.
Super Street Fighter IV
Akcja/Arcade
Rozszerzenie podstawowej wersji Street Fighter IV to nowi zawodnicy, areny ...
-
6.
Tom Clancy's H.A.W.X. 2
Akcja/Arcade
, Symulator
Dogfighty i epickie powietrzne batalie spod znaku kropek.
-
1.
Demon's Souls
Akcja/Arcade
, RPG
Genialny klasyczny hack&slash po japońsku.
-
2.
Guitar Hero: Warriors of Rock
Akcja/Arcade
Najmocniejsze muzycznie Guitar Hero w historii serii.
-
3.
Ratchet & Clank Future: A Crack in Time
Akcja/Arcade
Kolejna odsłona zwariowanej gierki dla starych i młodych.
-
4.
Yakuza 3
Akcja/Arcade
, Przygoda
Kolejna odsłona sagi o japońskiej mafii.
-
5.
Tom Clancy's H.A.W.X. 2
Akcja/Arcade
, Symulator
Dogfighty i epickie powietrzne batalie spod znaku kropek.
-
6.
Mafia 2
Akcja/Arcade
-
1.
N.O.V.A.
Akcja/Arcade
Wyobraźcie sobie Halo, ale na iPhone.
-
2.
Dungeon Hunter
Akcja/Arcade
, RPG
Diablo w wersji Gameloftu.
-
3.
Plants vs. Zombies
Strategia
Tower defense z zombiakami w roli głównej.
-
4.
Hero of Sparta II
Akcja/Arcade
Druga część przygód xeroboja Kratosa.
-
5.
Street Fighter IV
Akcja/Arcade
Mobilna wersja najlepszego mordobicia ostatnich lat.
-
6.
Spore Creatures
Akcja/Arcade
Spore Creatures, takie jakie znamy z DSa.