-
Mam takie pytanie - graliście już w multi Modern Warfare 2? Zastanawiam się nad zakupem na PC zamiast Xboxa, ponieważ mógłbym wtedy ze znajomymi ze studiów zagrać. Słyszałem jednak sporo złych rzecz - że lagi, że to, że tamto... Postanowiłem więc sprawdzić u źródła i wypytać ludzi, którzy grali. ;]
Dla mnie najważniejsze jest jedno - czy fajnie się gra? Multi w CoD4 podobało mi się po prostu niesamowicie i jeśli w MW2 jest równie dobre, to znaczy, że warto zakupić. :]
Z góry dzięki za info.
Tutaj będziesz miał możliwość porozmawiać o grach, najnowszych wydarzeniach, a czasem - po prostu strzelić sążnistego off-topica w odpowiednim dziale.
-
Modern Warfare 2 - co z tym multi?
28
-
-
Ja podpisuje się pod pytaniem. Mnie szczególnie interesuje czy są duże lagi i jak łatwo znaleźć jakiś "server" z ustawieniami które nas interesują, niekoniecznie DM albo TDM. Czy jest tryb Hardcore? Jak jest, to powiedzcie też proszę czy jest w nim celownik na ekranie?
-
-
Ja już mam za sobą parę godzin testów na PC:
- lagi to ściema, nawet ja na moim łączu rodem z krajów trzeciego świata grałem bardzo komfortowo (prawdopodobnie o lagach mówili ludzie dla których już wzrost 5ms to jest tragedia)
- matchmaking to fajna sprawa, dwa kliknięcia i jesteś w grze, a znajomi mogą dołączać poprzez ciebie (Steam > Dołącz do gry)
- multi w MW2 to takie COD4 v.1.5 - podstawa jest ta sama, ale jest ładniej, lepiej, dynamiczniej, więcej.
W moim odczuciu cena gry zwraca się w samym trybie single, który miażdży cycki (może wykręcę recenzję przed 20.10, tam opiszę to dokładniej), dlatego gorąco polecam.
-
-
Podsumowując - hejterki popłakały, a gra i tak jest świetna ;) Dzisiaj dokładnie stestuję ;)
-
-
Podsumowując. Jaki był sens tego wpisu poza klasyczną trollerą do której już wszystkich przyzwyczaiłeś?
-
-
Podsumowując - znowu zrobiłeś z siebie idiotę, bo gra jest prześwietna i każdemu recenzentowi się podoba a Twoje łażenie za mną i opowiadanie głupot tego nie zmieni ;) Hejterku ;)
-
-
Szparek, pozwól, że ludzie ocenią sobie sami kto robi z siebie idiotę na bazie codziennej.
Aha, jeszcze jedno. Czy ty masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem? Dlaczego ciągle przekonujesz mnie do MW2, gdzie ja napisałem w tym topicu coś złego o tej grze.
Kurde znowu tracę swój czas na rozmowy z trollem.
Wracam do trybu ignore.
-
-
Ty ale ja Ciebie do niczego nie przekonuję ;) Ja już zauważyłem że jesteś zakutym łbem i nic Ci się nie przetłumaczy, mogę tylko powiedzieć że Twoja strata bo gra jest przewspaniała i tylko takie żałosne hejterki jak Ty co chwila robią dym nie wiadomo o co, a potem i tak do sklepu polecą ;) I przestań tutaj łapać za słówka, bo ocenia się całokształt a nie to co napisałeś akurat tutaj - co pisałeś gdzie indziej wszyscy widzieli.
I miej chociaż na tyle honoru żeby dotrzymywać własnego słowa, bo widzę że na większą jego ilość Cię nie stać.
-
-
A ja tak rzucę screenem, który mi się rzucił w oczy na jakimś forum. Chyba to właśnie multi MW2 - jeśli tak, to jest gorzej niż w F.E.A.R. 2 ;)
-
-
http://img689.imageshack.us/img689/5527/... sorry za double posta ;]
-
-
-
Jest w multi coś takiego jak "migracja hosta", gdy wychodzi oryginalny host, gra przełącza się na osobę z najlepszym internetem. Do tej pory jeszcze mnie nie zawiodło, chyba po prostu wszyscy na serwerze mieli chujowy internet.
-
-
Obstawiam, że hostem jest OooO ;) Jakieś kolejne wrażenia po dniu grania Spierek? Interesuje mnie wyłącznie multi.
-
-
Jest. Genialnie.
Jak już gdzieś mówiłem, to jest takie COD4 na sterydach, wszystkie tryby działają jak trzeba i gra się w nie świetnie. Mapy są tak zrobione, że każda może uciągnąć każdy tryb (ale nie jestem do końca pewny), więc nie ma wiele do zapamiętywania.
Każda broń ma masę achievementów, jak "zabij 100 osób z tej broni" "zabij 30 wrogów korzystając z tłumika", wszystko to odblokowuje nowe rzeczy jak kamuflaże, oraz dodatkowe elementy (czujnik pulsu, luneta termowizyjna), do każdej broni osobno, no i oczywiście każde zaliczone wyzwanie to dodatkowe PD podpakowujące poziom doświadczenia.
Jeszcze mam sporo do odkrycia, na razie próbuję wymaxować sobie FAMAS.
-
-
Jest. Genialnie.
Jak już gdzieś mówiłem, to jest takie COD4 na sterydach, wszystkie tryby działają jak trzeba i gra się w nie świetnie. Mapy są tak zrobione, że każda może uciągnąć każdy tryb (ale nie jestem do końca pewny), więc nie ma wiele do zapamiętywania.
Każda broń ma masę achievementów, jak "zabij 100 osób z tej broni" "zabij 30 wrogów korzystając z tłumika", wszystko to odblokowuje nowe rzeczy jak kamuflaże, oraz dodatkowe elementy (czujnik pulsu, luneta termowizyjna), do każdej broni osobno, no i oczywiście każde zaliczone wyzwanie to dodatkowe PD podpakowujące poziom doświadczenia.
Jeszcze mam sporo do odkrycia, na razie próbuję wymaxować sobie FAMAS.
-
-
Cóż, pewnie zaraz posypią się głosy, że 'jestem antyboy' czy coś w ten deseń, ale... zobaczyłem pewien filmik: http://www.youtube.com/watch?v=5MdSwgKtS... ja się pytam, gdzie ten iwnet i jego uber zabezpieczenia? ;]
-
-
A jakaś opinia do multi bardziej pro-gamerskiego? Jakieś opcje dla klanów, balans w S&D?
-
-
Ja jestem właśnie po krótkiej sesji MW2 (singiel urywa łeb, na razie nie spodobała mi się tylko misja w Wirginii) no i wypróbowałem multi.
I jest jak mówi Spierek. Jest to multi z CoD4, ale o niebo lepsze. Jak widać rozwiązania zastosowane przez IW zdają egzamin, gra się świetnie, jest masa trybów i wspominanych aczików do broni i nie tylko. Wspaniale to wygląda, świetnie się w to gra. Pieprzenie o lagach również można między bajki wsadzić, póki co nie złapałem jeszcze ani jednego, malutkiego spowolnienia :)
-
-
http://www.youtube.com/watch?v=5MdSwgKtS... - rzućcie na to okiem. Mówione chyba, że IWnet ma taką zaletę, że nie da się go zhackować. Cóż, gra ma dwa dni... i widać, że jednak się da. ;] To tylko w ramach ciekawostki. :]
-
-
Widziałem, damn it. Tylko, że tu jest podwójnie ciekawie:
- po zabiciu masz kamerę z oczu osoby która cię zabiła, 7 sekund wstecz. Jeśli zauważysz, że ktoś zabija cię przez 5 ścian z 40 metrów, możesz donieść na niego.
- a z tym się wiąże druga rzecz, bo o ile się orientuję, gra jest VAC-Secured (ale głowy nie dam), więc może być ban na wszystkie serwery we wszystkich grach :P
-
-
Dobrze wiedzieć - ten filmik wyglądał trochę nieciekawie. ;] Choć prawda jest taka, że w każdym shooterze można trafić na jakichś fuckin' cheaterów. Jedynie na konsolach jest to naprawdę trudne (a przynajmniej tak mi się wydaje). ;]
-
-
Cziterzy są wszędzie. Zawsze znajdą takie robaczki które nie potrafią przegrywać. Z tego co wiem konsole też nie są od nich wolne.
@Spierek - to co piszesz brzmi bardzo zachęcająco. Nie wiem czy się nie skuszę koniec końców. Filmiki na tubie zachęcają okrutnie!
-
-
Ostrzegam jednak o jednym - ta gra MI się strasznie podoba.
Podoba mi się nieustające tempo singla, ale niektórzy mówią, że ich męczy.
Podobają mi się pojedynki 6v6 i max 9v9, ale niektórzy mówią, że to krok w tył względem COD4.
Podoba mi się IWNet, ale na to narzeka pół internetu.
-
-
Ja to widzę tak. Obniżenie ilości graczy to na 100% krok w tył. Niemniej w MW1 nigdy nie grałem na serwerach większych niż 10vs10, a często wybierałem 8vs8. Mapki zyczajnie nie nadawały się dla większej ilości graczy. IWNet to też bez wątpienia krok w tył w porównaniu do dedykowanych serwerów. Ewidentnie celowany w zwiększenie zarobku a nie poprawę (albo nawet utrzymanie) jakości rozgrywki sieciowej. Z drugiej strony tryb specops wygląda po prostu piekielnie grywalnie a ta misja ze wsparciem z powietrza to już sam miód. Dodatkowo pojawił mi się ostatnio chętny do wspólnego strzelania :) Sam multi też wygląda fajnie na tubie, pytałem kilku polskich graczy, jeden co prawda mówił o problemach z IWNet ale ogólnie wypowiadali się pochlebnie. Ponoć nie ma lagów a grę wyszukuje się błyskawicznie. Reasumując. Nie wykluczam, że za jakiś czas na gami pojawi się moja wyczerpująca recenzja MW2 ;)
-
-
Jak duża jest kontrola nad matchmakingiem? Przykładowo, kiedy ustalasz tryb gry w którym będziesz szukał hosta, czy da się wybrać mapę na której chciałbyś grać?
-
-
Gorące tematy
na forum -
na forum: Gryuczestników: 7
-
na forum: Forum Ogólneuczestników: 4
-
na forum: Giełdauczestników: 6
-
na forum: Gryuczestników: 6
-
na forum: Forum Ogólneuczestników: 6
Najlepsze gry
-
1.
Drakensang: The River of Time
RPG
Dodatek do staroszkolnego cRPG w niemieckim stylu.
-
2.
Amnesia: The Dark Descent
Przygoda
Ambitny projekt, wielkie nadzieje, zapewne kiepska sprzedaż.
-
3.
Dead Rising 2
Akcja/Arcade
Masowa rozwałka zombiaków po raz drugi.
-
4.
Mafia 2
Akcja/Arcade
Sequel świetnego sandboksa w gangsterskich klimatach.
-
5.
Sid Meier's Civilization V
Strategia
Piąty raz turowo podbijemy świat.
-
6.
StarCraft II: Wings of Liberty
Strategia
Powtórka z rozrywki w stylu Blizzard.
-
1.
Dead Rising 2
Akcja/Arcade
Masowa rozwałka zombiaków po raz drugi.
-
2.
Guitar Hero: Warriors of Rock
Akcja/Arcade
Najmocniejsze muzycznie Guitar Hero w historii serii.
-
3.
Kane & Lynch 2: Dog Days
Akcja/Arcade
Psychol i ponurak powracają nadzy i skąpani we krwi.
-
4.
Mafia 2
Akcja/Arcade
-
5.
Super Street Fighter IV
Akcja/Arcade
Rozszerzenie podstawowej wersji Street Fighter IV to nowi zawodnicy, areny ...
-
6.
Tom Clancy's H.A.W.X. 2
Akcja/Arcade
, Symulator
Dogfighty i epickie powietrzne batalie spod znaku kropek.
-
1.
Demon's Souls
Akcja/Arcade
, RPG
Genialny klasyczny hack&slash po japońsku.
-
2.
Guitar Hero: Warriors of Rock
Akcja/Arcade
Najmocniejsze muzycznie Guitar Hero w historii serii.
-
3.
Ratchet & Clank Future: A Crack in Time
Akcja/Arcade
Kolejna odsłona zwariowanej gierki dla starych i młodych.
-
4.
Yakuza 3
Akcja/Arcade
, Przygoda
Kolejna odsłona sagi o japońskiej mafii.
-
5.
Tom Clancy's H.A.W.X. 2
Akcja/Arcade
, Symulator
Dogfighty i epickie powietrzne batalie spod znaku kropek.
-
6.
Mafia 2
Akcja/Arcade
-
1.
N.O.V.A.
Akcja/Arcade
Wyobraźcie sobie Halo, ale na iPhone.
-
2.
Dungeon Hunter
Akcja/Arcade
, RPG
Diablo w wersji Gameloftu.
-
3.
Plants vs. Zombies
Strategia
Tower defense z zombiakami w roli głównej.
-
4.
Hero of Sparta II
Akcja/Arcade
Druga część przygód xeroboja Kratosa.
-
5.
Street Fighter IV
Akcja/Arcade
Mobilna wersja najlepszego mordobicia ostatnich lat.
-
6.
Spore Creatures
Akcja/Arcade
Spore Creatures, takie jakie znamy z DSa.