-
Od kilku tygodni dręczy mnie pewna rzecz, a mianowicie konsola. Chciałbym się was zapytać czy opłaca się ją jeszcze kupować podczas, gdy za 2 -3 lata wyjdą konsole nowej generacji i czy wtedy nie zepchną x360 w zapomnienie i nie będą już wychodzić na niego gry... A po drugie czy opłaca się piracić xboxa, bo jeszcze nie zarabiam i nie stać mnie, aby każdy ważny tytuł był u mnie, ale z drugiej strony chciałbym móc korzystać z sieci, a słyszałem, że jest to niemożliwe jeśli się ma spiraconego xboxa. Tak więc doradźcie mi czy kupić xboxa czy czekać na nową generację, czy można po spiraceniu odwrócić to i znów móc go "naprawić" i czy można na pirackim xboxie korzystać z usługi xbox live.
Tutaj będziesz miał możliwość porozmawiać o grach, najnowszych wydarzeniach, a czasem - po prostu strzelić sążnistego off-topica w odpowiednim dziale.
-
Zakupienie konsoli
8
-
-
"jest to niemożliwe jeśli się ma spiraconego xboxa" - nieprawda
"można na pirackim xboxie korzystać z usługi xbox live." - można
"Tak więc doradźcie mi czy kupić xboxa czy czekać na nową generację" - kupić
-
-
No to czym się różni oryginalny x360 od spiraconego? I czy jeżeli wystąpi tzw. RRoD czy będę mógł oddać go na gwarancji do naprawy, czy będę musiał wydać pieniądze z własnej kieszeni na naprawę?
-
-
"No to czym się różni oryginalny x360 od spiraconego?" - tym, że mając oryginalną konsolę X360 mozesz liczyc na wsparcie techniczne Microsoftu, kupujesz na nią gry w sklepie i w nie grasz, a co się z tym wiąże, wspierasz branżę gier;)
"I czy jeżeli wystąpi tzw. RRoD czy będę mógł oddać go na gwarancji do naprawy, czy będę musiał wydać pieniądze z własnej kieszeni na naprawę?" - możesz próbować odesłać. A czy wykryją czy nie, to juz liczysz na szczęście.
Ogólnie, sam pomysł kupowania konsoli z myślą o jej przerobieniu, uważam za mega słaby. Kup Xboxa, z jakąś grą pewnie, potem możesz wymieniać gry przecież, możesz sprzedawać je i kupować inne. Trzeba kombinować;]
-
-
Mimo że nie mam konsoli, to jednak doradzałbym Ci kupno. Wystarczy spojrzeć jaka jest sytuacja z PS2. Wielu osobom nadal wystarcza.
Co do wykrycia przerobionej konsoli, to raczej by wykryli. W końcu serwis powinien się znać na sprzęcie, który naprawia.
I dziwi mnie takie lekkie wspieranie piractwa przez Gaminatora. Serwis wydaje się przez to bardziej ludzki, ale i tak mnie to dziwi, że nie ma 100 postów w stylu: "Giń piracie!"
-
-
"że nie ma 100 postów w stylu: "Giń piracie!""
Kto sam jest bez grzechu, niech pierwszy rzuci kamień, itd.
-
-
Dla mnie to co napisał Doombek nie ma nic wspólnego ze wspieraniem piractwa, ale ja jako osoba nie parająca się tym mówię - ...a zresztą co se będę strzępił język, ja nie piracę bo mam swoje zasady, jak Ty swoich nie masz to w sumie niewiele mnie obchodzi to, czy "nie stać Cię by kupić każdy ważny tytuł i UMRZESZ jak w niego nie zagrasz"
-
-
Mnie niedawno też męczył problem konsoli. Głównie z powodu Guitar Hero ;)
Przejrzałem co każda z nich oferuje, jakie są ceny samej konsoli, osprzętu, gier.
W efekcie zakupiłem używane PS2 z 5 grami (2x God Of War, Buzz + buzzzery itd.) za jakąś śmieszną kasę (równo 250 zeta), do tego nowe 'gitar hiro trójkę' z gitarą za niecałe 200 PLN. W efekcie zamknąłem się w 500 PLN, a grania mam na parę miesięcy.
el Dominos - jeśli cena zarówno konsoli jak i gier powstrzymuje Cię przed kupnem X'a, to przejrzyj bibliotekę gier na PS2, zorientuj się w premierach i być może ten sprzęt Cię zadowoli. Na PS2 ciągle wychodzą gry.
Koszt osprzętu również jest śmieszny. Karty pamięci, kontrolery - to wszystko poniżej 50 zeta chodzi na allegro. Z grami jest podobnie. Często można kupić zafoliowany tytuł za cenę dużej pizzy z 4 dodatkami i małą colą.
A gdybyś chciał gry za złotówkę, to kup przeróbkę za pomocą karty pamięci i zestaw 50 płyt DVD w promocji. Tak tez można. Ale to nie znaczy że polecam.
Odnośnie X'a - słuchaj Doombka, dobrze gada.
-
Gorące tematy
na forum -
na forum: Gryuczestników: 7
-
na forum: Forum Ogólneuczestników: 4
-
na forum: Giełdauczestników: 6
-
na forum: Gryuczestników: 6
-
na forum: Forum Ogólneuczestników: 6
Najlepsze gry
-
1.
Drakensang: The River of Time
RPG
Dodatek do staroszkolnego cRPG w niemieckim stylu.
-
2.
Amnesia: The Dark Descent
Przygoda
Ambitny projekt, wielkie nadzieje, zapewne kiepska sprzedaż.
-
3.
Dead Rising 2
Akcja/Arcade
Masowa rozwałka zombiaków po raz drugi.
-
4.
Mafia 2
Akcja/Arcade
Sequel świetnego sandboksa w gangsterskich klimatach.
-
5.
Sid Meier's Civilization V
Strategia
Piąty raz turowo podbijemy świat.
-
6.
StarCraft II: Wings of Liberty
Strategia
Powtórka z rozrywki w stylu Blizzard.
-
1.
Dead Rising 2
Akcja/Arcade
Masowa rozwałka zombiaków po raz drugi.
-
2.
Guitar Hero: Warriors of Rock
Akcja/Arcade
Najmocniejsze muzycznie Guitar Hero w historii serii.
-
3.
Kane & Lynch 2: Dog Days
Akcja/Arcade
Psychol i ponurak powracają nadzy i skąpani we krwi.
-
4.
Mafia 2
Akcja/Arcade
-
5.
Super Street Fighter IV
Akcja/Arcade
Rozszerzenie podstawowej wersji Street Fighter IV to nowi zawodnicy, areny ...
-
6.
Tom Clancy's H.A.W.X. 2
Akcja/Arcade
, Symulator
Dogfighty i epickie powietrzne batalie spod znaku kropek.
-
1.
Demon's Souls
Akcja/Arcade
, RPG
Genialny klasyczny hack&slash po japońsku.
-
2.
Guitar Hero: Warriors of Rock
Akcja/Arcade
Najmocniejsze muzycznie Guitar Hero w historii serii.
-
3.
Ratchet & Clank Future: A Crack in Time
Akcja/Arcade
Kolejna odsłona zwariowanej gierki dla starych i młodych.
-
4.
Yakuza 3
Akcja/Arcade
, Przygoda
Kolejna odsłona sagi o japońskiej mafii.
-
5.
Tom Clancy's H.A.W.X. 2
Akcja/Arcade
, Symulator
Dogfighty i epickie powietrzne batalie spod znaku kropek.
-
6.
Mafia 2
Akcja/Arcade
-
1.
N.O.V.A.
Akcja/Arcade
Wyobraźcie sobie Halo, ale na iPhone.
-
2.
Dungeon Hunter
Akcja/Arcade
, RPG
Diablo w wersji Gameloftu.
-
3.
Plants vs. Zombies
Strategia
Tower defense z zombiakami w roli głównej.
-
4.
Hero of Sparta II
Akcja/Arcade
Druga część przygód xeroboja Kratosa.
-
5.
Street Fighter IV
Akcja/Arcade
Mobilna wersja najlepszego mordobicia ostatnich lat.
-
6.
Spore Creatures
Akcja/Arcade
Spore Creatures, takie jakie znamy z DSa.