-
Witajcie! Ostatnio poważnie myślę nad kupnem konsoli ale nie mogę się zdecydować między PS3 a X360. Na każdej z tych platform są gry w które chciałbym zagrać. X360 jest tańszy i jest na niego więcej gier ale za to ma płatny internet i RROoD. PS3 niby rzadziej się psuje i ma Blue-Ray ale jest drogi i oferuje mniejszy wybór gier. Czy moglibyście mi coś doradzić?
Tutaj będziesz miał możliwość porozmawiać o grach, najnowszych wydarzeniach, a czasem - po prostu strzelić sążnistego off-topica w odpowiednim dziale.
-
PS3 czy X360
32
-
-
RRoD w nowych X360 nie występuje, zaś o ile wiem Silver Account na Live! jest darmowe. Oraz jak sam zauważyłeś jest primo tańsze, sekundo jest więcej gier.
Dla mnie byłby to oczywisty wybór.
-
-
Też miałem taki dylemat ale wybrałem X360.Wybrałem go .ponieważ ma usługę Xbox live z której korzysta masa graczy ,jest tańszy to fakt ,ma niby te wady techniczne ale ja i moi koledzy jakoś mają X'a i nic się złego nie dzieję ,internet jest płatny ale to są śmieszne pieniądze jak na taką usługę no bo powiedzmy szczerze czy nie warto wydać te załóżmy 18 zł na miesiąc ale za to świetnie się bawić ? Po za tym wybór gier jest też większy więc ja polecam CI Xboxa 360 najlepiej w wersji PREMIUM ,ale to już twój wybór.
-
-
@Giga -> Nie możesz mówić że nie występuje, skoro nowa rewizja xboxa - Jasper - jest krótko obecny na rynku i dokładnie tak naprawdę nie można mówić że RROD nie występuje na nim.
I swoją drogą, PS3 też się psują, trochę rzadziej, ale u nich często napędy siadają. Swoją drogą polecam xboxa, sam mam i nie narzekam. :] Bierz tylko Premium, bo ja sam wziąłem Arcade i tego żałuję... Dostać dysk w normalnej cenie to porażka!
-
-
Oki a tak w ogóle to gdzie się kupuje te złote konta jakie są ceny i do czego podłączacie swoje X360?
-
-
Bierz Xboxa;) PS3 ma totalnie przerąbaną usługę sieciową - przez cały weekend walczylem z betą Uncharted 2, i tylko jeden mecz udalo mi sie rozegrac. Wiecej gier,i tez tansze są. A co do platnego netu - 100 zeta na rok to duzo? Placac masz gwarancje sprawnej uslugi najwyzszej jakosci, nie to co PS3.
Zlote konta - na allegro najlepiej.
Podlaczanie - kabel ethernet do routera.
-
-
Xbox Live Gold kosztuję mniej więcej :
Miesiąc mniej więcej : 18 zł
3 Miesiące mniej więcej :55 zł
Rok + miesiąc gratisowy : 145 zł
Ja kupuję przez allegro.
-
-
@MacDoombek
Czyli jak ja mam Neostradę (niestety), to muszę mieć jakiś router i internet w X360 normalnie mi będzie działał?
-
-
@MacDoombek
Z internetem to obawiam się że mogą być problemy bo mam neostradę. Ale zwykły router powinien mi wystarczyć tak?
-
-
Iksa oczywiście... Poza wyżej wymienionymi zaletami są jeszcze acziki, które powiększają ci e-penisa. :P
-
-
Ja gdybym miał kupić konsolę, to wybrałbym PS3 - ale to kwestia raptem kilku rzeczy, czyli np. sposobu łączenia się z siecią, kontrolera czy bardziej japońskiej bazy gier. W kwestii jakość/cena dla przeciętnego użytkownika wygrywa X360 niepodzielnie. Tak naprawdę jak quaz FAQs X360 zachęciło Cię do IksPudła to ono jest właściwym wyborem, w innym wypadku dopiero się pytaj dalej ;d
-
-
Mam do was pytanie.
Jak podłączyć Xboxa do Live jeśli nie mam w pokoju "nerwostrady", a nie chce mi się kupować drogiego wifi adaptera?
-
-
Każdy wie że x360 to dobra opcja oto powody.
1.TAŃSZY OD PS-gó**o
2.Jak quaz w faqs powiedział łatwiej robi się na niego gry
3.Poręczniejszy-czemu? bo u mnie np.stoi tam gdzie dawniej stało dvd (i się mieści bez problemu)
-
-
Jak to powiedział Karamba
"3.Poręczniejszy-czemu? bo u mnie np.stoi tam gdzie dawniej stało dvd (i się mieści bez problemu)"
taakkk... to na pewno jest najlepszą cechą xboxa xDDDDDD
-
-
Według mnie najlepiej sprawdzić w której konsoli baza tytułów ekskluzywnych jest dla ciebie ciekawsza i wybrać tę opcję. Sprzętowo niby ps3 jest lepsze ale to nieodczuwalna różnica bo i tak nikt jak na razie nie wyciska z tej siły nic ponad moc x-boxa. A jeżeli chodzi o cenę x-boxa to, jest rzeczywiście bardziej przystępna ale jak komuś bardzo zależy to odmówi sobie 2-3 gry i będzie miał ps3. Ja osobiście mam ps3 i kupowałem w tych czasach co kosztowało 2300-2500zł. Wyboru nie żałuję, ale pewnie gdybym kupil x-boxa dziś też bym mówił, że nie żałuje.
-
-
No to masz farta bo mój kumpel ma ps3 i teraz mi mówi że jednak wolałby xboxa.
-
-
ja posiadam PS3 od 3 miesięcy i moge powiedzieć tyle że gry niekoniecznie są droższe, Nowe tak ale używki juz nie. Nie raz udawało mi się dostać grę po śmiesznie niskich cenach.
Napęd w PS3 jest największą wadą ale na konsole dostajemy 2 lata gwarancji.
Od początku 2009 roku każda gra na PS3 musi mieć trofea.
Może i gry na PS3 wymagają instalacji ale dysk można wymienić na dowolną 2,5 calówkę.
-
-
Ja również się teraz zastanawiam nad kupnem konsoli i chyba wybiorę Xbox-a. Tańszy, więcej gier, więcej użytkowników.
-
-
No i to się nazywa trafny wybór człowieku będziemy razem napylać na multi :)
-
-
tiaaaa... bo na ps3 sie nie da piracic, wiec jest zla i gry drozsze :D :D :D
-
-
PS3 jest zdecydowanie droższe, wychodzi na niego mało gier, a exclusivy nie są takie rajcujące (Resisance mnie na przykład nie przekonało, podobnie jak jeszcze ten ostatni 'hiper-cud graficzny), ma nie wiadomo po co od 10 lat tego samego, niewygodnego, kanciastego pada... Ma też plusy - blu-ray, możliwość wmontowania większych dysków niż w X360, mniej się grzeje... Xbox ssie z jednego powodu - żeby grać po sieci trzeba mieć płatnego Golda, ale żeby ściągać dema, filmy, etc. wystarczy Silver. Gry są na niego tańsze, jest ich więcej (w końcu 360 pojawiła się na rynku ponad rok przed PS3), a i możliwość używania, ehem, kopii zapasowych gier jest nie od parady. A, co do PSowych exclusive'ów, to już nawet najnowsze Final Fantasy będą wychodzić na X360 ;) Jak dla mnie bomba :)
-
-
No dobra ja mam pytanko mój ziomek pytał mnie czy gdy se kupi god of war 2 na płytce to będzie mógł grać w nie na ps3?
-
-
jeżeli jest to wersja dedykowana na PS3 to i owszem. PCtowej ani X360 tam nie odpali.
-
-
PS3 nie ma pełnej kompatybilności z tytułami z poprzednich PSów. Może spróbować, ale są przeciętne szanse, że będzie działać. Najlepiej upolować albo wersję dedykowaną na PS3, albo upolować PS2, które teraz używane tanio stoi :P
-
-
@Najlepiej upolować albo wersję dedykowaną na PS3...@
A to ciekawe, bo ja nigdy nie słyszałem o czymś takim. Są też wersje dedykowane na inne platformy? Może na Gameboya? Albo Dreamcasta?
God of War w wersji PS2 będzie chodził TYLKO na PS2 i ewentualnie PS3 wersji 60gb, która to niestety jest już nie produkowana i wycofana ze sprzedaży. Jedyna opcja żeby ją dostać to aukcje, ale jest to unikat, więc szanse są bardzo małe.
-
-
@Boman92: nie grałem w GoWa, więc nie wiem na jakie platformy go wydano. Usiłowałem pomóc w sposób jak najbardziej uogólniony i zgodny z tym co wiem o tych konsolach ;) Wersja dedykowana czyli wersja z takim wesołym napisem na pudełku, np. Playstation 3, albo Xbox 360, et caetera...
-
-
wiesz, jest taka madra zasada - nie wiesz, to nie pisz :)
zgodnie z moja wiedza o samochodach, mozesz tankowac swojego benzyniaka olejem rzepakowym, olej w silniku lac przechodzony - w moim leciwym ursusie dziala. widzisz analogie? :P
-
-
Co się tyczy exclusive'ów to teraz się tak dziwnie zrobiło, że na X360 większość exclusive'ów to gry, które już wyszły. Tak naprawdę jest jakaś śladowa ilość rzeczy, które mają wyjść, zapowiadają się naprawdę dobrze i są TYLKO na X360 (prawdę mówiąc chyba tylko kolejne Halo przychodzi mi do głowy). Tymczasem są całe stada gier na PS3, które wyglądają nieźle i się zbliżają. No i reszta tytułów, która wychodzą na obydwie platformy.
Dzieje się to co podejrzewałem, że może się zdarzyć. PS3 zaczyna powoli odzyskiwać rynek atrakcyjnością oferty. Może marnie kojarzę, ale z nadchodzących exclusive'ów na X360 kojarzę tylko Halo ODST i Halo Reach. No i dodatek do GTAIV - Ballad of Tony Gay. Poza tym pewno rzeczy związane z Project Natal, ale PS3 też będzie miało za moment swoje kontrolery reagujące na ruch (pokazali prototyp), więc pewno też coś w związku z tym zrobią.
A z gier, które wychodzą tylko na PS3: God of War 3, Heavy Rain, Twisted Metal PS3, Afrika (nie wiem co o tym sądzić) czy The Last Guardian. No i Rockstar, ludzie od GTAIV, robią Agent tylko na PS3, ale póki co praktycznie nic o grze nie wiadomo.
Pomijam, że X360 traci exclusive'y. Tak jak Dead Rising czy Lost Planet (no, potem na PC wyszło jeszcze) były początkowo tylko na X'a tak teraz ich sequele wyjdą też na PS3.
Niemniej to może być chwilowe wrażenie, ale jesteśmy po E3 i chociaż konferencja Microsoftu była ciekawsza o tyle mam wrażenie, że Sony pokazało sporo więcej exclusive'ów.
Tak naprawdę rynek się zlewa teraz. Najwięcej gier jest multiplatformowych, więc to którą konsolę się kupi nie ma już tak dużego znaczenia.
-
-
Jeżeli jesteś silnie zainteresowany final fantasy XII to wybierz ps3 według zapowiedzi filmiki mają mieć lepszą jakość na ps3 a i płyty nie zajmą ci 3/4 półki, jeżeli nie jesteś zainteresowany exclusiveami ani odtwarzaczem blu-ray spokojnie bierz pudło.
-
-
Jak już to Final Fantasy XIII i chyba nie filmiki mają mieć lepszą jakość tylko wersja PS3 będzie miała wszystkie ścieżki dźwiękowe, łącznie z oryginalnymi, a na X360 będzie tylko angielska.
Biorąc pod uwagę, że FFXIII ma wyjść na obydwie platformy to raczej nie jest to jakikolwiek argument w kwestii tego co kupić.
-
Gorące tematy
na forum -
na forum: Gryuczestników: 7
-
na forum: Forum Ogólneuczestników: 4
-
na forum: Giełdauczestników: 6
-
na forum: Gryuczestników: 6
-
na forum: Forum Ogólneuczestników: 6
Najlepsze gry
-
1.
Drakensang: The River of Time
RPG
Dodatek do staroszkolnego cRPG w niemieckim stylu.
-
2.
Amnesia: The Dark Descent
Przygoda
Ambitny projekt, wielkie nadzieje, zapewne kiepska sprzedaż.
-
3.
Dead Rising 2
Akcja/Arcade
Masowa rozwałka zombiaków po raz drugi.
-
4.
Mafia 2
Akcja/Arcade
Sequel świetnego sandboksa w gangsterskich klimatach.
-
5.
Sid Meier's Civilization V
Strategia
Piąty raz turowo podbijemy świat.
-
6.
StarCraft II: Wings of Liberty
Strategia
Powtórka z rozrywki w stylu Blizzard.
-
1.
Dead Rising 2
Akcja/Arcade
Masowa rozwałka zombiaków po raz drugi.
-
2.
Guitar Hero: Warriors of Rock
Akcja/Arcade
Najmocniejsze muzycznie Guitar Hero w historii serii.
-
3.
Kane & Lynch 2: Dog Days
Akcja/Arcade
Psychol i ponurak powracają nadzy i skąpani we krwi.
-
4.
Mafia 2
Akcja/Arcade
-
5.
Super Street Fighter IV
Akcja/Arcade
Rozszerzenie podstawowej wersji Street Fighter IV to nowi zawodnicy, areny ...
-
6.
Tom Clancy's H.A.W.X. 2
Akcja/Arcade
, Symulator
Dogfighty i epickie powietrzne batalie spod znaku kropek.
-
1.
Demon's Souls
Akcja/Arcade
, RPG
Genialny klasyczny hack&slash po japońsku.
-
2.
Guitar Hero: Warriors of Rock
Akcja/Arcade
Najmocniejsze muzycznie Guitar Hero w historii serii.
-
3.
Ratchet & Clank Future: A Crack in Time
Akcja/Arcade
Kolejna odsłona zwariowanej gierki dla starych i młodych.
-
4.
Yakuza 3
Akcja/Arcade
, Przygoda
Kolejna odsłona sagi o japońskiej mafii.
-
5.
Tom Clancy's H.A.W.X. 2
Akcja/Arcade
, Symulator
Dogfighty i epickie powietrzne batalie spod znaku kropek.
-
6.
Mafia 2
Akcja/Arcade
-
1.
N.O.V.A.
Akcja/Arcade
Wyobraźcie sobie Halo, ale na iPhone.
-
2.
Dungeon Hunter
Akcja/Arcade
, RPG
Diablo w wersji Gameloftu.
-
3.
Plants vs. Zombies
Strategia
Tower defense z zombiakami w roli głównej.
-
4.
Hero of Sparta II
Akcja/Arcade
Druga część przygód xeroboja Kratosa.
-
5.
Street Fighter IV
Akcja/Arcade
Mobilna wersja najlepszego mordobicia ostatnich lat.
-
6.
Spore Creatures
Akcja/Arcade
Spore Creatures, takie jakie znamy z DSa.