-
Ostatnio zahaczyłem się o pewną stronę dotyczącą wymiany gier na wszystkie platformy. Rzecz nazywa się Goozex i działa na zasadzie punktów ( oddajesz grę - otrzymujesz punkty, kupujesz grę - wydajesz je ). Myślę, że najfajniejszą sprawą jest 100 punktów otrzymane przy rejestracji. Można je wydać na jedną z wielu gier, po czym otrzymać do domu! Wychodzi na to, że już przy rejestracji otrzymuje się grę nie płacąc za to ani grosza. Ogółem ciekawa sprawa, niestety jedyną wadą jest to, że serwis jest okupowany przez Polaków ( głównie scammerów ) którzy dają złego fejma i smrodu innym, sprawiedliwym rodakom. Zarejestrować się można z linka poniżej ( daję reflinka, bo nikt na tym nie straci, możemy jedynie zyskać ;)
http://www.goozex.eu/referral.asp?idr=51590648735
Tutaj będziesz miał możliwość porozmawiać o grach, najnowszych wydarzeniach, a czasem - po prostu strzelić sążnistego off-topica w odpowiednim dziale.
-
Goozex.eu - wymiana gier przez Internet
22
-
-
Niezłe. Wystarczy sprawdzić i w niektórych przypadkach bardziej opłacalne jest wymienienie gry na 2 inne niż sprzedaż. Wchodzę w to! I zachęcam resztę
-
-
A jakie gry są za te 100 punktów? Gierki a'la pasjans czy jakieś które można pograć kilka godzin?:]
-
-
Strona ciekawa, ale mam jedno pytanie do osób, które już są z nią obeznane - Jest możliwość, aby dowiedzieć się, w jakim języku jest gra przed jej kupnem i czy ewentualnie jest legalna możliwość jej spolszczenia/zangielszczenia? Szukałem o tym informacji, ale w FAQ nic takiego nie znalazłem.
-
-
@Gracz Gier jest mnóstwo, szczególnie na PC. Z tego co widziałem za 100 punktów są gry ala. Thief, tycoony, Serious Sam, itp. No przemnóstwo po prostu :)
@Vilien Jeżeli chodzi o język, to możesz się zapytać oferującego w jakim języku jest gra, niestety dopiero po tym, jak dostaniesz się na pierwsze miejsce i system Ci tego sprzedawcę znajdzie. Jak już mówiłem jest mnóstwo Polaków i dużo gier po ojczystemu. A co do zmiany języka, to wydaje mi się że istnieją jedynie dwie opcje - nieoficjalne spolszczenia lub oryginalne ( ustawiane w opcjach - niektóre gry tak mają)
-
-
Ja tylko powiem, że za 100 punktów dostępna jest masa dość starych, acz bardzo dobrych przygodówek. Ja już stoję w kolejcę po Gabriel Knights :)
-
-
Ja natomiast czekam na swoją kolej z grą Burnout 3: Takedown na pierwszego Xa. Moja ulubiona część ^^
-
-
Ja znam ten serwer już od jakiegoś miesiąca, ale nie polecałem go bo 2 z trzech znalezionych (i kupionych) przezemnie były w stanie nie nadającym się do użytku. Były to gry KOTOR II, oraz Star Wars Battle Front II. Tak w opakowaniu był komplet. Wszystko instrukcja etd. Ale okazało się że mimo zapewnienia przez sprzedawce (nadawcy), płyta była tak porysowana że za żadne skarby, żaden odtwarzacz by tego nie uruchomił. Także, łatwo się na tym przejechać.
Jedyne co to to że punkty zostały mi zwrócone, gdy powiadomiłem o tym incydencie adminów.
-
-
@Bigos Za wysyłkę płaci sprzedający.
@Mevaros Ale przecież mogłeś ustalić z oferującym stan gry, wersję językową etc. Myślę jednak że jest to wina sprzedawcy a nie serwisu, w końcu otrzymałeś punkty z powrotem.
-
-
Hmm no fakt, ale oglądając film instruktażowy mówili że przed wysłaniem gry do mnie, sprawdzają stan opakowania i gry. No ale racja serwis jest fair, bo punkty oddał.
-
-
Czy ja dobrze wyczytałem, że płaci się za pośrednictwo firmie przy finalizacji transakcji, czy mnie oczy mylą? :P Chyba nie tak do końca za darmo.
-
-
Z tego co wiem, to płaci się jedynie za Trade
Points'y i te normalne, służące do zakupu gry. Za przesyłkę płaci oferujący.
-
-
"With Goozex, you get the games you want for only €1 per trade"
i
"For every game that you receive from another user, you will be debited 1 trade token."
Czyli jednak muszę płacić dodatkowo €1 za każdą kupioną grę. Czy opłaty dokonuje też sprzedawca? Co ciekawe w regulaminie nie ma o tym słowa (a bynajmniej nie znalazłem nigdzie podanej sumy).
-
-
1 Euro = 1 Trade Point :)
A TP są po punkty które wykorzystuje się przy kupnie gry ( Jeżeli to my wysyłamy grę, nie tracimy go.) Otrzymujemy jeden przy rejestracji, możemy również sobie je dokupić lub zbierać refów. Dostajemy za nich jeden darmowy punkt za ich pierwszą tranzakcję.
-
-
EDIT: Przeglądając Google znalazłem pewną stronę: http://www.forumpc.pl/index.php?showtopi... - możecie się z niej sporo dowiedzieć.
-
-
No bardzo fajna sprawa z tym wymienianiem, coś jak Gram.pl TYLKO LEPRZE!!!
-
-
Przestrzegam wszystkich ludzi o tworzenie paru kont, tak jak zrobił to PatrykCh32 !!!1 Nie dość, że zbanują Wam konto to jeszcze serwis na tym straci.
-
-
Czy już ktoś z Was otrzymał jakąś grę z Goozexa? Mi wczoraj przyszło Lego Star Wars w jakości jakiej się nie spodziewałem. Płyta nie miała żadnych rys (na prawdę, ani jednej), całe pudełko i oczywiście instrukcję. Szła trzy dni (!). Nieźle jak na grę za darmo, nieprawdaż?
-
Gorące tematy
na forum -
na forum: Gryuczestników: 7
-
na forum: Forum Ogólneuczestników: 4
-
na forum: Giełdauczestników: 6
-
na forum: Gryuczestników: 6
-
na forum: Forum Ogólneuczestników: 6
Najlepsze gry
-
1.
Drakensang: The River of Time
RPG
Dodatek do staroszkolnego cRPG w niemieckim stylu.
-
2.
Amnesia: The Dark Descent
Przygoda
Ambitny projekt, wielkie nadzieje, zapewne kiepska sprzedaż.
-
3.
Dead Rising 2
Akcja/Arcade
Masowa rozwałka zombiaków po raz drugi.
-
4.
Mafia 2
Akcja/Arcade
Sequel świetnego sandboksa w gangsterskich klimatach.
-
5.
Sid Meier's Civilization V
Strategia
Piąty raz turowo podbijemy świat.
-
6.
StarCraft II: Wings of Liberty
Strategia
Powtórka z rozrywki w stylu Blizzard.
-
1.
Dead Rising 2
Akcja/Arcade
Masowa rozwałka zombiaków po raz drugi.
-
2.
Guitar Hero: Warriors of Rock
Akcja/Arcade
Najmocniejsze muzycznie Guitar Hero w historii serii.
-
3.
Kane & Lynch 2: Dog Days
Akcja/Arcade
Psychol i ponurak powracają nadzy i skąpani we krwi.
-
4.
Mafia 2
Akcja/Arcade
-
5.
Super Street Fighter IV
Akcja/Arcade
Rozszerzenie podstawowej wersji Street Fighter IV to nowi zawodnicy, areny ...
-
6.
Tom Clancy's H.A.W.X. 2
Akcja/Arcade
, Symulator
Dogfighty i epickie powietrzne batalie spod znaku kropek.
-
1.
Demon's Souls
Akcja/Arcade
, RPG
Genialny klasyczny hack&slash po japońsku.
-
2.
Guitar Hero: Warriors of Rock
Akcja/Arcade
Najmocniejsze muzycznie Guitar Hero w historii serii.
-
3.
Ratchet & Clank Future: A Crack in Time
Akcja/Arcade
Kolejna odsłona zwariowanej gierki dla starych i młodych.
-
4.
Yakuza 3
Akcja/Arcade
, Przygoda
Kolejna odsłona sagi o japońskiej mafii.
-
5.
Tom Clancy's H.A.W.X. 2
Akcja/Arcade
, Symulator
Dogfighty i epickie powietrzne batalie spod znaku kropek.
-
6.
Mafia 2
Akcja/Arcade
-
1.
N.O.V.A.
Akcja/Arcade
Wyobraźcie sobie Halo, ale na iPhone.
-
2.
Dungeon Hunter
Akcja/Arcade
, RPG
Diablo w wersji Gameloftu.
-
3.
Plants vs. Zombies
Strategia
Tower defense z zombiakami w roli głównej.
-
4.
Hero of Sparta II
Akcja/Arcade
Druga część przygód xeroboja Kratosa.
-
5.
Street Fighter IV
Akcja/Arcade
Mobilna wersja najlepszego mordobicia ostatnich lat.
-
6.
Spore Creatures
Akcja/Arcade
Spore Creatures, takie jakie znamy z DSa.