-
Witam,
Na początku chciałem pochwalić redakcje, za fakt sporej ilości konkursów ostatnim czasem.
Tworzycie ciekawe pytania konkursowe wymagające kreatywnych odpowiedzi. Pytania są zabawne, odpowiedzi uczestników pewnie również? Może zaczęlibyście publikować odpowiedzi na łamach DD? Jakieś najciekawsze i najśmieszniejsze odpowiedzi.
Druga rzecz to zarazem prośba. Bardzo bym w prosił w imieniu użytkowników konsoli PS 3 o więcej konkursów z tą konsolą związanych. Ostatnio się pojawił jeden taki konkurs, a takt o przeważają Xbox oraz PC. Sony ma bardzo dobry kontakt w Polsce, więc z pewnością od czasu do czasu zasponsorują jakąś grę na konkurs. Bardzo proszę.
To chyba tyle.
Pozdrawiam i wesołych świąt!
Patryk
Tutaj będziesz miał możliwość porozmawiać o grach, najnowszych wydarzeniach, a czasem - po prostu strzelić sążnistego off-topica w odpowiednim dziale.
-
Konkursy - uwagi, propozycje
80
-
-
OBJECTION!
Jak dadzą tak robią, są sponsorowane nagrody a nie że redakcja od tak daje. Na ps3 wątpię by dostawali bo primo to next-genowy trup secundo drogie cholerstwo a w dobie kryzysu...
A pytania są konkursowe = banalne.
-
-
Gigaman nie rób off bo to nie temat jaka konsola jest lepsza :/ , chodź się z Tobą nie zgadzam. Tak palnąć sobie każdy może, ale odpowiednio argumentując to już nie.
Po drugie, wiem że pytania są banalne... Chodzi mi o te pytania otwarte typu: "Mając do dyspozycji akcesoria kuchenne, czego użyłbyś do zbudowania zbroi przypominającej Iron Mana?". Odpowiedzi uczestników mogą być ciekawe.
Po trzecie, przecież to kwestia gdzie redakcja pisze o sponsoring i o co prosi, chyba że sponsorzy sami zgłaszają się do redakcji...
-
-
Nie mówię która lepsza, ale PS3 nie sprzedaje się tak jak x360 czy Wii, póki co widziałem konkurs gdzie nagrodą był LBP ale żeby wziąć udział trzeba było zapłacić 15-25zł więc mieli z tego pewien procent.
A co do konkursów - to pytanie czysto do redakcji, a i wątpię by odpowiedzieli (dobry kucharz do kuchni nie wpuszcza)
-
-
Ok, może wypadałoby abym ja się wypowiedział na ten temat, gdyż te wszystkie konkursy popełniam ja, oraz nagrody na nie też organizuję we własnej osobie w większości przypadków.
Zacznę od pytań - tak, pytania ABCD są banalne do bólu, właśnie po to aby każdy mógł wziąć udział. Tak naprawdę zależy mi na pytaniu opisowym, bo to co niektórzy piszą to są jajca nie z tej ziemi;)
Odpowiedzi? Myślałem kiedyś nad tym aby publikować odpowiedzi, jednak mogłoby to spowodować spamowanie na portalu - wg.mnie odpowiedź Kota może być zajebista, jednak Gigaman uważa że jego jest lepsza i zaczyna się syf. Lepiej niech będzie tak jak jest
Nagrody - często jest tak że dystrybutor sam pisze maila, czy chcielibysmy zrobic konkursik z takimi i takimi nagrodami, wtedy sie odrazy zgadzam i robie konkurs. Czesto tez sam walcze o jakies wypasy, jak np: konkurs Wiedźmina czy Virtua Fighter 5.
-
-
Dokładnie, zamieszczanie zwycięskiej odpowiedzi konkursowej mogłoby spowodować niemałą burzę, bo zaraz by się zaczęło że "moja była lepsza/nieśmieszne/nie na temat". Nie mówię że wszyscy, ale i tacy by się na pewno znaleźli. Z drugiej strony trochę szkoda, sam jestem ciekaw co inni by powiedzieli na moją odpowiedź z konkursów DMC4, naprawdę się starałem i wyszła całkiem niezła, śmieszna historyjka :)
-
-
To może w dziale z konkursami można by to przeczytać po wejściu w zakończony konkurs? Mnie osobiście to mało interesuje, jak jest na stronce głównej lub w DD to biorę udział i zapominam o tym nie raz.
-
-
To może dawać odpowiedzi (no te otwarte ale anonimowo)? Czy ja wiem ? Będą wojny? Znów tacy użytkownicy chyba nie są zadziorni, aby się przechwalać kto śmieszniejszą odpowiedź wymyślić.
MacDoombek co do załatwiania przez Ciebie "frykasów" to bardzo i to bardzo Cię proszę pozałatwiaj coś czasem też na PS3, na pewno znajdzie się w portalu garstka użytkowników tej konsoli.
-
-
Wiesz na PS2 też chętnie bym zobaczył... ale jak Doombek pisał jest i raczej wątpię by szybko się zmienił nurt jaki jest obecnie.
-
-
nic nie musi zmieniać, tylko dodać coś do obecnego nurtu...
czy mówisz to złośliwie, czy nie widzisz różnicy przed prośbą o gry które obecnie są tworzone-wydawane, czy prośba o gry na starą konsolę, już po mału wycofywaną z rynku?
-
-
Wiecie chłopaki, mogę spróbować załatwić konkurs z grami na PS2 ale:
-zadaniem konkursów jest promowanie produktów danej firmy, która jest aktualnie sponsorem. promocja tytulow na ps2 srednio ich interesuje, liczą się PC/Ps3/X360
-co do ps3-mieliscie przyklad Resistance 2 - wzielo w nim udzial duzo osob, mam nadzieje ze dzieki temu bedziemy mieli szanse robic nastepne konkursu
Tak naprawde to jakie bedziemy mieli konkursy, zalezy od tego ile osob wezmie udzial w aktualnych. Jesli w Mrocznym Rycerzu wezmie udzial 5 osob - nie liczcie na nastepne takie. Jesli zas tych osob bedzie 300 - wtedy jest z górki. Reasumując - chcecie dobrych konkursów? Polecajcie gamiego znajomym, niech wbijają, biorą udział - napewno będzie lepiej;)
-
-
Czy ja wiem jak to jest z tymi użytkownikami? Niby nie za wiele tutaj takich zadziornych, ale to by dopiero wyszło w praniu. Ja jestem w tej sprawie trochę rozdarty. Z jednej strony fajny pomysł (zgłoszony już kawał czasu temu), ale efekty jego wprowadzenia mogą być bardzo różne.
A z tymi grami to moim zdaniem nie jest tak że się Doombek nie stara albo co. Widocznie ciężej jest wysępić od dystrybutorów gierki na PS3, to w ogóle "ciężka" firma jest...
-
-
@patryk - Ale jakoś gierki dalej wychodzą a PS3 sprzedaje się o tylko 5k więcej niż PS2.
@SZP4K3R - Sony zawsze jakoś mało szczodrze dawała nagrody pamiętam Expo w Wawie parę lat temu organizowane przez Sony to nagrody były dla gości z pokazu BMXów i za turniej jakiejś tam gierki z gałą... dla pierwszych dwóch miejsc.
-
-
Czyli jak to Sony, też byłem na tym WGS :) Bida z nędzą panie, bida z nędzą...
-
-
A mnie irytuje wciąż to że w konkursach biorą udział osoby które jedynie mają konto na gami i nic nie wstawiły.To trochę nie fair.A z resztą jest pewnie nie mało gości co mają nie jedno konto ale parę i tylko w celu żeby mieć większe możliwości na wygraną w konkursie.A co do wybierania zwycięsców to jeśli jest pytanie otwarte to wtedy winner jest wybierany według uznania organizatora konkursu, a jak są tylko testowe to jest losowanie, czy się może mylę?
-
-
A co w tym złego? Jakby startowali tylko ci co dodają materiały to by byli ci sami zwycięzcy. Poza tym, po to są konkursy żeby przyciągać potencjalnych użytkowników. Założę się, że sporo osób doszło właśnie dzięki nim. A tak w ogóle to czemu Twoim zdaniem śmieszna/ciekawa/dająca do myślenia odpowiedź "czystego" użytkownika jest lepsza od byle jakiej odpowiedzi osoby, która wrzuca na przykład screeny?
-
-
A jak sie wygra to trzeba podac adres czy co zrobic ?
Prosze o pomoc i pozdro ;D
Edee
-
-
Jeżeli wygrasz to MacDoombek pisze do Ciebie maila żebyś podał mu adres wysyłki.
-
-
Czy ten konkurs Władca Pierścieni: Podbój jeszcze trwa? Nad odpowiedziami trochę siedziałem, pisze że trwa do 02.02.2009 ale jak już zapisałem to wyskoczyło: konkurs zakończony. Proszę o odpowiedź i pozdrawiam.
-
-
Dzięki, bo wiesz już się bałem że będę to musiał na nowo pisać, a udział w konkursach, szczególnie o grach się opłaca...
-
-
Witam!
Wygrałem dwa konkursy na gaminatorze (wygrałem Dark Messiah of Might & Magic i Mass Effect), i nie dostałem nagród. Minęły już prawie trzy miesiące-nikt mnie nie informuje, wysłałem maile z danymi, ale paczka jak dotąd nie przyszła.
Czyżby Gaminator nagle stał się oszustem?
-
-
Witam
Ja nagrody z konkursu Conan również jeszcze nie dostałem :( Ale czekam cierpliwie .
-
-
Witam. Czy zostanie kiedyś wypisana lista zwycięzców konkursu Prince of Persia, tak jak to jest w większości pozostałych konkursów? To był jeden z nielicznych w jakim brałem udział (artbook z Księciem kusił:), więc jestem bardzo ciekawy...
I ja również wolałbym więcej konkursów z nagrodami PS3, nazywanie tej konsoli "nextgenowym trupem" jest po prostu debilizmem. To tak jakby nazwać tak X360/PSP tylko dlatego, że sprzedają się duużo gorzej od Wii/DS-a. Troszeczkę powagi.
-
-
Potwierdzam. :)
Więc jednak to wina poczty xP
Przepraszam za...'oszczerstwa' :)
-
-
Witam! Chciałem zapytać o coś co mnie lekko stresuje xD Na przykładzie: Konkurs Władca Pierścieni Podbój zakończył się jakiś czas temu. I jeśli będą wyniki to czy będą one tam widoczne? Nie mam wielkich nadziei na wygraną ale no cóż, dobrze gdyby ktoś odpisał xD
Jestem na stronie od niedawna więc przepraszam gdybym zadawał głupie pytania, ale taka jest rola nowicjuszy xD
-
-
Tak, wyniki będą widoczne. Nawet jeśli się zagapisz, to redakcja i tak (w razie wygranej) poprosi cię o podanie danych osobowych.
-
-
A co z Prince of Persia? Z tego co widzę, to konkurs zakończył się jeszcze w 2008r., a wyników ni hu hu.
-
-
Do mnie doszły już gry. Wszystko się zgadza.
A'propo nieogłoszonych wyników niektórych konkursów: to samo jest ze SPORE, a to jest bardzo, bardzo stary już konkurs :/
Gdy zapytałem o to MacDoombka mówi, że nie ma czasu sprawdzić nadesłanych odpowiedzi i ogłosić wyników...
-
-
"
Witam
Ja nagrody z konkursu Conan również jeszcze nie dostałem :( Ale czekam cierpliwie ."
Witka.
Ja też czekam...szczekam... i nic...nagrody jak nie było tak nie ma.Czy ktoś oprócz mnie jeszcze nie otrzymał nagrody?
-
-
W tym konkursie było dużo wygranych, to pewnie nikt nie otrzymał nagrody. Dombek pisał mi dawno temu że wysłał ale wsiąkły przez Poczte i wysle jeszcze raz, pożyjemy zobaczymy, ale fajnie byloby uslyszec chociaz ze juz nie maja takich nagrod i mamy nie czekac :) dla mnie to nie problem
-
-
"A'propo nieogłoszonych wyników niektórych konkursów: to samo jest ze SPORE, a to jest bardzo, bardzo stary już konkurs :/
Gdy zapytałem o to MacDoombka mówi, że nie ma czasu sprawdzić nadesłanych odpowiedzi i ogłosić wyników..."
Hm, ciekawe. Czyli co z nagrodami? MacDoombek je zgarnął, czy może coś źle zrozumiałem?
-
-
A czy dostaliście już swoje kalendarze z Little big planet? Bo musiałem dać adres babci (u mnie wiecznie nikogo nie ma w domu i skrzynki porozwalane) i tak jakoś się z nią nie kontaktowałem ;)Pisało, że są unikalne a już kilka na allegro jest ;)
-
-
Witam.
No to po ptakach szanowny Panie,jak się wysyła przesyłki nie kontrolowane to nie dziwne że giną w niewyjaśnionych okolicznościach :(.
Cytuję: "Bardzo proszę wszystkich z Was, którzy jeszcze nie otrzymali paczek z grami o wysłanie mi maila, z informacją jaką wygraliście grę i swoim adresem - w ten sposób będę mógł skontrolować co się stało z paczkami, oraz ewentualnie wysłać jeszcze jedną paczkę z grą".
Od "cytatu" minął już miesiąc a gry dalej nie ma.Czy Pan w ogóle zamierza coś zrobić w tej sprawie?Mam nadzieję że tak.
Pozdrawiam,
Jacek.....
[zamieszczanie na publicznym forum korespondencji mailowej jest nielegalne-administracja]
i na tym korespondencja się urwała.To nie fair w stosunku do zwycięzców/wyróżnionych w konkursie.
???????????????????????????????????????? ??????????
-
-
Dokładnie te same odpowiedzi ja też dostałem :) Najlepsze jest to, że nikt się nie wypowiada z adminów o co w tym chodzi, a widać, że to nie tylko w jednym konkursie są przekręty :)
-
-
Tego nie można nazwać przekrętami,to jest jawne robienie z użytkowników balonów.Wysłałem-będę interweniował-wysyłamy zwykłym listem....i cisza.Dorośli ludzie tak nie postępują.
-
-
Może wypadaoby abym sie wypowiedzial w tym temacie;)
Na Gaminatorze bylo juz wiele konkursow, i jakos nie przypominam sobie aby byly problemy tego typu. Chociazby konkurs Resistance, konkurs Mroczny Rycerz, ostatnio chociazby konkurs Burnout Paradise - wszyscy zwyciezcy otrzymali nagrody w krotszym, lub dluzszym terminie - nie od nas jest to zalezne. Co do Waszego wzburzenia tutaj - wszystkie paczki od nas juz wyszly, wszystko zostalo przejete przez poczte. Bylo pare zwrotow, gdzie byl blad w adresie, jednak zostalo to poprawione i odeslane spowrotem.
I tak, nagrody w konkursie sa pakowane w koperty babelkowe i wysylane jako zwykle listy - nie bylo z tym nigdy wiekszych problemow, wiec nie mamy zamiaru tego zmieniac. Chociazby z jednego prostego powody - nagrody na konkurs dostarcza zawsze dystrybutor i jest to pewnego rodzaju promocja dla niego. Niestety - koszty wysylki musimy juz ponosci sami, a w przypadku wysylki takich 70 kalendarzy z LBP nie naleza one do najnizszych.
Takze wszelkie narzekania i wątpliwosci prosze kierowac w strone poczty polskiej - od nas wszystko zostalo dostarczone do nich, i pileczka jest po ich stronie.
-
-
A czy zamierzacie "ujawnić" listę zwycięzców w niektórych konkursach (m.in. Prince of Persia, Spore)? Niektórzy mogą myśleć, że nic w tym kierunku nie robicie, bo pozbyliście się już nagród np. na Allegro (oczywiście o nic takiego nie oskarżam ani nic w tym stylu, jednak wydaje się to strasznie podejrzane). Bo czymś dziwnym byłby fakt, jeśli nie chce Wam się poszukać tych 10 (słownie: DZIESIĘCIU) nicków w takim na przykład konkursie PoP-a.
-
-
A to spoko. Zależało mi na nagrodzie i jak na złość akurat ten konkurs pozostawał tak długo bez tej listy, stąd takie moje podirytowanie. Sorry.
-
-
Wygrałem w dwóch konkursach a nagród nie ma. Na grze Turok może mi jakoś specjalnie nie zależy, tak samo jak na kalendarzu ale skoro mój nick figuruje na liście zwycięzców to pragnął bym otrzymać obie nagrody. Jeśli nie zamierzacie nic w tej sprawie robić po prostu powiedzcie.
-
-
tez wygralem 2 konkursy i kiedy nie doszly nagrody, MacDoombek powiedzial ze wysle je jeszcze raz, wyslal ale tylko nagrode za jeden konkurs. Albo zapomnial wsadzic obie nagrody do tej koperty albo poczta wyjela po drodze sobie Turoka ;] no chyba ze wysylal osobno ale to wtedy nie ma sensu mowienie ze wysylki duzo kosztuja ;]
-
Gorące tematy
na forum -
na forum: Gryuczestników: 7
-
na forum: Forum Ogólneuczestników: 4
-
na forum: Giełdauczestników: 6
-
na forum: Gryuczestników: 6
-
na forum: Forum Ogólneuczestników: 6
Najlepsze gry
-
1.
Drakensang: The River of Time
RPG
Dodatek do staroszkolnego cRPG w niemieckim stylu.
-
2.
Amnesia: The Dark Descent
Przygoda
Ambitny projekt, wielkie nadzieje, zapewne kiepska sprzedaż.
-
3.
Dead Rising 2
Akcja/Arcade
Masowa rozwałka zombiaków po raz drugi.
-
4.
Mafia 2
Akcja/Arcade
Sequel świetnego sandboksa w gangsterskich klimatach.
-
5.
Sid Meier's Civilization V
Strategia
Piąty raz turowo podbijemy świat.
-
6.
StarCraft II: Wings of Liberty
Strategia
Powtórka z rozrywki w stylu Blizzard.
-
1.
Dead Rising 2
Akcja/Arcade
Masowa rozwałka zombiaków po raz drugi.
-
2.
Guitar Hero: Warriors of Rock
Akcja/Arcade
Najmocniejsze muzycznie Guitar Hero w historii serii.
-
3.
Kane & Lynch 2: Dog Days
Akcja/Arcade
Psychol i ponurak powracają nadzy i skąpani we krwi.
-
4.
Mafia 2
Akcja/Arcade
-
5.
Super Street Fighter IV
Akcja/Arcade
Rozszerzenie podstawowej wersji Street Fighter IV to nowi zawodnicy, areny ...
-
6.
Tom Clancy's H.A.W.X. 2
Symulator
, Akcja/Arcade
Dogfighty i epickie powietrzne batalie spod znaku kropek.
-
1.
Demon's Souls
RPG
, Akcja/Arcade
Genialny klasyczny hack&slash po japońsku.
-
2.
Guitar Hero: Warriors of Rock
Akcja/Arcade
Najmocniejsze muzycznie Guitar Hero w historii serii.
-
3.
Ratchet & Clank Future: A Crack in Time
Akcja/Arcade
Kolejna odsłona zwariowanej gierki dla starych i młodych.
-
4.
Yakuza 3
Akcja/Arcade
, Przygoda
Kolejna odsłona sagi o japońskiej mafii.
-
5.
Tom Clancy's H.A.W.X. 2
Symulator
, Akcja/Arcade
Dogfighty i epickie powietrzne batalie spod znaku kropek.
-
6.
Mafia 2
Akcja/Arcade
-
1.
N.O.V.A.
Akcja/Arcade
Wyobraźcie sobie Halo, ale na iPhone.
-
2.
Dungeon Hunter
RPG
, Akcja/Arcade
Diablo w wersji Gameloftu.
-
3.
Plants vs. Zombies
Strategia
Tower defense z zombiakami w roli głównej.
-
4.
Hero of Sparta II
Akcja/Arcade
Druga część przygód xeroboja Kratosa.
-
5.
Street Fighter IV
Akcja/Arcade
Mobilna wersja najlepszego mordobicia ostatnich lat.
-
6.
Spore Creatures
Akcja/Arcade
Spore Creatures, takie jakie znamy z DSa.