• Udało mi się ukończyć grę w wersji 1.5.0.5 kosztowało mnie to bardzo dużo nerwów :) Spotkałem się z całą ilością poważnych bugów... Nie pamiętam tak zabugowanej gry od czasów Boiling Pointa czy Daggerfalla

-spychanie i taranowanie bohatera przez inne postacie (najbardziej denerwujące chyba)
    -artefakty w obrazie w niektórych miejscach :O
    -wywalanie do pulpitu, jakieś 3 czy 4 razy podczas cały gry
    -wypadnięcie postaci z mapy :O
    I teraz najlepsze BSOD, normalnie podczas gry nagle BlueScreen i reset kompa :O tak, reset, coś się przegrzewa? uszkodzony RAM? Coś z hardwarem? Nie moi drodzy to STALKER Clear Sky... Ostatniego Blue screena widziałem jakieś 2 lata temu jak padł mi jeden z twardych dysków, a przy przechodzeniu STALKERA widziałem ich chyba z 5 albo i lepiej ;) Czytałem trochę na ten teamat na zagranicznych forach i nie tylko ja miałem taki problem, sterowniki do wszystkiego najnowsze, system Vista SP1 z wszystkimi poprawkami ech szkoda gadać, przy żadnych innych grach nie miałem czegoś takiego...

Dodajmy do tego inny klasyczny błąd który podobno nowa łatka już wyeliminowała, mianowicie zamknięte drzwi do bunkra w Jantarze, dobrze że savy robiłem średnio co 10 minut... Więcej bugów nie pamiętam

Niemniej jednak uważam Clear Sky za świetną grę, niesamowity klimat zony robi swoje, ale niestety strona techniczna gry pozostawia bardzo wiele do życzenia... Główna kampanię da się ukończyć, ale kosztować to może bardzo dużo nerwów.