-
Tym razem temat właściwie dla użytkowników grających we wszelkiej maści strategie.
Jaka jednostka wam się w nich najbardziej podobała i jaką najbardziej lubicie? Możecie wypisać ich maks.10. Jeżeli chcecie, mogą być w jakiejś kolejności z tym, że nie wpisujcie pozycji wziętych ze strategii historycznych jak np. Codename: Panzers czy seria Age of Empires bo to temat na inną okazję.
Jeżeli ktoś chce, może wpisywać jednostki z gier bitewnych takich jak Warhammer Fantasy Battle a nie tylko z PC-tów i konsol.
Wy zacznijcie. Zobaczę, jak się temat rozwinie.
Tutaj będziesz miał możliwość porozmawiać o grach, najnowszych wydarzeniach, a czasem - po prostu strzelić sążnistego off-topica w odpowiednim dziale.
-
Wasza ulubiona jednostka
13
-
-
Ja to ostatnio trzaskałem w "Red Alert 2" i tam wyróżniają się czołgi Apocalypse oraz Desolatorzy. Apokalipsy są drogie jak cholera, ale za to dysponują ogromną siłą ognia, a do tego posiadają broń przeciwlotniczą. Stanowiły one podstawę mojej armii. Desolator to jednostka specjalna, którą w kampanii za długo nie pogramy. Żeby trochę się nią pobawić, to trzeba pograć w multi lub skirmish. Lubię go za to co robi piechocie - rozpuszcza ich promieniowaniem. Zabawne było wysyłanie całego ich oddziału do bazy wroga ;) No i ten jego głos: "Desolator ready" ;)
-
-
Commander z Tottal Annihilation. Strasznie przyjemnie się nim gra, jako jedyna jednostka może się wspinać na strome zbocza, a także chodzić pod wodą. Robi także za dodatkowy magazyn metalu i energii, do tego potrafi budować. Największym plusem tej jednostki jest jej potencjał bojowy. Commander może wykorzystywać D-GUN. O ile nasze elektrownie pracują na pełnym obrotach możemy walić strumieniem energii na lewo i prawo niszcząc absolutnie wszystko JEDNYM uderzeniem. Szkoda tylko, że zasięg jest taki niski :).
-
-
No no, Desolatorzy są świetni :) Kochałem moment, gdy udało się ich przetransportować do bazy przeciwnika, rozstawić, i użyć pola promieniowania - no piechota for ju maj frend :D
Oprócz tego - z Warhammera 40k, snajperzy eldarów - praktycznie one shot one kill, i kick-ass wygląd. Z Warhmłotka, Znaczek Hałasu za to kawaleria Khorne'a - siła bojowa w najczystszej postaci, oprócz murów nic nie jest w stanie ich powstrzymać.
Potem może dopiszę jeszcze kilka.
-
-
Skoro już niektórzy podzielili się swoimi opiniami, to ja wypiszę swoich ulubieńców (nie poukładane według jakiegoś wzoru, jakby co):
-Tesla Tank z RA2. Za siłę ognia i teksty, "Prepare for rolling blackout".
-Chrono Legionnare również z RA2. Ulubione cechy jak wyżej. Jego wymazywanie jednostek i budynków dostarcza masy radochy.
-Charon z Earth 2160. Lubie go nie tyle co za wygląd czy odzywki, ale za jego monstrualną siłę ognia, z racji możliwości zamontowania na nim czterech różnych rodzajów broni.
-krążownik Hiigarian z Homeworlda 2. Wspaniały, majestatyczny statek.
-Cień/Shade nieumarłych z Warcraft III. Co z tego że nie atakuje? Ale za to jak fajnie wygląda :)
-Lodowy Żmij/Frost Wyrm nieumarłych z Warcraft III. Mroczny, potężny lodowy nieumarły smok. Czegoż chcieć więcej.
Na razie tyle, żeby się nie rozpisywać. A wy tymczasem piszcie, piszcie.
-
-
Mi najbardziej w pamięć zapadły trzy jednostki, bo w strategie zbyt często nie grywam.
1. Archanioł z Heroes III - zawsze miałem do nich słabość :) Od kiedy pamiętam, przy grze ludźmi zawsze dążyłem do jak najszybszej budowy Portalu Chwały.
2. Mamut Tank ze C&C III:TW. Potężna siła ognia i ogromna wytrzymałość w jednym. To lubię! 4 takie czołgi i wygrana jest Twoja!
3. Sherman Calliope z CoH : Może i łatwy cel dla wroga, ale jak już podprowadzisz go dostatecznie blisko, to czyni spustoszenie...
-
-
-->SZP4K3R
Mówiłem, bez jednostek historycznych i realnych. A Sherman Calliope to jednostka ze wszech miar historyczna i realna. Jak już musicie wpisywać tego typu jednostki, to niech będą z takich gier, gdzie choć trochę się różnią od oryginału.
-
-
Broadside z DoW: Dark Crusade. Dać mu kogoś do obstawy (Fire Warriorów w Rybce i klocek Crisisów) i po okopaniu się sprzęt robi taką wyrzynę, że drżyjcie narody. W figurkowej 40'tce jego railguny to najbardziej przegięta broń - chory zasięg (72 cale, żadna inna tyle nie ma), mordercza siła (10 na 10 możliwych) i zdolność przebijania pancerza (1 - przedmucha każdy pojazd na wylot). W książce z zasadami jest krótki acz sugestywny opis imperialnego czołgu trafionego z "dużego" raila - mała dziurka z jednej, mała dziurka z drugiej, resztki załogi rozpaćkane na dwudziestu metrach od otworu wylotowego. Pocisk trafia, wysysa wszystko z pojazdu i wywala na zewnątrz.
-
-
No muszę zgodzić się z Wolandem - XV88 w liczbie trzech to czysta rzeź. Okopie się taki, i jak zacznie walić z railgunów to przeciwnik nie wie co go zabiło. A jak już się zorientuje, skąd nadlatuje śmiertelna salwa i tam pójdzie, to nacina się na krootów i fire warriorów z przodu i XV8 na flankach :)
-
-
Z Krootami jest ten problem, że jak chcesz ich więcej wystawić, to w DoW blokujesz sobie dostęp do Battlesuitów... Chociaż do obstawy Fire Warriorów na bliski zasięg mogą się przydać Vespidzi, bo są dość twardzi.
-
-
Lubie pograć czasem w "C&C Red Alert".
A moja ulubiona jednostka z tej gry to "Tesla Tank".
-
-
A pamięta ktoś taki figurkowy system jak Warzone? Się pochwalę, że mam niedużą armię Capitolu i buduję drugą, tym razem Legion Ciemności - Semai (cała armia ma różne umiejętności tajniaczenia się). Z Capitolu najlepsi są chyba Assault Marines (nazywani czasem biedronkami) - miśki są opancerzone jak małe czołgi i celnie strzelają, więc na każdy team piechoty warto mieć team Marines.
Co do wyznawców Semai, moi dwaj faworyci to Kalistoński Tancerz Słońca (snajper) i Metropolitański Prorok (w teorii jest fajny, w praktyce pewnie będzie trudniej ;) ).
-
-
1. Khorne Berserker ( Warhammer 40k DoW )
2. Ghost ( Starcraft )
3. Lich ( Warcraft 3 )
4. Tank ( Starcraft )
5. Ropucha ( Red alert 3 )
-
Gorące tematy
na forum -
na forum: Gryuczestników: 7
-
na forum: Forum Ogólneuczestników: 4
-
na forum: Giełdauczestników: 6
-
na forum: Gryuczestników: 6
-
na forum: Forum Ogólneuczestników: 6
Najlepsze gry
-
1.
Drakensang: The River of Time
RPG
Dodatek do staroszkolnego cRPG w niemieckim stylu.
-
2.
Amnesia: The Dark Descent
Przygoda
Ambitny projekt, wielkie nadzieje, zapewne kiepska sprzedaż.
-
3.
Dead Rising 2
Akcja/Arcade
Masowa rozwałka zombiaków po raz drugi.
-
4.
Mafia 2
Akcja/Arcade
Sequel świetnego sandboksa w gangsterskich klimatach.
-
5.
Sid Meier's Civilization V
Strategia
Piąty raz turowo podbijemy świat.
-
6.
StarCraft II: Wings of Liberty
Strategia
Powtórka z rozrywki w stylu Blizzard.
-
1.
Dead Rising 2
Akcja/Arcade
Masowa rozwałka zombiaków po raz drugi.
-
2.
Guitar Hero: Warriors of Rock
Akcja/Arcade
Najmocniejsze muzycznie Guitar Hero w historii serii.
-
3.
Kane & Lynch 2: Dog Days
Akcja/Arcade
Psychol i ponurak powracają nadzy i skąpani we krwi.
-
4.
Mafia 2
Akcja/Arcade
-
5.
Super Street Fighter IV
Akcja/Arcade
Rozszerzenie podstawowej wersji Street Fighter IV to nowi zawodnicy, areny ...
-
6.
Tom Clancy's H.A.W.X. 2
Symulator
, Akcja/Arcade
Dogfighty i epickie powietrzne batalie spod znaku kropek.
-
1.
Demon's Souls
RPG
, Akcja/Arcade
Genialny klasyczny hack&slash po japońsku.
-
2.
Guitar Hero: Warriors of Rock
Akcja/Arcade
Najmocniejsze muzycznie Guitar Hero w historii serii.
-
3.
Ratchet & Clank Future: A Crack in Time
Akcja/Arcade
Kolejna odsłona zwariowanej gierki dla starych i młodych.
-
4.
Yakuza 3
Akcja/Arcade
, Przygoda
Kolejna odsłona sagi o japońskiej mafii.
-
5.
Tom Clancy's H.A.W.X. 2
Symulator
, Akcja/Arcade
Dogfighty i epickie powietrzne batalie spod znaku kropek.
-
6.
Mafia 2
Akcja/Arcade
-
1.
N.O.V.A.
Akcja/Arcade
Wyobraźcie sobie Halo, ale na iPhone.
-
2.
Dungeon Hunter
RPG
, Akcja/Arcade
Diablo w wersji Gameloftu.
-
3.
Plants vs. Zombies
Strategia
Tower defense z zombiakami w roli głównej.
-
4.
Hero of Sparta II
Akcja/Arcade
Druga część przygód xeroboja Kratosa.
-
5.
Street Fighter IV
Akcja/Arcade
Mobilna wersja najlepszego mordobicia ostatnich lat.
-
6.
Spore Creatures
Akcja/Arcade
Spore Creatures, takie jakie znamy z DSa.