-
No jak było najgorszy to niech będzie i najlepszy.Jest wiele produkcji filmowych które naprawdę utkwiły mi w pamięci i trudno jest wytypować najlepszą.No ale trzeba więc niech to będzie "Hook", zaskoczeni? Nie ma takiego drugiego. Skoro go wybrałem jako mój typ na najlepszy film, to napisze, że ma ona dla mnie same zalety(zwłaszcza nastrój za każdym razem gdy się go ogląda). No a jeśli chodzi o serial no cóż tu też nie jest łatwo ale niech będzie: "Tajemnice Smallville", posiadający błedy które można łatwo wychwycić i czasami z d-u-p-y wysraną historyjkę ale ukazuje według mnie idealnie poczynania młodego Supermana, oraz wyjaśnia pochodzenie innych bohaterów.
Tutaj będziesz miał możliwość porozmawiać o grach, najnowszych wydarzeniach, a czasem - po prostu strzelić sążnistego off-topica w odpowiednim dziale.
-
Najlepszy film/serial jaki kiedykolwiek oglądaliśc
ie14
-
-
Serial ? Hm... nie mam faworyta ,ale na prawdę dobre to :
Grey's Anatomy, Desperate Hausewives
Film / Eh trudno powiedzieć...
-
-
Hmmm, to ja tez dołożę swoje trzy grosze.
Serial. No cóż, to będzie prędzej megaseria, ale najlepszym jak dotąd dla mnie tworem serialowym jest Stargate i Star Trek.
Co do filmów, jest ich trochę, ale na początek wymienię dwa:
Alien Abduction: Incident in Lake County, film prezentujący filmowe spojrzenie na przypadek porwania amerykańskiej rodziny przez obcych w latach 90-tych. Mimo iż nagranie które jest tu pokazane, okazało się fałszywką, jest ono tak pieruńsko dobrze zrobione, że wydaje się prawdziwe. Do tego cały film jest tak zrobiony że... cóż, powiem tak: już od bardzo dawna żaden film mnie tak nie przestraszył. Nie ma tu żadnych efektów specjalnych, ale to jest lepsze niż niejeden horror. Daję temu ocenę 10/10 i polecam!
Drugim jest... "Mgła". Nie wiem jak wy, ale mnie się strasznie spodobała i przeraziła. Idealnie pokazali, do jakich szaleństw zdolny jest człowiek, kiedy jest przerażony, osamotniony i nie może działać tak jak w normalnym życiu. Zwłaszcza kiedy do tego wszystkiego miesza się fanatyczna baba trajkocząca o bożym odkupieniu. A zakończenie było dla mnie super! Tak pechowej głównej postaci jeszcze nie widziałem. Dałbym temu 10, ale mógłbym przesadzić, więc daję najmniej, NAJMNIEJ!, 8/10.
-
-
Zagooglowałem ulubiony film Chimairy.
Horror, w którym Christopher Walken gra upadłego anioła?! Jakim cudem ja tego nigdy nie widziałem!
Ja nie byłbym w stanie określić ulubionego filmu tak samo jak określenie ulubionej gry jest dla mnie całkowicie niemożliwe. Jak coś to rzucę z 5 tytułów, ale ta lista przy innym nastroju mogłaby wyglądać zupełnie inaczej (wrzucałem ją już na innym forum, więc co tam):
1. Legenda Pijanego Mistrza (z lat dziewięćdziesiątych)
2. Tenacious D and the Pick of Destiny
3. Star Wars: The Empire Strikes Back
4. Futurama (serial animowany oczywiście)
5. Evil Dead 2
Nie tyle ulubione co były takie momenty w moim życiu kiedy po ich obejrzeniu pomyślałem sobie "rany, to był najlepszy film jaki widziałem w życiu!" ;). Oczywiście takie odczucia trwają chwilę, ale warto je sobie zapamiętać.
Legenda Pijanego Mistrza (bodajże z 1994 roku, bo był jeszcze wcześniejszy film, ale za nim nie przepadam) - no, zobaczyć Jackiego Chana walczącego po pijaku albo rozwalającego pół baru podczas bitwy z klanem siekier - bezcenne. Dla miłośników chińskiego kina sprzed zmasowanej mody na wuxia - miód, dla fanów JC pozycja obowiązkowa.
Tenacious D i Kostka Przeznacznia. Cóż, jakby zrobili film o Guitar Hero to dokładnie tak powinien wyglądać. Jest fajny, śmieszny, epicki i ma świetne kawałki. I bohaterów, których nie da się nie lubić. I gitarową bitwę z Szatanem na koniec. Ten film ma same plusy.
Imperium Kontratakuje. No cóż, chyba ulubiony film mojego dzieciństwa. Do takich rzeczy ma się sentyment do końca życia.
Futurama. Chyba mój ulubiony serial animowany, zaraz obok Family Guya i klasycznego South Parku. Futurama to twór autorów Simpsonów, ale dla mnie o wiele fajniejszy. Taka karuzela genialnych nawiązań i świetnych pomysłów sci-fi, ale też komentarzy do współczesności. Jak nie kochać serialu, w którym w miastach stoją budki pozwalające dokonać samobójstwa (oczywiście główny bohater myli w pierwszym odcinku jedną z nich z budką telefoniczną i ledwo wychodzi z życiem z tego ;)).
Martwe Zło 2. Horror pomieszany z humorem, czyli jeden z moich ulubionych smaków. Poza tym Bruce Campbell rządzi. Film, w którym główny bohater obcina sobie opętaną przez złe moce dłoń, a potem musi z nią walczyć kiedy ta zaczyna biegać po okolicy. Czy może istnieć lepsza rekomendacja? ;)
Jak napisałem, innego dnia o innej porze i w innym nastroju lista miałaby zupełnie inne pozycje.
-
-
Jako serial to lubie LOST (zagubieni)
A jako film to nie bede wymieniał bo ich jest sporo.
-
-
Prison break...
A z filmów?Powiem tyle że jeden z najlepszych (teraz, wśród wszystkich Hellboyow i innych filmów "dla kasy"} jest:
Jestem Legendą...
-
-
Fight Club, The Dark Knight, The Prestige, 25th Hour, Hot Fuzz, Tropic Thunder, Clerks 1 & 2... i wiele wiele innych, których to tytułów już nie pamiętam(w tej chwili).
-
-
Filmy (kolejność przypadkowa):
Szeregowiec Ryan
K-Pax
I am Legend
21
Sied7em
V jak Vendetta
Forrest Gump
jak sobie przypomnę więcej to dopiszę
Seriale:
LOST
Prison Break
Alternatywy 4
Desperate Housewives
Odwróceni
Ekipa
-
-
z seriali to ja najbardziej lubię "Lost".
Ulubionego filmu to ja raczej nie mam,choć ostatnio wpadło mi w oko film "300".
-
-
Lości są całkiem spoko, ale jak dla mnie to Dexter broni się swoim klimacikiem. No jeszcze może być Prison break, ale tylko 1 sezon.
-
-
Jest kilka filmów które szczególnie mi zapadły w pamięci. Wszystkie według mnie obowiązkowe do obejrzenia.
1.Szeregowiec Ryan
2.Człowiek z blizną
3.Wściekłe psy
4.Pulp Fiction
5.Skazani na Shawshank
A z seriali oglądam tylko doktora House'a.
-
-
Trudno jest mi wybrać swój ulubiony film, a nawet stworzyć jakąkolwiek listę, ponieważ ciągle dochodzą do niej nowe filmy :)
Jednak z ostatnio obejrzanych mogę polecić "Traitor".
Z kolei z serialami jest łatwiej - wg mnie niedoścignionym wzorem jest "Dexter". Jedyny serial, który mnie tak wciągnął - no i jeszcze Michael C. Hall gra tam wręcz niesamowicie. Z niecierpliwością czekam na kolejny sezon :)
-
-
Filmow nie wymienie bo za duzo ich w zyciu widzialem, ale z seriali to zdecydowanie Battlestar Galactica. Ten nowy, nie ta kupa z przed 30 lat. No i Band of Brothers.
-
Gorące tematy
na forum -
na forum: Gryuczestników: 7
-
na forum: Forum Ogólneuczestników: 4
-
na forum: Giełdauczestników: 6
-
na forum: Gryuczestników: 6
-
na forum: Forum Ogólneuczestników: 6
Najlepsze gry
-
1.
Drakensang: The River of Time
RPG
Dodatek do staroszkolnego cRPG w niemieckim stylu.
-
2.
Amnesia: The Dark Descent
Przygoda
Ambitny projekt, wielkie nadzieje, zapewne kiepska sprzedaż.
-
3.
Dead Rising 2
Akcja/Arcade
Masowa rozwałka zombiaków po raz drugi.
-
4.
Mafia 2
Akcja/Arcade
Sequel świetnego sandboksa w gangsterskich klimatach.
-
5.
Sid Meier's Civilization V
Strategia
Piąty raz turowo podbijemy świat.
-
6.
StarCraft II: Wings of Liberty
Strategia
Powtórka z rozrywki w stylu Blizzard.
-
1.
Dead Rising 2
Akcja/Arcade
Masowa rozwałka zombiaków po raz drugi.
-
2.
Guitar Hero: Warriors of Rock
Akcja/Arcade
Najmocniejsze muzycznie Guitar Hero w historii serii.
-
3.
Kane & Lynch 2: Dog Days
Akcja/Arcade
Psychol i ponurak powracają nadzy i skąpani we krwi.
-
4.
Mafia 2
Akcja/Arcade
-
5.
Super Street Fighter IV
Akcja/Arcade
Rozszerzenie podstawowej wersji Street Fighter IV to nowi zawodnicy, areny ...
-
6.
Tom Clancy's H.A.W.X. 2
Akcja/Arcade
, Symulator
Dogfighty i epickie powietrzne batalie spod znaku kropek.
-
1.
Demon's Souls
Akcja/Arcade
, RPG
Genialny klasyczny hack&slash po japońsku.
-
2.
Guitar Hero: Warriors of Rock
Akcja/Arcade
Najmocniejsze muzycznie Guitar Hero w historii serii.
-
3.
Ratchet & Clank Future: A Crack in Time
Akcja/Arcade
Kolejna odsłona zwariowanej gierki dla starych i młodych.
-
4.
Yakuza 3
Akcja/Arcade
, Przygoda
Kolejna odsłona sagi o japońskiej mafii.
-
5.
Tom Clancy's H.A.W.X. 2
Akcja/Arcade
, Symulator
Dogfighty i epickie powietrzne batalie spod znaku kropek.
-
6.
Mafia 2
Akcja/Arcade
-
1.
N.O.V.A.
Akcja/Arcade
Wyobraźcie sobie Halo, ale na iPhone.
-
2.
Dungeon Hunter
Akcja/Arcade
, RPG
Diablo w wersji Gameloftu.
-
3.
Plants vs. Zombies
Strategia
Tower defense z zombiakami w roli głównej.
-
4.
Hero of Sparta II
Akcja/Arcade
Druga część przygód xeroboja Kratosa.
-
5.
Street Fighter IV
Akcja/Arcade
Mobilna wersja najlepszego mordobicia ostatnich lat.
-
6.
Spore Creatures
Akcja/Arcade
Spore Creatures, takie jakie znamy z DSa.