-
Piszę, bo zgłaszałem ten problem w uwagach, ale są one tak skonstruowane, że nawet nie wiem czy wiadomość dotarła czy nie. Otóż przy okazji czytania recenzji Mystique dotyczącej "Fable" zauważyłem, że brakuje kilku recek. Jak się okazało Fable istnieje w bazie pod dwoma postaciami: jako "Fable" i jako "Fable: The Lost Chapters". W pierwszym jest więcej screenów, z 5 filmików i trzy recenzje, w drugim jeśli dobrze pamiętam 16 screenów, filmik, recenzja. I teraz kilka pytań. Czy istnieje możliwość przeniesienia informacji z jednego na drugi? Co robić, gdy natrafi się na coś takiego: pisać w uwagach czy zgłaszać komuś z redakcji? No i czy moglibyście zmienić wygląd uwag żeby bardziej przypominały pocztę? Wtedy przynajmniej przychodziły odpowiedzi czy problem zostanie rozwiązany czy nie.
I mała uwaga do dodających: dokładnie sprawdzajcie, czy dana gra znajduje się już w katalogu. Jeśli wpiszecie cały tytuł i nic nie wyskoczy, wpiszcie inny pod którym znany jest dany tytuł lub kluczowe słowa.
Tutaj będziesz miał możliwość porozmawiać o grach, najnowszych wydarzeniach, a czasem - po prostu strzelić sążnistego off-topica w odpowiednim dziale.
-
Duble i co zrobić z takim fantem
11
-
-
Chidder - Fable to protoplasta, stworzony na X-klocka pierwszego. Fable: The Lost Chapters to już gra PieCowa. To dlatego.
-
-
http://www.gaminator.pl/gra/896,Fable.ht...
http://www.gaminator.pl/gra/897,Fable-Th...
Sam zobacz. Zwróć uwagę na PC. "The Lost Chapters" to po prostu wersja rozszerzona. I teraz powstaje pytanie, co jeśli masz rację i traktujemy to jako osobny tytuł? Wersja na PC zarówno w pierwszym, jak i w drugim to "The Lost Chapters" więc ciągle to ta sama gra.
-
-
Zaraz, chwila...Błąd jest taki, że mamy dwa razy tą samą platformę dodaną, tak?
Najpierw wyszło same FABLE na X.
Potem wyszło FABLE:LC zarówno na X i PC.
Ktoś się pośpieszył i dodał FABLE:LC PC do profilu "zwyklego FABLE", zas potem ktos inny dodajac FABLE:LC na X, zaznaczyl tam tez PC.
Dobrze rozkminilem?
-
-
Najpierw wyszło Fable na PC i Xbox. Potem ta gra została poprawiona i wydana już jako LC (PC i Xbox). W obydwu wersjach na PC w bazie mamy do czynienia z Fable: LC. A teraz jeszcze bardziej pomieszam: czy Fable i LC to ta sama gra? Bo nie jest to dodatek do gry, gdyż go nie ściągniemy ani nie kupimy, to po prostu poprawiony zwykły Fable (coś jak Witcher: Enhanced Edition). Czy takie cosie należy traktować jako osobne tytuły czy jako jeden?
-
-
Samo "Fable" nie wyszło na PC. Na blaszakach była tylko wersja Lost Chapters.
1. Fable na X
2. Fable: Lost Chapters na PC i X-a.
A czy Fable = Lost Chapters? Dobre pytanie. Wiele serwisów traktuje je jako dwie oddzielne gry, ale wtedy pojawia się problem m.in. z Wiedźminem Enhanced i Sacredem Plus, które były modyfikowane na podobnej zasadzie co Fable Lost Chapters.
-
-
IMHO Lost Chapters nie jest podobny do Sacreda Plus i ulepszonego Wiedźmina. ^^
To dodatek, tyle że sprzedawany w zestawie z podstawową wersją. Wprowadza jedynie kosmetyczne zmiany w podstawce i skupia się na opowieści po wydarzeniach z Fable.
Btw. Sacreda Plus też mamy w bazie:
http://www.gaminator.pl/gra/2722,Sacred-...
xD
-
-
No właśnie mamy, dlatego o nim między innymi wspomniałem, bo ciężko stwierdzić, czy to błąd czy nie. ;] Na podobnej zasadzie można byłoby wrzucać do bazy duże DLC z Xboxa, takie jako ostatni do Burnouta modyfikujący grę w identyczny sposób, jak Sacred Plus (nowe wózki i motory etc.).
-
-
Ja bym dodawał jako osobne tytuły tylko takie, które w jakiś znaczący sposób wpływają na rozgrywkę, robią z danej gry inny tytuł. Ot, na przykład "Half-Life: Source". No bo czy dodanie jakichś pierdółek zmienia nam grę? Nie. Co z wersjami Gold? Silver czy Platinum? Ja je traktuję jako normalną grę (ot, na przykład moja recka SOF, w której tylko napisałem czym różni się Platinum od zwykłej). LC nie zmiana zasad rozgrywki tylko trochę ją ulepsza, można to traktować jak upatchowaną wersję. Patche do Wow'a dodają nowe tereny, questy, historie, przedmioty itp. ale nie dodajemy ich do bazy; są one częścią zwykłego Wow'a.
-
-
@Chidder: I tak być powinno.
Już kiedyś zgłaszałem ten wist z Fable, ale jakoś się rozeszło po kościach ponieważ sprawa wygląda następująco:
- "Fable: The Lost Chapters" na PC zawiera podstawową wersję "Fable" - dlatego w podstawce jest również platforma PC z tytułem "Fable: The Lost Chapters" gdyż, jak słusznie zauważył KoZa, podstawowa wersja nie została wydana na PC-tach.
-
-
A oto prawdziwy dubel...
MotoGP 2: http://www.gaminator.pl/gra/621,MotoGP-2...
i
Moto GP 2: http://www.gaminator.pl/gra/1884,Moto-GP...
Proszę o usunięcie.
-
Gorące tematy
na forum -
na forum: Gryuczestników: 7
-
na forum: Forum Ogólneuczestników: 4
-
na forum: Giełdauczestników: 6
-
na forum: Gryuczestników: 6
-
na forum: Forum Ogólneuczestników: 6
Najlepsze gry
-
1.
Drakensang: The River of Time
RPG
Dodatek do staroszkolnego cRPG w niemieckim stylu.
-
2.
Amnesia: The Dark Descent
Przygoda
Ambitny projekt, wielkie nadzieje, zapewne kiepska sprzedaż.
-
3.
Dead Rising 2
Akcja/Arcade
Masowa rozwałka zombiaków po raz drugi.
-
4.
Mafia 2
Akcja/Arcade
Sequel świetnego sandboksa w gangsterskich klimatach.
-
5.
Sid Meier's Civilization V
Strategia
Piąty raz turowo podbijemy świat.
-
6.
StarCraft II: Wings of Liberty
Strategia
Powtórka z rozrywki w stylu Blizzard.
-
1.
Dead Rising 2
Akcja/Arcade
Masowa rozwałka zombiaków po raz drugi.
-
2.
Guitar Hero: Warriors of Rock
Akcja/Arcade
Najmocniejsze muzycznie Guitar Hero w historii serii.
-
3.
Kane & Lynch 2: Dog Days
Akcja/Arcade
Psychol i ponurak powracają nadzy i skąpani we krwi.
-
4.
Mafia 2
Akcja/Arcade
-
5.
Super Street Fighter IV
Akcja/Arcade
Rozszerzenie podstawowej wersji Street Fighter IV to nowi zawodnicy, areny ...
-
6.
Tom Clancy's H.A.W.X. 2
Symulator
, Akcja/Arcade
Dogfighty i epickie powietrzne batalie spod znaku kropek.
-
1.
Demon's Souls
RPG
, Akcja/Arcade
Genialny klasyczny hack&slash po japońsku.
-
2.
Guitar Hero: Warriors of Rock
Akcja/Arcade
Najmocniejsze muzycznie Guitar Hero w historii serii.
-
3.
Ratchet & Clank Future: A Crack in Time
Akcja/Arcade
Kolejna odsłona zwariowanej gierki dla starych i młodych.
-
4.
Yakuza 3
Akcja/Arcade
, Przygoda
Kolejna odsłona sagi o japońskiej mafii.
-
5.
Tom Clancy's H.A.W.X. 2
Symulator
, Akcja/Arcade
Dogfighty i epickie powietrzne batalie spod znaku kropek.
-
6.
Mafia 2
Akcja/Arcade
-
1.
N.O.V.A.
Akcja/Arcade
Wyobraźcie sobie Halo, ale na iPhone.
-
2.
Dungeon Hunter
RPG
, Akcja/Arcade
Diablo w wersji Gameloftu.
-
3.
Plants vs. Zombies
Strategia
Tower defense z zombiakami w roli głównej.
-
4.
Hero of Sparta II
Akcja/Arcade
Druga część przygód xeroboja Kratosa.
-
5.
Street Fighter IV
Akcja/Arcade
Mobilna wersja najlepszego mordobicia ostatnich lat.
-
6.
Spore Creatures
Akcja/Arcade
Spore Creatures, takie jakie znamy z DSa.