-
Witam, tak jak w temacie - poszukuję samochodowej ścigałki na PC, z którą bez problemów poradzi sobie 5-latek. Gra musi być maksymalnie prosta, czyli: arcadowa mechanika rozgrywki, najlepiej łatwa lub z możliwością ustawienia na taki tryb. Gra nie musi mieć super grafiki (nie mam najnowszego kompa).
Próbowałem ze Stunt GP i Cars, ale to wciąż dla niego za trudne (Ba... Stunt GP to dla mnie za trudne, a co dopiero dla niego ;)
Tutaj będziesz miał możliwość porozmawiać o grach, najnowszych wydarzeniach, a czasem - po prostu strzelić sążnistego off-topica w odpowiednim dziale.
-
Ścigałka samochodowa dla 5-latka
19
-
-
Zależy, czy ma być realistycznie, czy dla funu... jeśli dla funu (w sensie kreskówkowe postacie, kart) to np. Lego Racer :D (serio)
-
-
Jeśli nie zależy Ci na shaderach, antyaliasingu i innych duperelach, to z czystym sumieniem mogę polecić Lego Racer. Za gnoja świetnie się przy tej grze bawiłem, a jak dzieciak lubi jeszcze klocki Lego, to zabawa będzie przednia. Gra kierowana jest do młodych graczy, więc na pewno sobie jakoś poradzi.
-
-
Heh, pamiętam jak z kolegą dwa lata temu odpaliliśmy sobie tę gierkę i ścigaliśmy się ze sobą :D Świetne choćby jako przypominacz, w co się grało 'za gnoja'
-
-
Możesz także sprawdzić którąś z tych gier:
- Wyścigi Wykrętów (Moonshine Runners)
- Champion Sheep Rally
- Living World Racing
- Funny Racer
- Kolorowy Rajd (Walt Disney World Quest Magical Racing Tour)
- LEGO Stunt Rally
- LEGO Rock Raiders
- Struś Szybki Lopez (Ostrich Runner)
- Wyścig Kurczaków (Moorhuhn Kart XXL)
- Matchbox Emergency Patrol
Osobiście poleciłbym jedną z dwóch części "Adaś i Pirat Barnaba" albo liczną gamę gier z Hugo.
-
-
Haha, ale mi przypomniałeś DarqaM ;) Właśnie sobie popatrzyłem na półkę, i chyba nawet tego Adasia mam! Dla dzieciaków naprawdę świetna gra, oprócz tego polecam też "zagadki Lwa Leona", o ile dziecko lubi sobie czasem pokminić. Sam "Lew Leon" zresztą też wymiatał, podobnie jak "Lomax" (czyli jeden ze sławnych Lemingów).
-
-
Oj KoZa, teraz walnąłeś jak łysy grzywką o krawężnik ;)
Próbowaliśmy z Pet Racerem i Lego Racerem - idea ta sama w sumie, ale wygląda, że nie z grą jest problem, a z kontrolerem... Mój InterAct PC Powerpad Pro SV234 gamepad nie jest najlepszym narzędziem do grania dla niego. Myślę teraz o jakiejś taniej i nie najgorszej kierownicy. W Saturnie widziałem w promocji kierownicę Manty za 99 zł (wydaje mi się, że to był model http://www.manta-sklep.com.pl/opis.php?t...
-
-
Ej, co? To dobra gra była. ;] A ja byłem świadomym dzieckiem i teraz, jak siadam za kierownicą, to nie celuję w przechodniów. ;]
-
-
No takim brutalem to on nie jest ;) Ale masz coś przeciwko Mancie, czy ogólnie - pięciolatkom przy kierownicach? ;)
-
-
Ja mam coś przeciwko Mancie, bo to taka biedna firma. Moi starsi kupili DVD Manty, działało dwa dni. Kumpel kupił kierownicę, działała tydzień... Przykłady można by dwoić i troić, ale nic nie zmienia faktu, że czego byś od nich nie kupił, to będzie to jedno i to samo gówno. Ja w każdą samochodówkę, w tym Lego Racer, grałem na klawiaturze. Prosto, łatwo i przyjemnie. To nie TOCA, kierownica jest zbędna, do tego podejrzewam, że dzieciakowi będzie łatwiej właśnie na klawirce.
-
-
Właśnie nie jest łatwo mu, bo nie potrafi jeszcze opanować ułożenia "trójpalczastego". Kierownica to fajna rzecz (jeździliśmy na automatach i mu się strasznie podobało) i sam pojeździłbym sobie na czymś takim w TOCA Race Driverze 2, którego ostatnio sobie zainstalowałem, nie mówiąc o innych. Bawiłem się kierownicą w pierwszym Colinie i do dziś pamiętam, jaką przyjemność sprawiało jeżdżenie... Co do firmy - nie wypowiadam się, bo nie mam nic Manty, ale chętnie poczytam Wasze zdanie na ten temat. Jak już się zdecydujemy na ten zakup, to lepiej zdecydować się na lepszą niż rzeczywiście wtopić... Z tym, że gwarancja ich zobowiązuje, a trwa 2 lata, więc nie bałbym się tego zakupu tak bardzo ;) Zawsze można zwrócić
-
-
Tej gwarancji też bym jakoś specjalnie nie zawierzał, zobaczysz ile minie czasu zanim Ci oddadzą kasę albo wymienią (o ile się zepsuje oczywiście). Nieprawdopodobnie szybka obsługa Saturna naprawia mi mojego HUBa za 50 zł już od 3 miesięcy, dobrze, że o tych gwarancjach przypomniałeś. Chyba muszę ich znowu opieprzyć.
-
-
R.U.R. Polecam grę na podstawie filmu Auta http://www.gaminator.pl/gra-pc/4262,Auta...
-
Gorące tematy
na forum -
na forum: Gryuczestników: 7
-
na forum: Forum Ogólneuczestników: 4
-
na forum: Giełdauczestników: 6
-
na forum: Gryuczestników: 6
-
na forum: Forum Ogólneuczestników: 6
Najlepsze gry
-
1.
Drakensang: The River of Time
RPG
Dodatek do staroszkolnego cRPG w niemieckim stylu.
-
2.
Amnesia: The Dark Descent
Przygoda
Ambitny projekt, wielkie nadzieje, zapewne kiepska sprzedaż.
-
3.
Dead Rising 2
Akcja/Arcade
Masowa rozwałka zombiaków po raz drugi.
-
4.
Mafia 2
Akcja/Arcade
Sequel świetnego sandboksa w gangsterskich klimatach.
-
5.
Sid Meier's Civilization V
Strategia
Piąty raz turowo podbijemy świat.
-
6.
StarCraft II: Wings of Liberty
Strategia
Powtórka z rozrywki w stylu Blizzard.
-
1.
Dead Rising 2
Akcja/Arcade
Masowa rozwałka zombiaków po raz drugi.
-
2.
Guitar Hero: Warriors of Rock
Akcja/Arcade
Najmocniejsze muzycznie Guitar Hero w historii serii.
-
3.
Kane & Lynch 2: Dog Days
Akcja/Arcade
Psychol i ponurak powracają nadzy i skąpani we krwi.
-
4.
Mafia 2
Akcja/Arcade
-
5.
Super Street Fighter IV
Akcja/Arcade
Rozszerzenie podstawowej wersji Street Fighter IV to nowi zawodnicy, areny ...
-
6.
Tom Clancy's H.A.W.X. 2
Akcja/Arcade
, Symulator
Dogfighty i epickie powietrzne batalie spod znaku kropek.
-
1.
Demon's Souls
Akcja/Arcade
, RPG
Genialny klasyczny hack&slash po japońsku.
-
2.
Guitar Hero: Warriors of Rock
Akcja/Arcade
Najmocniejsze muzycznie Guitar Hero w historii serii.
-
3.
Ratchet & Clank Future: A Crack in Time
Akcja/Arcade
Kolejna odsłona zwariowanej gierki dla starych i młodych.
-
4.
Yakuza 3
Akcja/Arcade
, Przygoda
Kolejna odsłona sagi o japońskiej mafii.
-
5.
Tom Clancy's H.A.W.X. 2
Akcja/Arcade
, Symulator
Dogfighty i epickie powietrzne batalie spod znaku kropek.
-
6.
Mafia 2
Akcja/Arcade
-
1.
N.O.V.A.
Akcja/Arcade
Wyobraźcie sobie Halo, ale na iPhone.
-
2.
Dungeon Hunter
Akcja/Arcade
, RPG
Diablo w wersji Gameloftu.
-
3.
Plants vs. Zombies
Strategia
Tower defense z zombiakami w roli głównej.
-
4.
Hero of Sparta II
Akcja/Arcade
Druga część przygód xeroboja Kratosa.
-
5.
Street Fighter IV
Akcja/Arcade
Mobilna wersja najlepszego mordobicia ostatnich lat.
-
6.
Spore Creatures
Akcja/Arcade
Spore Creatures, takie jakie znamy z DSa.