-
Dziś miałem ciekawą przygodę. Powoli przyzwyczajam się do widoku loga Gaminatora w reklamach w czasopismach - cieszy mnie jego widok i mam nadzieję, że z czasem będzie równie często spotykane jak logo Filmwebu (którego nie spotkałem chyba tylko w mojej lodówce :P). Ale dzisiejsza przygoda była mniej przyjemna.
Wchodzę na stronę OGame Tools a tam bach, popup. Patrzę ze zdziwieniem i widzę Gaminatora. Jakiś fajny bannerek by mnie ucieszył, ale popup porywający przeglądarkę... Nie znoszę takich nachalnych form reklamy. To mi się kojarzy z kiepskimi stronami dla dorosłych, crack-site'ami i innym syfem przed wchodzeniem na który lepiej się zabezpieczyć na wszystkie strony. Mam wrażenie, że to psuje markę portalu a nie ją poprawia, do stron które się reklamuję w ten sposób podchodzę z wielką niechęcią, dobrze, że Gami znam od dawna, bo po takim epizodzie małe byłby szanse bym się zarejestrował.
Ciekaw jestem, jakie jest wasze zdanie? Czy ktoś ma podobne odczucia, czy może jestem odosobniowy w swoim poglądzie?
PS. Popup oczywiście od razu wylądował w filtrze adblocka. Rzeczony Filmweb też dostał z adblocka już dość dawno temu, kiedy dostałem po oczach oczoj#!#ym flash-popupem z bardzo maleńkim i słabo widocznym krzyżykiem zamykania.
Tutaj będziesz miał możliwość porozmawiać o grach, najnowszych wydarzeniach, a czasem - po prostu strzelić sążnistego off-topica w odpowiednim dziale.
-
Reklamy
9
-
-
Nikt nie lubi, jak mu wyskakują popsiupy, zwłaszcza a) flashowe (jak ja tego draństwa nie cierpię, zwłaszcza na dużych serwisach typu Onet) lub b) epileptyczne (czyli migające fioletowo-żółte gwiazdki na jadowicie zielonym tle - na Boga, czy na pierwszym roku marketingu uczą "traktuj potencjalnego klienta jak totalnego debila"?). Bannery - proszę bardzo, zwłaszcza jeśli jakoś próbują się integrować z wyglądem strony (kiedyś wisiał tu taki podłużny z białą ramką - na czarnym tle wyglądał całkiem znośnie), ale pop-upy sprawiają, że mam chęć zamordować ich autorów widelcem.
-
-
Coś kiepskie masz te filtry. Zrobiłem to, co Ty i jakoś żadnych reklam nie uświadczyłem. Niemniej pop-upy u mnie też wywołują odruch wymiotny i zupełnie dyskwalifikują reklamowaną zawartość, obojętnie czego by dotyczyła. Filmweb swego czasu "oferował" banerki z trailerami, których nie dało się wyciszyć (po licznych lamentach userów wprowadzono tę opcję). Wyobraź sobie, że na uszach słuchawki, jakaś muza, wchodzisz na filmweb, a tu nagle, mimo woli, shrek trzeci ci beka do ucha. Stan przedzawałowy gwarantowany.
-
-
"Nie znoszę takich nachalnych form reklamy. To mi się kojarzy z kiepskimi stronami dla dorosłych"
Jeśli dobrze cię rozumiem o jakie serwisy dla dorosłych ci chodzi :P, to nie wiem z jakich ty korzystasz, ale w moich reklamówek jest mniej niż choćby na onecie :P
-
-
Można je gdzieś wszystkie zobaczyć :P ? BTW: Ja się z kolei zdziwiłem, że na Ultimie (spory sklep internetowy z grami, polski) gameplay z bodaj jakiejś mutacji FF był... z Gaminatora :P (w sensie, że Stream :P)
-
-
Pierre, ja wyłączam adblocka dla stron które często odwiedzam i cenię (Gaminator cieszy się tym przywilejem, dopóki nie będzie atakował reklamami jak Filmweb) - dopóki mi się strona nie narazi. Jak strona jest dobra, a reklamy nienachalne, to niech te wyświetlenia mają w zamian. OGame Tools dopiero co dostało szansę i szybko ją zmarnowało :P
Co do stron dla dorosłych, napisałem przecież, że mam na myśli kiepskie strony. Takie w wejście na które najczęściej jest się wrabianym :P
-
-
Hmmm... nie tak miało to wyglądać. To nie mia być pop-up a pop-under. Różnica znaczna. Pop-under pojawia się w tle bez wyskakiwania. Jego działanie jest takie, że jak zamykasz wszystkie strony i wychodzisz z sieci to w którymś momencie, zupełnie bezinwazyjnie wpadasz na gaminatora. Tak to miało działać. Rozumiem, że nie działa i musimy interweniować. OK, next time zrobimy to lepiej. Przepraszam za uciążliwości.
-
-
Pewnie problem tkwi w tym, że ja wciąż używam przestarzałego już FF1.5, z dodatkami. A focus na okno bywa dość delikatną sprawą.
Zresztą popunderów też nie lubię, też by mnie wkurzały. Ja lubię subtelne formy reklamy, nie lubię jak mi się produkt narzuca. Telefoniczny telemarketing się kończy po 10s rozmowy, ulotki pod drzwi od razu wyrzucam, a Świadkowie Jehowy przestali przychodzić kiedy wręczyłem im wydruk książki LaVeya. Bywa, że zupełnie nie zauważam największego napisu na stronie, za to przykuwają moją uwagę drobne, wyróżniające się elementy. Może jestem dziwakiem, wydaje mi się jednak, że to typowe odruchy internauty z dużym stażem ;)
-
-
Popunder? To jeszcze gorzej. Pop-up to psia kupa na wycieraczce. Popunder - psia kupa POD wycieraczką.
-
Gorące tematy
na forum -
na forum: Gryuczestników: 7
-
na forum: Forum Ogólneuczestników: 4
-
na forum: Giełdauczestników: 6
-
na forum: Gryuczestników: 6
-
na forum: Forum Ogólneuczestników: 6
Najlepsze gry
-
1.
Drakensang: The River of Time
RPG
Dodatek do staroszkolnego cRPG w niemieckim stylu.
-
2.
Amnesia: The Dark Descent
Przygoda
Ambitny projekt, wielkie nadzieje, zapewne kiepska sprzedaż.
-
3.
Dead Rising 2
Akcja/Arcade
Masowa rozwałka zombiaków po raz drugi.
-
4.
Mafia 2
Akcja/Arcade
Sequel świetnego sandboksa w gangsterskich klimatach.
-
5.
Sid Meier's Civilization V
Strategia
Piąty raz turowo podbijemy świat.
-
6.
StarCraft II: Wings of Liberty
Strategia
Powtórka z rozrywki w stylu Blizzard.
-
1.
Dead Rising 2
Akcja/Arcade
Masowa rozwałka zombiaków po raz drugi.
-
2.
Guitar Hero: Warriors of Rock
Akcja/Arcade
Najmocniejsze muzycznie Guitar Hero w historii serii.
-
3.
Kane & Lynch 2: Dog Days
Akcja/Arcade
Psychol i ponurak powracają nadzy i skąpani we krwi.
-
4.
Mafia 2
Akcja/Arcade
-
5.
Super Street Fighter IV
Akcja/Arcade
Rozszerzenie podstawowej wersji Street Fighter IV to nowi zawodnicy, areny ...
-
6.
Tom Clancy's H.A.W.X. 2
Akcja/Arcade
, Symulator
Dogfighty i epickie powietrzne batalie spod znaku kropek.
-
1.
Demon's Souls
Akcja/Arcade
, RPG
Genialny klasyczny hack&slash po japońsku.
-
2.
Guitar Hero: Warriors of Rock
Akcja/Arcade
Najmocniejsze muzycznie Guitar Hero w historii serii.
-
3.
Ratchet & Clank Future: A Crack in Time
Akcja/Arcade
Kolejna odsłona zwariowanej gierki dla starych i młodych.
-
4.
Yakuza 3
Akcja/Arcade
, Przygoda
Kolejna odsłona sagi o japońskiej mafii.
-
5.
Tom Clancy's H.A.W.X. 2
Akcja/Arcade
, Symulator
Dogfighty i epickie powietrzne batalie spod znaku kropek.
-
6.
Mafia 2
Akcja/Arcade
-
1.
N.O.V.A.
Akcja/Arcade
Wyobraźcie sobie Halo, ale na iPhone.
-
2.
Dungeon Hunter
Akcja/Arcade
, RPG
Diablo w wersji Gameloftu.
-
3.
Plants vs. Zombies
Strategia
Tower defense z zombiakami w roli głównej.
-
4.
Hero of Sparta II
Akcja/Arcade
Druga część przygód xeroboja Kratosa.
-
5.
Street Fighter IV
Akcja/Arcade
Mobilna wersja najlepszego mordobicia ostatnich lat.
-
6.
Spore Creatures
Akcja/Arcade
Spore Creatures, takie jakie znamy z DSa.