-
Mam kilka pomysłów jak można by zmienić Gaminatora.
1. W profilu każdego widać blogi, shorty, screeny... proponuję by dodać zakładkę "Recenzje", i by były widoczne na Home page profilu. Mogły by być np. zamiast "Przyjaciół" lub Listy Gier, która według mnie jest dość mało czytelna, a jak ktoś jest ciekaw to i tak zajrzy do zakładki.
2. Drugi pomysł tyczy się Rankingów, chodzi o to aby ustalić konkretny czas resetowanie (np co miesiąc lub dwa) i utworzyć Archiwum Ladderów. Druga opcja o jakiej pomyślałem to roczny ranking.
3. na stronie głównej z miejsca możemy dodać grę, postać, video, shorta. Przydało by się jeszcze dodanie recenzij i screenów, bo tak to trzeba latać po serwisie aż się dojdzie do stronki z grą.
4. Ostatni pomysł dotyczy video. Biorąc przykład z Quaz'a, proponuje by na początku każdego video było logo Gaminatora. Nie wiem czy się da to jakoś zautomatyzować, ale było by ciekawie, szczególnie jak się zamieszcza filmik na jakiejś stronce lub blogu dobrze by to wyglądało, i dobra promocja serwisu.
Tutaj będziesz miał możliwość porozmawiać o grach, najnowszych wydarzeniach, a czasem - po prostu strzelić sążnistego off-topica w odpowiednim dziale.
-
Kilka pomysłów
18
-
-
1 - Jak chcecie to dodać to nie zamiast czegoś. Ja korzystam z tych rubryk.
2 - A myślisz, że jak jest teraz? Przecież to nie resetuje się w losowo wybranych odcinkach czasu.
Co do rankingów... Są już dwa i nie widzę powodu by robić trzeci.
3 - Jasne... Bardzo kłopotliwe takie latanie po serwisie. Recenzję i screeny dodajesz do konkretnej gry, wobec czego owo "latanie" wydaje mi się niezbędne.
Nie przesadzajmy. Nie wszystko może być na głównej.
4 - Dziwne, że jeszcze tego nie ma. :-P
-
-
Nie wiem jak z możliwościami technicznymi jeśli chodzi o 4 punkt, ale jeśli coś to ta animacja powinna się pojawiać tylko wtedy jeśli zaznaczy się, że to video autorskie. Rzeczy typu brane skądinąd trailerki do gier i inne rzeczy, które tworzą dystrybutorzy raczej nie powinny mieć tego intro. Chociażby dlatego, że szybko mielibyśmy dość oglądania tej czołówki jakby była na początku wszystkiego ;)
-
-
Jak już o pomysłach, to ja nieśmiało przypomnę, że styczeń już się dawno skończył, a punktów za zaległe materiały jak nie było tak nie ma...
-
-
Ad. 2
W nawiasie można podawać pozycję z zeszłego miesiąca w formie +/-liczba_miejsc lub miejsce (i tak jest to już przechowywane, bo w rankingach top10 są zaznaczone strzałeczki oznaczjające upadki i wzloty). Nie widzę powodu żeby nie dać tego również w top100.
Brakuje mi jeszcze informacji o pozycji w rankingu liczonym od początku istnienia serwisu.
Ad. 3
DraqaM ma rację, tak czy inaczej musisz znaleźć grę.
Wolisz wpisać w wyszukiwarce i wtedy dodać czy wybierać tytuł z listy gier liczącej tysiące pozycji (kiedyś, na razie pewnie setki)? Osobiście wolę skorzystać z wyszukiwarki niż przeglądać kilkustronicową listę select. Zwykły input tekstowy moim zdaniem odpada w tym przypadku.
Ad. 1 i 4
Popieram.
-
-
a kolega musi płacić za używanie google? smutne to trochę
Z każdej szanującej się strony o grach można ściągnąć demka czy patche, nie widzę więc żadnego problemu by redakcja Gaminatora rozważyła taką możliwość.
-
-
@up: Świetny pomysł! Opłacisz drogi serwerek, który oprócz tych wszystkich informacji i video znajdzie jeszcze miejsce na demko (a nawet 1000, bo przecież ciągle wychodzą nowe), które ostatnio zajmują prawie tyle co gra (coś mi się obija o uszy 5 GB... oczywiście są mniejsze, ale...) ?
Cóż, może jestem młody i nie ogarniam serwisu bo jestem na nim od niedawna, ale ekipy chyba nie wspiera finansowo żaden bogacz typu właściciel willi z reklamy 'Maxi Kinga' który załatwił by nam te parę marnych terabajtów...
-
-
A poza tym i tak wszystkie dema i patche musiała by redakcja wrzucać, bo gdy na załadowanie 30 mb filmiku czeka się z pół godziny, to nie wiem komu chciałoby się ładować 2 GB demo...
-
-
Dodatkowo wszystko masz w sieci więc nie ma sensu powielać i nie, nie każdy serwis o grach ma patche i dema wiele wielkich nie ma tego. I żyje im się dobrze. Chcesz demo czy patcha zapraszamy na google.
-
-
@Gigaman: Akurat polemizowałbym, czy jest sens powielać - zwiększyłaby się popularność serwisu, poza tym ludzie po prostu by włazili na serwis, czytali, oglądali, ściągali...
Aha - zapomniałem dodać jeszcze obok textu i video te marne parę giga screenów...
-
-
Ja akurat wolę, żeby serwery Gamiego wypluwały tak łatwo i przyjaźnie filmiki, które teraz prezentują w najlepszy możliwy w sieci sposób (śmierć serwisom, które embedują filmy w quicktime czy innym Windows Media Playerze, o tych, z których trzeba je ściągać z FTPa w ogóle nie mówię) niż, aby miały być zapchane jakimiś demkami czy patchami. Pliki można łatwo gdzie indziej dorwać, a obejrzeć gameplay'a tak łatwo nigdzie się w krajowej sieci nie da. Zresztą i w zagranicznej ciężko.
-
-
Quaz ma racje. Nawet niemcy nie mają tak wygodnego oglądania filmików jak my tutaj ^^
-
-
Może to tylko moje wrażenie, ale czy gami nie jest czymś w rodzaju encyklopedii o grach? Przede wszystkim stawiałbym na informacje tekstowe, później jakieś screeny czy gameplaye. Owszem, na podstawie dema jest się w stanie lepiej zorientować czy dana gra nam odpowiada czy nie, ale... Teraz dema (które jak słusznie ktoś zauważył zajmują coraz więcej), później patche oraz różnego rodzaju dodatki i z gamiego zrobi się jeden wielki download. Moim zdaniem lepiej skupić się na tekstach, sprawić by dzięki nim serwis się wyróżniał na tle pozostałych.
Demka itp. można ewentualnie linkować, a nie magazynować tutaj. Chyba, że wyrośnie nam jakiś twórca, który będzie chciał zamieścić swoje dzieła na zasadzie exclusive.
-
-
Można by jedynie dawać własne mody itp... ale to można równie dobrze dawać tu na forum link po wrzuceniu na jakiś serwer.
-
-
Ja mam jedną propozycję zmiany. Otóż - ktoś w trakcie oglądania jakiegoś filmiku może chcieć od razu napisać komentarz na niego. Pisze, wciska enter... i musi oglądać film od początku :/ Nie dałoby się tego jakoś zrobić tak jak na np. YouTube, że komentarze też są oddzielną pływającą ramką tak jak wybór filmiku obok i tylko ona się odświeża? Chyba nie było by to trudne w realizacji, a ułatwiłoby korzystanie z serwisu.
-
Gorące tematy
na forum -
na forum: Gryuczestników: 7
-
na forum: Forum Ogólneuczestników: 4
-
na forum: Giełdauczestników: 6
-
na forum: Gryuczestników: 6
-
na forum: Forum Ogólneuczestników: 6
Najlepsze gry
-
1.
Drakensang: The River of Time
RPG
Dodatek do staroszkolnego cRPG w niemieckim stylu.
-
2.
Amnesia: The Dark Descent
Przygoda
Ambitny projekt, wielkie nadzieje, zapewne kiepska sprzedaż.
-
3.
Dead Rising 2
Akcja/Arcade
Masowa rozwałka zombiaków po raz drugi.
-
4.
Mafia 2
Akcja/Arcade
Sequel świetnego sandboksa w gangsterskich klimatach.
-
5.
Sid Meier's Civilization V
Strategia
Piąty raz turowo podbijemy świat.
-
6.
StarCraft II: Wings of Liberty
Strategia
Powtórka z rozrywki w stylu Blizzard.
-
1.
Dead Rising 2
Akcja/Arcade
Masowa rozwałka zombiaków po raz drugi.
-
2.
Guitar Hero: Warriors of Rock
Akcja/Arcade
Najmocniejsze muzycznie Guitar Hero w historii serii.
-
3.
Kane & Lynch 2: Dog Days
Akcja/Arcade
Psychol i ponurak powracają nadzy i skąpani we krwi.
-
4.
Mafia 2
Akcja/Arcade
-
5.
Super Street Fighter IV
Akcja/Arcade
Rozszerzenie podstawowej wersji Street Fighter IV to nowi zawodnicy, areny ...
-
6.
Tom Clancy's H.A.W.X. 2
Symulator
, Akcja/Arcade
Dogfighty i epickie powietrzne batalie spod znaku kropek.
-
1.
Demon's Souls
RPG
, Akcja/Arcade
Genialny klasyczny hack&slash po japońsku.
-
2.
Guitar Hero: Warriors of Rock
Akcja/Arcade
Najmocniejsze muzycznie Guitar Hero w historii serii.
-
3.
Ratchet & Clank Future: A Crack in Time
Akcja/Arcade
Kolejna odsłona zwariowanej gierki dla starych i młodych.
-
4.
Yakuza 3
Akcja/Arcade
, Przygoda
Kolejna odsłona sagi o japońskiej mafii.
-
5.
Tom Clancy's H.A.W.X. 2
Symulator
, Akcja/Arcade
Dogfighty i epickie powietrzne batalie spod znaku kropek.
-
6.
Mafia 2
Akcja/Arcade
-
1.
N.O.V.A.
Akcja/Arcade
Wyobraźcie sobie Halo, ale na iPhone.
-
2.
Dungeon Hunter
RPG
, Akcja/Arcade
Diablo w wersji Gameloftu.
-
3.
Plants vs. Zombies
Strategia
Tower defense z zombiakami w roli głównej.
-
4.
Hero of Sparta II
Akcja/Arcade
Druga część przygód xeroboja Kratosa.
-
5.
Street Fighter IV
Akcja/Arcade
Mobilna wersja najlepszego mordobicia ostatnich lat.
-
6.
Spore Creatures
Akcja/Arcade
Spore Creatures, takie jakie znamy z DSa.