-
Kurczę, ja i moje hobby... Wystarczył nadesłany przez Szpakera gameplay, żebym się zaślinił na widok M21 (snajperka na bazie M14) i zaczął planować, jak tu sobie sprawić podobną giwerę. Koniec końców, ostudziły mnie koszta (sześć stów za sam karabin to jest nic, drugie sześć za wyposażenie i mocniejsze części, i to minimalnie, to problem), ale sami powiedzcie - czy lepiej odkładać tłuszcz przed monitorem, czy wskoczyć w łaciaty mundur, założyć gogle i pobiegać z giwerą po lesie?
Koniec końców, kupuję L96, czyli AWMkę z CS'a. Oszczędzam na częściach. ;)
Tutaj będziesz miał możliwość porozmawiać o grach, najnowszych wydarzeniach, a czasem - po prostu strzelić sążnistego off-topica w odpowiednim dziale.
-
Przez te giwery zbankrutuję...
16
-
-
Pewnie, że lepiej się pobawić :) Sam bym chętnie sobie takie cudeńko kupił, ale niestety aż taki zamożny nie jestem :)
-
-
Fakt, zebrać cztery stówy to zadanie dość problematyczne. A już wyposażyć się z góry na dół, zwłaszcza jeśli chcesz rekonstruować jakąś realnie istniejącą (albo i nie) jednostkę, to dopiero dziura budżetowa. Ceny droższych kamizelek na oporządzenie potrafią zwalić z nóg (chińska kopia CIRASa z zestawem kieszeni - 120 dolców z dostawą. A to najtańszy model.), tak samo zresztą jak większości dodatkowego sprzętu w stylu celowników czy latarek.
-
-
No jest to problemem, zwłaszcza kiedy ma się niewielkie kieszonkowe, a do tego chce się chodzić z kolegami na piwko, jeździć do klubów, kina... Cóż, nie można mieć wszystkiego :) Zostanę przy klubach i piwie :)
-
-
Wiesz, zawsze można wymotać skądś SAAVa (Pattern 83) za 60 zeta albo tak zwaną "kamizelkę SWAT" za osiem dych, strzelbę za 70 zł i jakoś się życie toczy (tak naprawdę jedyne, co się opłaca ściągać z Hong Kongu z akcesoriów, to nakolanniki - ichnie kopie Alty kosztują chyba dziesięć baksów za parę, gdzie u nas trzeba wyłożyć osiem dych). Taka strzelba jest nawet przyzwoita, i z osiągów, i z wyglądu.
-
-
L96 to zdaje mi się Warrior - sporo czytałem o tej spluwie i ludzie mają podzielone zdania, sam chciałem ją właściwie kupić. Ale problematyczne jest to że jest kilka modeli L96, do strzelania ponoć nadaje się tylko ten produkowany przez fimre Well. A myślisz się bawić w rasowanie jeszcze?
-
-
A z mundurami to nie aż tak wielki problem, u mnie na bazarze czasami stoi koleś który sprzedaje takie za bezcen, a jeszcze lepiej uszyć samemu. Przy bawieniu się w snajpowanie to nawet zalecane :]
Ja kupiłem na allegro pełny maskujący strój zimowy za 30 zł, tylko się nie nadał bo śniegu nie ma :D
-
-
Tak, akurat kupuję Warriora (tzn. poprawioną wersję, MB01), bo jeszcze mnie nie pogrzało na tyle, żeby inwestować przeszło cztery kafle w Maruzena i części do niego (Warrior to jedna z dwóch chińskich giwer, które udały się bardziej od japońskich pierwowzorów - drugą jest MP40). A co do mundurów, to na bazarkach zwykle sprzedają tani szajs albo liczą sobie jak za zboże (gość za kopie amerykańskich woodlandów zażyczył sobie dwie stówy). Co do girly suita, to nie potrzebuję, bo i tak planuję dużo się ruszać i albo nosić MP5, albo Kurza sobie sprawić do opędzania się na bliższy dystans (ostatnio koledze sprowadziłem, fajna broń, ale cholery można dostać przy zakładaniu batki).
BTW: długo w airsofcie siedzisz? Ja chyba cztery lata, z czego zaczynałem od chińskiego plastik fantastik...
-
-
do tej pory tylko pisałem scenariusze, mam sporą wade wzroku, i nie moge nosić googli ochronnych bo po prostu nic nie widze :D a bez googli nie wpuszczają mnie na strzelanki, myślę jak ten problem rozwiązać.
-
-
Bez problemu możesz nosić pod goglami parę okularów i to całkiem wygodnie - sam tak robię. Wystarczy, że kupisz dobrej jakości gogle, a nie będziesz miał żadnych problemów :) Tu daje linka, do moich - http://www.specshop.pl/product_info.php?...
-
-
Węgorz, mieścisz okulary pod tymi ESSami?
Ja osobiście używam okularów STTi za dwie dychy, nałożonych na moje korekcyjne, próbowałem też Uvexów Ultrasonic i nie było problemów. Jak będę miał okazję, zobaczę jak moje patrzałki wchodzą pod Bolle X800.
http://img165.imageshack.us/my.php?image...
http://img151.imageshack.us/my.php?image...
Nowe narzędzie weryfikatora ;) (przy czym osłona przeciwsłoneczna jest raczej dla wyglądu niż dla funkcji).
-
-
Spadnie teraz na ciebie odpowiedzialność za mój zakup. Pytanie pierwsze:
Jak się strzela? Ciężko naciągać sprężynę? Jaki jest faktyczny zasięg?
-
-
Sprężynę naciąga się niewiele ciężej niż w tanim chińskim G36, co do strzelania, to polecam sobie najpierw wyrobić jakiś wygodny sposób trzymania i dostosować lunetę tak, żeby ci się dobrze mierzyło (na fotce założyłem ją na pierwszy rowek RISa, potem przestawiłem na czwarty, bo za bardzo musiałem przesuwać głowę do przodu - inaczej pokazywały mi się "cienie" w lunecie), zasięg sprawdzę w weekend.
Poza tym drobna sugestia - nie zaczynaj od snajperki. Kup sobie lepiej jakiś poręczny, szybkostrzelny rozpylacz - MP5, M4, SIG552, G36C. Będzie ci lżej (przypominam, że L96 to sześciokilowa luśnia długa na 120 cm).
-
-
"Zaczniesz od karabinów snajperskich - bo pozwalają trzymać dystans, a skończysz na nożu..."
Leon Zawodowiec
-
-
Cokolwiek widziałeś w filmach, w prawdziwym życiu się nie sprawdza. Jak zacząłem od elektrycznej plujki za stówę, tak się nauczyłem trzech rzeczy - po pierwsze, niektórzy nie patrzą, z jakiego dystansu strzelają. Jak dostajesz w twarz z giwery o mocy wystarczającej do przewalenia szyby w oknie na wylot = not funny. Po drugie, długie dystanse bywają zdradliwe, zwłaszcza na otwartych przestrzeniach. Po trzecie, jeśli nauczysz się skutecznie podchodzić wroga z bliska, tym łatwiej będzie ci potem operować z większego dystansu.
Inaczej po kilku miesiącach wystawisz swoją wymarzoną armatę na Alledrogo po zaniżonej cenie.
-
-
Nieśmiałe pytanie: czy jest jakieś niedrogie, a dobre MP7? Bo podobno Well jest strasznie kiepski, a Marui swoje kosztuje, zresztą słyszałam makabreski o rozsypujących się głowicach...
-
-
MP7? To chyba tylko Galaxy albo Umarex, przy czym nie wiem, czy to nie to samo (osobiście sugeruję Galaxy, tylko trzeba je sobie sprowadzać z zagranicy, bo nikt w Polsce go nie ma).
-
Gorące tematy
na forum -
na forum: Gryuczestników: 7
-
na forum: Forum Ogólneuczestników: 4
-
na forum: Giełdauczestników: 6
-
na forum: Gryuczestników: 6
-
na forum: Forum Ogólneuczestników: 6
Najlepsze gry
-
1.
Drakensang: The River of Time
RPG
Dodatek do staroszkolnego cRPG w niemieckim stylu.
-
2.
Amnesia: The Dark Descent
Przygoda
Ambitny projekt, wielkie nadzieje, zapewne kiepska sprzedaż.
-
3.
Dead Rising 2
Akcja/Arcade
Masowa rozwałka zombiaków po raz drugi.
-
4.
Mafia 2
Akcja/Arcade
Sequel świetnego sandboksa w gangsterskich klimatach.
-
5.
Sid Meier's Civilization V
Strategia
Piąty raz turowo podbijemy świat.
-
6.
StarCraft II: Wings of Liberty
Strategia
Powtórka z rozrywki w stylu Blizzard.
-
1.
Dead Rising 2
Akcja/Arcade
Masowa rozwałka zombiaków po raz drugi.
-
2.
Guitar Hero: Warriors of Rock
Akcja/Arcade
Najmocniejsze muzycznie Guitar Hero w historii serii.
-
3.
Kane & Lynch 2: Dog Days
Akcja/Arcade
Psychol i ponurak powracają nadzy i skąpani we krwi.
-
4.
Mafia 2
Akcja/Arcade
-
5.
Super Street Fighter IV
Akcja/Arcade
Rozszerzenie podstawowej wersji Street Fighter IV to nowi zawodnicy, areny ...
-
6.
Tom Clancy's H.A.W.X. 2
Symulator
, Akcja/Arcade
Dogfighty i epickie powietrzne batalie spod znaku kropek.
-
1.
Demon's Souls
RPG
, Akcja/Arcade
Genialny klasyczny hack&slash po japońsku.
-
2.
Guitar Hero: Warriors of Rock
Akcja/Arcade
Najmocniejsze muzycznie Guitar Hero w historii serii.
-
3.
Ratchet & Clank Future: A Crack in Time
Akcja/Arcade
Kolejna odsłona zwariowanej gierki dla starych i młodych.
-
4.
Yakuza 3
Akcja/Arcade
, Przygoda
Kolejna odsłona sagi o japońskiej mafii.
-
5.
Tom Clancy's H.A.W.X. 2
Symulator
, Akcja/Arcade
Dogfighty i epickie powietrzne batalie spod znaku kropek.
-
6.
Mafia 2
Akcja/Arcade
-
1.
N.O.V.A.
Akcja/Arcade
Wyobraźcie sobie Halo, ale na iPhone.
-
2.
Dungeon Hunter
RPG
, Akcja/Arcade
Diablo w wersji Gameloftu.
-
3.
Plants vs. Zombies
Strategia
Tower defense z zombiakami w roli głównej.
-
4.
Hero of Sparta II
Akcja/Arcade
Druga część przygód xeroboja Kratosa.
-
5.
Street Fighter IV
Akcja/Arcade
Mobilna wersja najlepszego mordobicia ostatnich lat.
-
6.
Spore Creatures
Akcja/Arcade
Spore Creatures, takie jakie znamy z DSa.