• Niebawem kupie sobie wypasiony Telewizor do giercowania. I tu się zaczynają wszystkie moje problemy. Idealny sprzęt to coś co chyba nie istnieje.

Ideał: Duży LCDek, oczywiście HD, z twardym dyskiem min 160 GB oraz z wyjściem z tego dysku USB lub WiFi lub N.

TV ma służyć do grania i robienia gameplayów, zgrywania cut-scenek, etc, w wysokiej rozdzielczości. Później będę to of koz wrzucał na gaminatora.

Z WiFi i N już zrezygnowałem bo technologia bezprzewodowa do tak dużego transferu danych jeszcze nie dorośła. Został mi kabel.

Okazało się, że choć TV z dyskiem twardym da się znaleźć, to już TV z dyskiem i wyjściem z niego np. USB już nie ma. I teraz jak zrzucać te zgrane na twardzielu filmiki? Bez wyjścia nie da rady. W TV LG napisali wprost, że transfer na zewnątrz jest celowo udaremniony (piractwo filmowe).

Być może wyjściem jest amplituner (jaki?) albo nagrywarka z twardzielem oraz opcją wypalania zrzutów na DVD (ale czy da się na DVD nagrać HD? Nie potrzebuję do tego Blue raya?).

I teraz pytanie... czy ktoś już przeszedł przez ten problem bez bólu? Czy znacie jakieś TV (wydaje mi się, że przekopałem polski rynek i dupa blada) HD, z twardym dyskiem oraz sprawdzoną opcją wynoszenia z dysku danych na zewnątrz?

Kolejne pytanie dotyczy złącza HDMI. Czy obecność dwóch takich portów w TV to wejście sygnału i wyjście czy też dwa wejścia? Jeśli jedno z nich to wyjście to może podpiąć je pod PCta i z bańki?

Cały zestaw ma działać tak, że przy okazji grania (na wielkim ekranie), wszystko zapisuje się gdzieś skąd później mogę to skopiować i przenieść w inne miejsce.

Help.