-
Niebawem kupie sobie wypasiony Telewizor do giercowania. I tu się zaczynają wszystkie moje problemy. Idealny sprzęt to coś co chyba nie istnieje.
Ideał: Duży LCDek, oczywiście HD, z twardym dyskiem min 160 GB oraz z wyjściem z tego dysku USB lub WiFi lub N.
TV ma służyć do grania i robienia gameplayów, zgrywania cut-scenek, etc, w wysokiej rozdzielczości. Później będę to of koz wrzucał na gaminatora.
Z WiFi i N już zrezygnowałem bo technologia bezprzewodowa do tak dużego transferu danych jeszcze nie dorośła. Został mi kabel.
Okazało się, że choć TV z dyskiem twardym da się znaleźć, to już TV z dyskiem i wyjściem z niego np. USB już nie ma. I teraz jak zrzucać te zgrane na twardzielu filmiki? Bez wyjścia nie da rady. W TV LG napisali wprost, że transfer na zewnątrz jest celowo udaremniony (piractwo filmowe).
Być może wyjściem jest amplituner (jaki?) albo nagrywarka z twardzielem oraz opcją wypalania zrzutów na DVD (ale czy da się na DVD nagrać HD? Nie potrzebuję do tego Blue raya?).
I teraz pytanie... czy ktoś już przeszedł przez ten problem bez bólu? Czy znacie jakieś TV (wydaje mi się, że przekopałem polski rynek i dupa blada) HD, z twardym dyskiem oraz sprawdzoną opcją wynoszenia z dysku danych na zewnątrz?
Kolejne pytanie dotyczy złącza HDMI. Czy obecność dwóch takich portów w TV to wejście sygnału i wyjście czy też dwa wejścia? Jeśli jedno z nich to wyjście to może podpiąć je pod PCta i z bańki?
Cały zestaw ma działać tak, że przy okazji grania (na wielkim ekranie), wszystko zapisuje się gdzieś skąd później mogę to skopiować i przenieść w inne miejsce.
Help.
Tutaj będziesz miał możliwość porozmawiać o grach, najnowszych wydarzeniach, a czasem - po prostu strzelić sążnistego off-topica w odpowiednim dziale.
-
TV HD z twardym dyskiem oraz wyjsciem
17
-
-
Hm, co do HDMI - to są dwa wejście. Ja sobie na jedno podłączyłem PC-ta i oglądam filmy z dysku, a do drugiego mam podłączony odtwarzacz DVD (co w sumie jest bez sensu, bo DVD też mogę z kompa oglądać i w sumie tak robię ;] ). No, i jeszcze na A/V mam PS2 podłączone i... no obraz ciekawy nie jest, ale niestety PS2 nio obsługuje złącza component z TV Samsunga...
A co do wyciągania tych filmów z dysku telewizora, to właśnie jest dobre pytanie - czy można to obejść nagrywarką DVD. Bo są takie nagrywarki, które łapią sygnał tego, co akurat Ci lecie na ekranie (tylko nie wiem, czy to się nie tyczy wyłącznie sygnału TV; z dyskiem może nie działać) i Ci wypalają od razu na DVD. Ale czy zwykłe DVD może nagrać obraz HD, to nie mam pojęcia? Normalna płyta Blu lub HD ma jakoś 10x więcej objętości niż zwykle DVD. Tylko pytanie,czy to znaczy, że będziesz mógł po prostu na niej nagrać 10 razy krótszy film, czy też nie będziesz mógł go nagrać w ogóle.
Ciekawy problem, nie powiem. :]
-
-
Widzisz Koza, oba złącza HDMI używasz jako wejścia. Czyli z PCta przesyłasz do TV, z odtwarzacza DVD robisz to samo i z Playakiem to samo. Pytanie czy HDMI (jednym z tych złącz) możesz także wyprowadzić taki sygnał np. do nagrywarki i go zgrać.
Obecnie chyba skłaniam się do zakupu amplitunera, który przyjmie sygnał i wypuści go na pożądany dla mnie sposób. Do tego podepnę nagrywarkę cyfrową a z niej będę zrzucał materiał na DVD. Tak uzyskany obraz HD trafi na gaminatora. I będziemy mieli gameplaye jakości HD. Of koz jak się uda całe to badziewie połączyć. Wtedy porposzę szanowne gremium o przyznanie mi stanowiska głównego gameplayowego szamana gaminatora.
-
-
Gameplaye w jakości HD - dopóki nie przemiele ich konwerter plików video gaminatora ;P
-
-
Za bardzo się w tym temacie nie orientuje, ale swoje trzy grosze dorzucę.
Może rozwiązaniem Twojego problemu byłoby zrezygnowanie z tv z dyskiem i kupienie tv + nagrywarka dvd/hdd. Poszukaj czegoś takiego np. KISS DP-558, (na http://www.kisshdtv.pl/prod.php?dzial=01... pisze, że ma dostęp do dysku przez ftp, są wersje z większym dyskiem). Jeżeli tylko byłoby w stanie nagrać obraz z tv na dysk, to zgranie tego na kompa powinno być łatwe.
-
-
I tu muszę Cię pocieszyć. Primo, w ciągu miesiąca wygenerujemy nowe pliki video. Większe i z mniejszą kompresją. Pracujemy już nad tym. Secundo, player flashowy już potrafi obsługiwać ładnie formaty HD. Mam nadzieję, że w ciągu 3-4 miechów będziemy mieli niespodziankę dla Wszystkich fanów działu wideo. Na razie buduje moje prywatne studio do gameplaów HD. A jak już zacznę je trzaskać to nie po to, aby ciąć ich jakość na Playerze. Zaufaj mi i wstrzymaj się jeszcze trochę ;)
-
-
"...Oprogramowanie umożliwia udostępnianie plików audio i wideo bezpośrednio w sieci." no to brzmi ciekawie.
W ogóle to ciekawy sprzęt. ftp, ethernet... ostatecznie będę ciągnął z podczerwieni ;)
Super informacja. Dzięki. Właśnie takich sprzętów szukam.
-
-
http://www.ceneo.pl/380742 tu mamy model KISSA z większym dyskiem.
-
-
Niezbyt zachęcające opinie o produkcie, ale to był tylko przykład - pierwszy z brzegu sprzęt spełniający wymagania odnośnie zgrywania filmów na komputer. Alternatywne rozwiązanie tego samego problemu, niekoniecznie lepsze.
Musisz poszukać rozwiązania, które da Ci odpowiednią jakość i nie zbankrutujesz przez nie.
-
-
te kissy to raczej odpadaja, potrzebujesz czegos co nagra strumien video przynajmniej 720p a najlepiej 1080p (przyszlosciowo, jak juz wreszcie na ps3 sie takie gry pojawia:) )
np porzadne rozwiazanie:
http://www.thedvshow.com/downloadvault/x...
ale raczej nie domowe:)
a taniego, domowego jeszcze nie znalazlem:(
-
-
Nagrywarka DVD Panasonica,całkiem już leciwa bardzo ładnie przechwytuje obraz z tunera Cyfry +, podlaczonego przez HDMI do telewizora LCD. Nie wiem do konca jak to zostalo podlaczone, ale postaram się zapytać i napisać tu.
Zastanawia mnie tylko jedna rzecz- czy przy polskich łączach, jest sens wrzucania gameplayow w wysokiej jakosci? Czy gameplay ma byc pokazem mozliwosci graficznych, czy moze tego co sie dzieje w grze? Czy sa ludzie chetni do zajmowania sie tym, bo chyba sam nie dasz rady tego Kapitanie ogarnac? Chodzi mi o czas-zrobienie dobrych screenow z gry na komorce, to jest godzina roboty, a co dopiero zabawa w gameplaye.
-
-
@MacDoombek
"zrobienie dobrych screenow z gry na komorce, to jest godzina roboty"
Godzina? Chyba ich nie przerysowujesz w Paint'cie, don't you?
-
-
Nie, ale chyba nie robisz screenow z samego poczatku gry? Tylko z calej? I czasami nie wyjdzie taki jak chcesz. Teraz juz z tego nie korzystam, bo developerzy sami podsylaja screeny, ale kiedys trzeba bylo:P Do tego jeszcze dochodzi problem z wychodzeniem, gry do menu, itp, opoznienie lapania screena, w jakze madrych smartphonach:D
-
-
Porządny gameplay zajmie spokojnie z godzinę. Podejrzewam, że np Quazz swoje cacka (videoreview) robi w min 8h . Zgrywa, montuje, pisze pod to scenariusz, dogrywa głos. Za dobrze jest to robione jak na robotę w 2h. Min 4h ale raczej 8h. Ciekawe co na to Quazz? Ile robisz takie video review?
-
Gorące tematy
na forum -
na forum: Gryuczestników: 7
-
na forum: Forum Ogólneuczestników: 4
-
na forum: Giełdauczestników: 6
-
na forum: Gryuczestników: 6
-
na forum: Forum Ogólneuczestników: 6
Najlepsze gry
-
1.
Drakensang: The River of Time
RPG
Dodatek do staroszkolnego cRPG w niemieckim stylu.
-
2.
Amnesia: The Dark Descent
Przygoda
Ambitny projekt, wielkie nadzieje, zapewne kiepska sprzedaż.
-
3.
Dead Rising 2
Akcja/Arcade
Masowa rozwałka zombiaków po raz drugi.
-
4.
Mafia 2
Akcja/Arcade
Sequel świetnego sandboksa w gangsterskich klimatach.
-
5.
Sid Meier's Civilization V
Strategia
Piąty raz turowo podbijemy świat.
-
6.
StarCraft II: Wings of Liberty
Strategia
Powtórka z rozrywki w stylu Blizzard.
-
1.
Dead Rising 2
Akcja/Arcade
Masowa rozwałka zombiaków po raz drugi.
-
2.
Guitar Hero: Warriors of Rock
Akcja/Arcade
Najmocniejsze muzycznie Guitar Hero w historii serii.
-
3.
Kane & Lynch 2: Dog Days
Akcja/Arcade
Psychol i ponurak powracają nadzy i skąpani we krwi.
-
4.
Mafia 2
Akcja/Arcade
-
5.
Super Street Fighter IV
Akcja/Arcade
Rozszerzenie podstawowej wersji Street Fighter IV to nowi zawodnicy, areny ...
-
6.
Tom Clancy's H.A.W.X. 2
Symulator
, Akcja/Arcade
Dogfighty i epickie powietrzne batalie spod znaku kropek.
-
1.
Demon's Souls
RPG
, Akcja/Arcade
Genialny klasyczny hack&slash po japońsku.
-
2.
Guitar Hero: Warriors of Rock
Akcja/Arcade
Najmocniejsze muzycznie Guitar Hero w historii serii.
-
3.
Ratchet & Clank Future: A Crack in Time
Akcja/Arcade
Kolejna odsłona zwariowanej gierki dla starych i młodych.
-
4.
Yakuza 3
Akcja/Arcade
, Przygoda
Kolejna odsłona sagi o japońskiej mafii.
-
5.
Tom Clancy's H.A.W.X. 2
Symulator
, Akcja/Arcade
Dogfighty i epickie powietrzne batalie spod znaku kropek.
-
6.
Mafia 2
Akcja/Arcade
-
1.
N.O.V.A.
Akcja/Arcade
Wyobraźcie sobie Halo, ale na iPhone.
-
2.
Dungeon Hunter
RPG
, Akcja/Arcade
Diablo w wersji Gameloftu.
-
3.
Plants vs. Zombies
Strategia
Tower defense z zombiakami w roli głównej.
-
4.
Hero of Sparta II
Akcja/Arcade
Druga część przygód xeroboja Kratosa.
-
5.
Street Fighter IV
Akcja/Arcade
Mobilna wersja najlepszego mordobicia ostatnich lat.
-
6.
Spore Creatures
Akcja/Arcade
Spore Creatures, takie jakie znamy z DSa.