-
No to moja kolejna Myśl dotycząca portalu :D
no jak już mamy lista gier które mamy , lubimy , itp
to Może zrobić coś takiego jak Tzn " Pchli Targ "
Gdzie użytkownik mógł by dawać oferty gier które chce sprzedać
gdzie zawierały by podstawowe info , cenę i Numer kontaktowy (kom, gg lub skype)
(jednak kwestia samej sprzedaży była by już określana na zasadach użytkowników ,a nie na portalu )
kolejny pomysł ,
Tutaj będziesz miał możliwość porozmawiać o grach, najnowszych wydarzeniach, a czasem - po prostu strzelić sążnistego off-topica w odpowiednim dziale.
-
Taki mały pomysł 2!
16
-
-
Diviz, zanim wpadniesz na kolejny pomysł POCZYTAJ FORUM, bo-to-też-już-BYŁO.
Po drugie masz u góry ekranu coś tak przecudownego jak "zgłoś uwagi".
-
-
Diviz - tak, jak napisał DarqaM, lepiej najpierw forum przejrzeć, czy tematu nie dublujesz. Po drugie, takie nazwy tematów nie mówią zbyt wiele, a pomysły mógłbyś wrzucać do jednego tematu (skoro już jeden taki założyłeś). ;]
Ale dobrze, że zgłaszasz swoje pomysły. :]
-
-
Dobra sorry moja wina ;)
następnym razem sie postaram :)
a co do zgłaszania uwag !
To myślę że lepiej przedstawić coś na forum
niż od razu pisać adminów Portalu zawalać błahostkami
to było do "DarqaM"
-
-
A mnie za to irytują komentarze typu: "sprawdź najpierw, czy już na forum o tym nie pisano" - biorąc pod uwagę, że nie ma na forum żadnej wyszukiwarki, to nie wiem jak wyobrażasz sobie przeszukiwanie wszystkich postów. Mnie na pewno nie starczyłoby na tyle cierpliwości - duble zdarzały się, zdarzają, zdarzać się będą i nic na to nie poradzimy :)
-
-
Diviz - A może lepiej usiąść, porządnie przemyśleć pomysł i zgłosić bezpośrednio administratorom?
To, że uważasz swoje pomysły za błahostki mówi samo za siebie...
wegorz - A mnie irytuje powtarzanie i gadanie o tym samym. Ile dubli jeszcze będzie? Przecież średnio co miesiąc ktoś może wpaść na taki sam pomysł.
I na którym forum widziałeś wyszukiwarkę, która mogłaby Ci pomóc?
Poza tym, nie przesadzajcie. W dziale z uwagami jest teraz zaledwie 70 tematów. Przejrzenie wszystkich i zorientowanie się o co w którym biega to kwestia góra 15 minut. No szmat czasu normalnie... :-/
-
-
DraqaM - praktycznie każde forum jest wyposarzone w wyszukiwarkę. Prawdę mówiąc to jest to pierwsze forum, na które trafiłem, bez wyszukiwarki.
Przy małej ilości tematów z kilkoma tylko odpowiedziami nie ma problemu, można wszystko przeglądnąć w 15 minut. Jak zamiast "mam pomysł" ktoś napisze kilka słów kluczowych odnosnie poruszanego problemu i dyskusja toczy się tylko na ten temat to też da rady żyć bez wyszukiwarki. Gorzej jak będę szukał kilka(naście) rzeczy i tematów będzie więcej niż w tej chwili (pomijam już np. rozmowy na temat wyszukiwarki w temacie o pchlim targu). Mam siedzieć pół dnia i przeglądać wszystko żeby przypadkiem dubla nie zrobić?
Jak już o forum mowa to fajnie by było jakbym widział posta na którego odpowiadam, a nie tak jak jest w tej chwili - post pierwszy.
-
-
Właśnie dlatego powinno się swoje pomysły zgłaszać przy użyciu opcji "zgłoś uwagi" i co najwyżej, gdy się zostanie odrzuconym to wtedy szukać poparcia na forum.
P.S. Wejście na jakiś temat i stwierdzenie, że o tym już pisano, na pewno zajmuje więcej czasu, niż sprawdzenie po kolei wszystkich postów na forum... :/
-
-
Tfu, chciałem napisać, że zajmuje na pewno mniej czasu - pomyłka :) Poza tym przydałaby sie możliwość edycji postów.
-
-
oirahin - Z wyszukiwarkami jest na ogół tak, że czasami coś znajdą, a czasami nie. Twoje osobiste zaangażowanie zawsze będzie podstawą.
Są przecież ludzie, którym tak czy siak nie będzie się chciało z owej pomocy skorzystać.
Wyszukiwarka jednak na niewiele Ci się zda, jeżeli będą dziesiątki tematów w stylu "Mam pomysł", "Dobry pomysł", "Co myślicie o moim pomyśle?".
My tu gadu, gadu, a ostatnie zdanie wyszło Ci mocno sensowne. :-)
Mam nadzieję, że już zgłosiłeś je jako uwagę; A jak nie, to czym prędzej to uczyń.
Poparcia na forum powinno się szukać głównie wtedy, gdy nie jesteśmy do czegoś przekonani. Gdy chcemy wspólnie poszukać rozwiązania, dopracować szczegóły pomysłu, tak by wszyscy byli zadowoleni.
Dla przykładu - Pomysł oirahin'a nie wymaga dalszej konsultacji i dopracowań. To nie wymaga żadnych dyskusji. Jest oczywiste i powinno zostać zgłoszone bezzwłocznie jako uwaga. Tyle.
-
-
DraqaM - Zgadzam się z tym co napisałeś. Jednak mimo wszystko wolałbym taką wyszukiwarkę mieć - odwali przynajmniej część roboty zawężając obszar poszukiwań. Oczywiście przeszukiwanie powinno odbywać się nie tylko po tematach, ale i po treści.
Przy okazji apel do czytających - ustawiajcie takie tematy, żeby jak najdokładniej oddawały istotę poruszanego problemu. Ułatwi to życie wszystkim.
Nie, jeszcze nie zgłosiłem. Zamierzam zrobić to wkrótce. Między innymi przy okazji tej dyskusji wpadłem na kilka uwag/pomysłów/błędów, które zamierzam zgłosić. Tylko najpierw pogrupuje to ładnie wg tego czego dotyczą (forum, blogi, video, itd).
Przy okazji - przy zgłąszaniu uwag dostaje się na nie jakąś odpowiedź (zrobione, niewykonalne, zapomnij o tym)?
-
-
Wyszukiwarka z pewnością będzie, ale na razie jest po prostu więcej ważniejszych rzeczy do zrobienia. Tak przynajmniej się mówi; ale patrząc czasami jak stronka się sypie - wierzę im.
Niestety nie. :-P
Wiadomości przepadają bez wieści... Pozostaje nam tylko wierzyć, że ktoś to wszystko czyta przed wrzuceniem do kosza... ^^
Pomysł musi się spodobać wszystkim, a nie tylko osobie, która to przeczyta, więc nie można oczekiwać natychmiastowej reakcji. Później następuje proces dopracowania wszystkich zawiłości z nim związanych i ewentualne wprowadzenie ich w życie. To wszystko trwa. Nie należy się więc spodziewać, że pomysł zostanie wprowadzony do obiegu w przeciągu tygodnia. Tym bardziej, gdy jest tak wiele do zrobienia.
Poza tym, możesz się spodziewać, że połowa zaproponowanych przez Ciebie rozwiązań już została zgłoszona, odpisywanie wiec do każdego, że "Twoja wiadomość została przeczytana, ale to już było" mija się z celem.
Więc pisz, czekaj cierpliwie i miej świadomość, że pomogłeś. :-)
-
-
Dzięki za odpowiedź.
Nie spodziewam się, że wszystkie moje propozycje zostaną przyjęte i zrealizowane w krótkim czasie. Rozumiem, że to musi trwać - choćby dlatego, że czasem poprawiając coś w jednym miejscu psuje się coś innego w drugim. Poza tym wspomiane juz priorytety poprawek/nowych funkcji.
Nie wiem czy redakcja ucieszy się jak dostanie te 3 strony maszynopisu uwag (jeśli wierzyć edytorowi tekstu). Mimo wszystko zamierzam to wysłać (i mam nadzieje, że system uwag będzie w stanie to przetrawić i nic po drodze nie zgubi), ponieważ gaminator mimo statusu bety i związanych z tym niedoróbek przypadł mi do gustu. Mam nadzieję, że pomogłem i jeszcze pomogę.
Żeby tak całkiem off-topic nie było: pod ten wspomniany "pchli targ" podwaliny już są. Wdziałem opcję "oddam grę" gdzieś w profilu. Równie dobrze, może to oznaczać "sprzedam".
Pewnie dziewczyna z chłopakami ma coś ważniejszego do roboty teraz niż startowanie ze sklepikiem. Takie miejsce handlowe w tej chwili jest mało istotne.
-
-
Trzy strony? Gotrek to pewnie będzie piał z radości jak tylko sobie pomyśli, ileż to godzin pracy przy stronce spędzi wprowadzając to wszystko w życie. ;-)
"Pewnie dziewczyna z chłopakami (...)" - że redakcja? A kim jest ta "dziewczyna"? :-P
-
-
Oirahin, twoje uwagi dostaliśmy, są rzeczowe, co do odpowiadania - w najbliższym czasie.
-
-
DraqaM - po dzisiejszej porcji (krótszej na szczęście) dostanę pewnie bana, a tego bym nie chciał.
Pisząc dziewczyna miałem na myśli Agatę. Oczywiście mogę się mylić, ale odniosłem wrażenie, że jest częścią redakcji szperając tu i tam po gaminatorze.
Woland - cieszę się, że dotarło. Jeszcze raz sorry za dzisiejszą listę. To kwestia wrodzonego beta-testerstwa ;) (w paru grach wlazłem w miejsce, z którego nie było wyjścia bo autorzy nie pomysleli, że ktoś tam może wejść) i tego, że zajęcia z technik webowych miałem z doktorem bardzo wnikliwie oglądającym projekty i wytrwale szukającym dziury w całym.
-
-
Wydaje mi się, że nie masz za co przepraszać. Przeciwnie, powinieneś raczej dostać podziękowanie :)
-
Gorące tematy
na forum -
na forum: Gryuczestników: 7
-
na forum: Forum Ogólneuczestników: 4
-
na forum: Giełdauczestników: 6
-
na forum: Gryuczestników: 6
-
na forum: Forum Ogólneuczestników: 6
Najlepsze gry
-
1.
Drakensang: The River of Time
RPG
Dodatek do staroszkolnego cRPG w niemieckim stylu.
-
2.
Amnesia: The Dark Descent
Przygoda
Ambitny projekt, wielkie nadzieje, zapewne kiepska sprzedaż.
-
3.
Dead Rising 2
Akcja/Arcade
Masowa rozwałka zombiaków po raz drugi.
-
4.
Mafia 2
Akcja/Arcade
Sequel świetnego sandboksa w gangsterskich klimatach.
-
5.
Sid Meier's Civilization V
Strategia
Piąty raz turowo podbijemy świat.
-
6.
StarCraft II: Wings of Liberty
Strategia
Powtórka z rozrywki w stylu Blizzard.
-
1.
Dead Rising 2
Akcja/Arcade
Masowa rozwałka zombiaków po raz drugi.
-
2.
Guitar Hero: Warriors of Rock
Akcja/Arcade
Najmocniejsze muzycznie Guitar Hero w historii serii.
-
3.
Kane & Lynch 2: Dog Days
Akcja/Arcade
Psychol i ponurak powracają nadzy i skąpani we krwi.
-
4.
Mafia 2
Akcja/Arcade
-
5.
Super Street Fighter IV
Akcja/Arcade
Rozszerzenie podstawowej wersji Street Fighter IV to nowi zawodnicy, areny ...
-
6.
Tom Clancy's H.A.W.X. 2
Symulator
, Akcja/Arcade
Dogfighty i epickie powietrzne batalie spod znaku kropek.
-
1.
Demon's Souls
RPG
, Akcja/Arcade
Genialny klasyczny hack&slash po japońsku.
-
2.
Guitar Hero: Warriors of Rock
Akcja/Arcade
Najmocniejsze muzycznie Guitar Hero w historii serii.
-
3.
Ratchet & Clank Future: A Crack in Time
Akcja/Arcade
Kolejna odsłona zwariowanej gierki dla starych i młodych.
-
4.
Yakuza 3
Akcja/Arcade
, Przygoda
Kolejna odsłona sagi o japońskiej mafii.
-
5.
Tom Clancy's H.A.W.X. 2
Symulator
, Akcja/Arcade
Dogfighty i epickie powietrzne batalie spod znaku kropek.
-
6.
Mafia 2
Akcja/Arcade
-
1.
N.O.V.A.
Akcja/Arcade
Wyobraźcie sobie Halo, ale na iPhone.
-
2.
Dungeon Hunter
RPG
, Akcja/Arcade
Diablo w wersji Gameloftu.
-
3.
Plants vs. Zombies
Strategia
Tower defense z zombiakami w roli głównej.
-
4.
Hero of Sparta II
Akcja/Arcade
Druga część przygód xeroboja Kratosa.
-
5.
Street Fighter IV
Akcja/Arcade
Mobilna wersja najlepszego mordobicia ostatnich lat.
-
6.
Spore Creatures
Akcja/Arcade
Spore Creatures, takie jakie znamy z DSa.