-
Mam zapytanie , do trybu grania na konsoli online ... Ponieważ gdzieś coś słyszałem że się płaci za to miesięcznie , jakieś pieniądze ... Bo mój kolega ma PS3 i tam po zarejestrowaniu się mógł grać online bez opłat żadnych
Tutaj będziesz miał możliwość porozmawiać o grach, najnowszych wydarzeniach, a czasem - po prostu strzelić sążnistego off-topica w odpowiednim dziale.
-
xbox 360 online
32
-
-
PS3 jak i Xbox mają swoje sieciowe usługi. PS3 ma Play Station Network, a Xbox ma Xbox Live. PSN jest darmowe, a Xbox Live jako że jest usługą o wiele bardziej rozbudowaną jest płatny. Na xbox live konta są podzielone na "Free" (darmowe i z ograniczoną ilością usług) oraz "Gold" (płatne z dostępnymi wszystkimi usługami i możliwością grania online)
-
-
-
Pierwsze primo:
Wykupienie rocznego abonamentu to cena rzędu 249 zł. Można kupić jeszcze mniejsze okresy po niższych kwotach ale jest to (jak wiadomo) mniej opłacalne dla nas. ;]
Drugie primo:
Nie ma konsoli którą się poleca, pooglądaj bibliotekę gier obydwu platform jak będzie Ci odpowiadał God of War, InFamous, Heavy Rain to bierz PS3 jeśli natomiast zadowoli Cię taki Halo Reach, Forza to bierz X-Box'a.
I podejrzewam tyle w temacie i urzytkownik "komputerek" tylko to potwierdzi. Pozdrawiam.
-
-
skłonie się do kupna xbox'a 249 zł na rok się znajdzie nie będzie problemu a z tego co czytałem to xbox usługę online ma lepszą od od playstation ... i zresztą podoba mi się tak samo ... kinect w xboxi'e nie wiem jak z ps3 ... ale bardziej mi się zdaje dopracowany... nie jestem znawcą jakimś tam od gier konsol ... po prostu lubię sobie po napierdzielać na konsolce w dobre gry ... ;) pozdrawiam i dzięki za udzielenie odpowiedzi
-
-
Usługa sieciowa jest lepsza i bardziej rozbudowana na Xboxie. Abonament gold na 12 m-cy kosztuje 249 zł , ale spokojnie można upatrzyć lepsze ceny i promocje. Ja np. kupiłem Gold'a na rok za 139 zł + Crackdown. Dodatkowo PSN jeszcze się nie pozbierał po ataku i chyba jeszcze sklep nie działa o ile się nie myle.
-
-
mam pytanie pewnie wiesz... bo za pewne kupię sobie przy kupowaniu konsoli xbox 360 + kinect... czy xbox 360 musi być specjalny np. Jedynie kinect połączy się z wersją Xbox'a Ulitamte ... nie wiem czy zrozumiałeś/ście o co mi chodzi... ;p
Właśnie słyszałem o włamaniu się do bazy danych ps , podziwiam gościa który to wykombinował ale współczuje tym którzy byli ofiarami ; )
-
-
-
Nie, Kinect łączy się z każdym Xboxem 360. Jedyne co mogę ci polecić to jak największa pojemność dysku twardego. Instalacja gier zmniejsza zużycie płyt oraz dzięki temu konsola pracuje ciszej.
-
-
a zresztą poszperałem trochę po internecie i znalazłem kartę gold za 139 zł : P
zupełnie przekonałem się do xbox'a myślę że za tydzień już godnie będzie leżał na mojej półeczce
-
-
No i to jest właśnie fajne w PS3. Niestety Microsoft, o czym się ostatnio przekonuję, usiłuje wyżydzić od swoich użytkowników ostatnie grosze za jakieś kompletne pierdoły typu korzystanie z Twittera albo Facebooka. Yep - nie masz Golda, nie możesz się na bieżąco pochwalić na Fujzbuku, że właśnie zdobyłeś pierdziesiąt Achievementów (Doombek tak robi z Trofeami na PSN :P).
A poza tym - komputerek, weź się i wyjdź, bo po raz kolejny pieprzysz takie głupoty, że ręce opadają.
-
-
Chodzi ci o działanie PSN czy same usługi ? W tym pierwszym faktycznie się pomyliłem, ale jeśli chodzi ci o to drugie to chyba nie powiesz mi, że PSN jest bardziej rozbudowane ?
-
-
chociaż ostatnio niezłą nie spodziankę zrobili hackerzy z włamaniem się do bazy danych , ale 139 zł na rok ... to jakoś mnie nie chwyta za serce ... a wolę jednak xbox'a chociaż by dlatego że ma bardziej rozbudowanego kinecta od playstation move ... pozdrawiam
a nie potrzebuje wrzucać na facebooka o moich trofeach ... ja chcę sobie po prostu po nawalać na dobrej konsolce , pograć coś online ; p teraz bardzo mi się podoba "L.A noire" czy jakoś tak ;) pozdrawiam konsolowców ...:)
-
-
L.A noire jest akurat dostepny na obydwu platformach przy czym x-box posiada go az na trzech krazkach, a wersja na ps3 oczywiscie jednym (blu-ray). Idea ps move z reguly miala wygladac troszke inaczej od tego w co podpakowal microsoft dlatego tez porownywanie nie ma sensu, sa to dwie rozne odskocznie od tradycyjnego pada w rece i tyle. Decyzja nalezy do Ciebie ale jesli nie potrzebujesz konkretnych tytulow, a jest opcja kupna ps3 to osobiscie polecal bym ja rozwazyc. Granie online jest free, sklep PSN juz dziala i to dosc dobrze, blu-ray jest dalej olbrzymim atutem, funkcje integracji z facebookiem (o ktorej wspomnial Woland) rowniez sa dostepne i na ps'ie tak jak i ogladanie AXN'a, internetowej telewizji IPLA itd itp.. Jest tego troszke i wbrew pozora to co zaplacisz za multi na x-boxie na ps3 jedynie zachowasz w kieszeni i pal licho ataki i tak jestem zdania ze dosc dlugo posiadacze ps3 wychodzili na plus. ;]
-
-
Telewizja internetowa za free nie wymaga PS3 - ja mam dostęp do AXN, Ipla i TVN z poziomu telewizora (mam LCD Sony).
-
-
Akurat Kinect w porównaniu z Move'em jest do bani. Move jest prosty jak kij od szczotki ("TU! Tu masz świecącą kulkę! Weź ją i ją filmuj!") i dzięki temu ma dużo szybszy czas reakcji. Kinect z kolei przetwarza trójwymiarowy obraz na pierdziesiąt sposobów i o ile świetnie się sprawdza do celów naukowych, to już przy zwykłym głupim graniu potrafi pomylić twoją prawą rękę z lewą ręką kolegi stojącego obok i reaguje z dużym opóźnieniem.
-
-
hehe motacie mi w głowie ... teraz już nie wiem xbox ,ps3 muszę się poważnie zastanowić
-
-
JA bym radził PS3. są takie hity jak uncharted 2 i 1, Infamous 1 i 2, SingStar, BUZZ świat quizów i wiele wiele innych gier.
PS: A co do uncharted 2, według mnie najlepsza gra na PS3 SPRAWDŹ ;)
POLECAM PS3
-
-
jakoś bardziej pociąga mnie xbox czytałem parę wątków na temat XBOX VS PS3 przeważnie wygrywał xbox... i miał więcej fanów ... :)
Pierwsze na konsole kupię Fife 11 uwielbiam grać online a potem się pomyśli o jakiś fajnych gierkach i na pewno L.A noire , takie to z tymi konsolami chcesz się już zdecydować na zakup to jeszcze potem dręczy pytanie którą ? obie mają różne zalety , wady
-
-
PS3 ma darmową usługe online a w dodatku świetną jest MOVE z super grami są SUPER Exsclusivy
Jest Sports Champions (polecam tenis stołowy i walki gladiatorów)
jest Start the party (doskonala gra do imprez)
KillZone 3 z obsługą MOVE
konsola PS3 jest SUPER!!!!!!!!!!!!!!!!
-
-
Dyskusje na temat exclusivów są bez sensu, bo jedna osoba może woleć Gears of War a inna Killzona itd. Co do gier na wyłączność to xkarool musi poczytać recenzje wszystkich najważniejszych gier i zdecydować.
Co do kontrolerów ruchowych, to Move na PS3 jest dokładniejsze, ale za to na Kinect'e możesz grać całym ciałem a nie tylko rękami.
-
-
A oto lista exclusivów na PS3 które wyszły lub wejdą na rynek w 2011 roku
Ar tonelico Qoga: Knell of Ar Ciel (marzec)
Hyperdimension Neptunia (luty)
The Ico and Shadow of the Colossus Collection (wiosna)
inFAMOUS 2
Journey
Killzone 3 (22 lutego)
The Last Guardian
LittleBigPlanet 2 (18 stycznia)
MLB 11 The Show (8 marca)
MotorStorm Apocalypse (wiosna)
No More Heroes: Heroes’ Paradise (jesień)
PixelJunk Shooter 2
PlayStation Move Heroes (wiosna)
Ratchet & Clank: All 4 One (jesień)
Resistance 3 (6 września)
SOCOM 4
Sorcery
Twisted Metal
UNCHARTED 3: Drake’s Deception (1 listopada)
Yakuza 4 (15 marca)
-
-
ja po prostu lubię sobie pograć w dobrą gierkę nie jestem jakoś strasznie wybredny , i spoglądam na jakieś szczegóły liczy się że grafika jest ładna , super gameplay , i kinect to tak dodatkowo żeby możnało się fajnie pobawić z rodzinna , przyjaciółmi <---- na tym mi zależy i tym się chce kierować ...
-
-
chce dobrą konsole na której pogram z parę ładnych lat (nie przejmować się że nie odpalę na kompie bo za wysokie wymagania itd.itp.) która jest bardzo dobra w użytkowaniu , i po prostu chcę usłyszeć coś w tym stylu na jakiś argumentach np taka wypowiedź
"słuchaj miałem ps3 fajna konsolka jednak ...(ble ble ble ) zmieniłem na xbox'a stary moim zdaniem lepiej się spisuje ta konsola ponieważ ble ble xd ... sory jestem już zmęczony i nie chciało mi się wypisywać tam rzeczy idę spać bo jutro czeka dzień pracy trzymajcie się!
-
-
Akurat co do grafiki to ładniejsza jest na PS3 !!!
Ale nie będe cie przekonywał jeżeli wolisz hity Xbox 360 a nie PS3.
Mój kolega ma dwie konsole zdecydowanie lepsza konsolka to PS3.
KTO CO WOLI.
-
-
mam pytanie jeszcze jedno , gdy kupiłbym x'a w Anglii (mam taką możliwość) To menu i wszystko by było angielskie , czy już normalnie też jest Angielskie , niech ktoś wytłumaczy jeśli coś wie na ten temat
-
-
acha okej dzięki , zdecydowałem się i wybieram xbox'a będą go kupował go gdzieś w sierpniu w UK ... no na tyle chciałbym powiedzieć , dziękuje wszystkim za pomoc bardzo fajny i pomocny portal :)
-
-
O cholera, zapomniałem o najważniejszym. PS3 nie ma region locka, w przeciwieństwie do Xklocka.
-
-
acha okej dzięki , zdecydowałem się i wybieram xbox'a będą go kupował go gdzieś w sierpniu w UK ... no na tyle chciałbym powiedzieć , dziękuje wszystkim za pomoc bardzo fajny i pomocny portal :)
-
-
-
Gorące tematy
na forum -
na forum: Gryuczestników: 7
-
na forum: Forum Ogólneuczestników: 4
-
na forum: Giełdauczestników: 6
-
na forum: Gryuczestników: 6
-
na forum: Forum Ogólneuczestników: 6
Najlepsze gry
-
1.
Drakensang: The River of Time
RPG
Dodatek do staroszkolnego cRPG w niemieckim stylu.
-
2.
Amnesia: The Dark Descent
Przygoda
Ambitny projekt, wielkie nadzieje, zapewne kiepska sprzedaż.
-
3.
Dead Rising 2
Akcja/Arcade
Masowa rozwałka zombiaków po raz drugi.
-
4.
Mafia 2
Akcja/Arcade
Sequel świetnego sandboksa w gangsterskich klimatach.
-
5.
Sid Meier's Civilization V
Strategia
Piąty raz turowo podbijemy świat.
-
6.
StarCraft II: Wings of Liberty
Strategia
Powtórka z rozrywki w stylu Blizzard.
-
1.
Dead Rising 2
Akcja/Arcade
Masowa rozwałka zombiaków po raz drugi.
-
2.
Guitar Hero: Warriors of Rock
Akcja/Arcade
Najmocniejsze muzycznie Guitar Hero w historii serii.
-
3.
Kane & Lynch 2: Dog Days
Akcja/Arcade
Psychol i ponurak powracają nadzy i skąpani we krwi.
-
4.
Mafia 2
Akcja/Arcade
-
5.
Super Street Fighter IV
Akcja/Arcade
Rozszerzenie podstawowej wersji Street Fighter IV to nowi zawodnicy, areny ...
-
6.
Tom Clancy's H.A.W.X. 2
Symulator
, Akcja/Arcade
Dogfighty i epickie powietrzne batalie spod znaku kropek.
-
1.
Demon's Souls
RPG
, Akcja/Arcade
Genialny klasyczny hack&slash po japońsku.
-
2.
Guitar Hero: Warriors of Rock
Akcja/Arcade
Najmocniejsze muzycznie Guitar Hero w historii serii.
-
3.
Ratchet & Clank Future: A Crack in Time
Akcja/Arcade
Kolejna odsłona zwariowanej gierki dla starych i młodych.
-
4.
Yakuza 3
Akcja/Arcade
, Przygoda
Kolejna odsłona sagi o japońskiej mafii.
-
5.
Tom Clancy's H.A.W.X. 2
Symulator
, Akcja/Arcade
Dogfighty i epickie powietrzne batalie spod znaku kropek.
-
6.
Mafia 2
Akcja/Arcade
-
1.
N.O.V.A.
Akcja/Arcade
Wyobraźcie sobie Halo, ale na iPhone.
-
2.
Dungeon Hunter
RPG
, Akcja/Arcade
Diablo w wersji Gameloftu.
-
3.
Plants vs. Zombies
Strategia
Tower defense z zombiakami w roli głównej.
-
4.
Hero of Sparta II
Akcja/Arcade
Druga część przygód xeroboja Kratosa.
-
5.
Street Fighter IV
Akcja/Arcade
Mobilna wersja najlepszego mordobicia ostatnich lat.
-
6.
Spore Creatures
Akcja/Arcade
Spore Creatures, takie jakie znamy z DSa.