-
Po kilku godzinach z tą odjechaną gierką, jedno pytanie nie daje mi spokoju - co musieli palić twórcy i ile tego było, żeby wpaść na tak pochlastany pomysł? Najbardziej zaskakuje mnie to, że tak infantylna do bólu gra trafia bez problemu do graczy starszych. Ktoś z Was pykał? ;]
Tutaj będziesz miał możliwość porozmawiać o grach, najnowszych wydarzeniach, a czasem - po prostu strzelić sążnistego off-topica w odpowiednim dziale.
-
Temat ogólny, czyli co palili twórcy
16
-
-
Zasadniczo gra oparta jest na tym, że zasuwasz taką małą uśmiechniętą kulką i zbierasz więcej jej podobnych koleżanek. Im więcej ich masz, tym większa robi się Twoja "postać" (zasadniczo, ma właściwości fizyczne czegoś w rodzaju gumy) i... tyle. Koniec filozofii. ;] Najfajniejsze w tym jest sterowanie - używa się tylko dwóch przycisków do zmieniania nachylenia planszy, po której owa kulka sobie jeździ (można też skakać). Do tego jest jeszcze tylko jeden przycisk, odpowiedzialny za rozbicie dużej kulki na mniejsze (np. żeby się przez coś przecisnąć). Serio, wkręca. ;]
-
-
A to w takim razie już wiem o co Ci chodzi :) Widziałem to na Hyperze, szkoda, że nie ma na PC...
-
-
no niestety tylko demo, ale zawsze można pograć i jest niezły ubaw :P
http://www.locoroco.com/index.html?local...
-
-
No, to fakt - PSP na razie zdobywa moje serce raczej takimi prostszymi grami. Choć... taki np. Killzone: Liberation jest złożony, a mnie wkręcił po prostu śpiewająco. ;]
Za to omijajcie szerokim łukiem Call of Duty - FPS i PSP to dwie rzeczy, które nie powinny być ze sobą łączone.
Zaś naczelną zaletą takich rzeczy, jak Loco Roco jest to, że można w nie komfortowo grać nawet w tramwaju - nie potrzeba 15 przycisków, by wykonać jakąś sensowną akcję. Nie wymagają też jakiegoś 100% zaangażowania i skupienia, co jest kolejną zaletą. A że do tego są tańsze od pozostałych gier, to w sumie można sobie pozwolić na takie "wydatki". ;]
-
-
pomyślcie jaki czad powstałby gdyby tą gierke zmiksować z iPhone'm a dokładnie z tym wykrywaniem położenia. (iPhone potrafi "wyczuć czy telefon jest w pozycji pionowej/poziomej)
-
-
Czujnik wychyleń byłby w tym przypadku pierwsza klasa:D Chociazż, grywalnością nie przebija Meteosa z Nintendo DS.
-
-
Kurcze, DS mnie kusi. Jestem strasznie ciekaw, co wymyśliło Nintendo, gdyż z opinii wynika, że jest to to znacznie bardziej grywalne od większość gier na PSP.
Niestety, z PSP jest taki problem, że niektórzy twórcy uparcie starają się udowodnić, że tradycyjne strzelanki naprawdę idealnie sprawdzają się na handheldzie. Kogo oni chcą oszukać?
-
-
Ja się zastanawiam jak goście co zrobili tą grę wpadli na taki pomysł? Wyobraźcie sobie siedzą sobie Japończycy na zebraniu i jeden nagle mówi:
"Mam pomysł, zrobimy grę o kolorowej kulce która się toczy"
A reszta do niego:
"Stary jaki dobry pomysł, ty to masz łeb"
Ja bym na coś takiego nigdy nie wpadł, a jak bym przez przypadek wpadł, to nie zrobiłbym takiej gry bo musiałbym być bardziej nienormalny niż jestem.
-
-
Khorne, ty się śmiej, jak twórca Katamari Damacy pierwszy raz przedstawił go producentom z Namco, to projekt nie przeszedł... Więc Japończycy są dziwni, ale bez przesady ;) .
-
Gorące tematy
na forum -
na forum: Gryuczestników: 7
-
na forum: Forum Ogólneuczestników: 4
-
na forum: Giełdauczestników: 6
-
na forum: Gryuczestników: 6
-
na forum: Forum Ogólneuczestników: 6
Najlepsze gry
-
1.
Drakensang: The River of Time
RPG
Dodatek do staroszkolnego cRPG w niemieckim stylu.
-
2.
Amnesia: The Dark Descent
Przygoda
Ambitny projekt, wielkie nadzieje, zapewne kiepska sprzedaż.
-
3.
Dead Rising 2
Akcja/Arcade
Masowa rozwałka zombiaków po raz drugi.
-
4.
Mafia 2
Akcja/Arcade
Sequel świetnego sandboksa w gangsterskich klimatach.
-
5.
Sid Meier's Civilization V
Strategia
Piąty raz turowo podbijemy świat.
-
6.
StarCraft II: Wings of Liberty
Strategia
Powtórka z rozrywki w stylu Blizzard.
-
1.
Dead Rising 2
Akcja/Arcade
Masowa rozwałka zombiaków po raz drugi.
-
2.
Guitar Hero: Warriors of Rock
Akcja/Arcade
Najmocniejsze muzycznie Guitar Hero w historii serii.
-
3.
Kane & Lynch 2: Dog Days
Akcja/Arcade
Psychol i ponurak powracają nadzy i skąpani we krwi.
-
4.
Mafia 2
Akcja/Arcade
-
5.
Super Street Fighter IV
Akcja/Arcade
Rozszerzenie podstawowej wersji Street Fighter IV to nowi zawodnicy, areny ...
-
6.
Tom Clancy's H.A.W.X. 2
Symulator
, Akcja/Arcade
Dogfighty i epickie powietrzne batalie spod znaku kropek.
-
1.
Demon's Souls
RPG
, Akcja/Arcade
Genialny klasyczny hack&slash po japońsku.
-
2.
Guitar Hero: Warriors of Rock
Akcja/Arcade
Najmocniejsze muzycznie Guitar Hero w historii serii.
-
3.
Ratchet & Clank Future: A Crack in Time
Akcja/Arcade
Kolejna odsłona zwariowanej gierki dla starych i młodych.
-
4.
Yakuza 3
Akcja/Arcade
, Przygoda
Kolejna odsłona sagi o japońskiej mafii.
-
5.
Tom Clancy's H.A.W.X. 2
Symulator
, Akcja/Arcade
Dogfighty i epickie powietrzne batalie spod znaku kropek.
-
6.
Mafia 2
Akcja/Arcade
-
1.
N.O.V.A.
Akcja/Arcade
Wyobraźcie sobie Halo, ale na iPhone.
-
2.
Dungeon Hunter
RPG
, Akcja/Arcade
Diablo w wersji Gameloftu.
-
3.
Plants vs. Zombies
Strategia
Tower defense z zombiakami w roli głównej.
-
4.
Hero of Sparta II
Akcja/Arcade
Druga część przygód xeroboja Kratosa.
-
5.
Street Fighter IV
Akcja/Arcade
Mobilna wersja najlepszego mordobicia ostatnich lat.
-
6.
Spore Creatures
Akcja/Arcade
Spore Creatures, takie jakie znamy z DSa.