-
Moja młodsza siostra sprawiła mi niezły problem. Zarejestrowała się dziś z mojego komputera na stronie pobieraczek.pl, gdyż doszły ją słuchy że ściągnie stamtąd ulubiony film. Wszystko sprawnie, zarejestrowała się nie czytając regulaminu, oczywiście wyimaginowanymi danymi i aktywowała konto.
Od razu potem trafiła w sieci na pełno tematów ostrzegających, że ten portal to straszne oszustwo, że rejestracja jest podpisaniem umowy, a nie płacenie 100 złotych abonamentu kończy się sądem, komornikiem itp...
To prawda? Co mam teraz zrobić? Po rejestracji weszła tam tylko raz(zalogowała się). Nie ściągała nic, żadnego programu do pobierania czy plików.
Tutaj będziesz miał możliwość porozmawiać o grach, najnowszych wydarzeniach, a czasem - po prostu strzelić sążnistego off-topica w odpowiednim dziale.
-
Pobieraczek
9
-
-
Tak jest to najprawdziwsza prawda, ostatnio czytałem o tym w CDA. Wszystko może skończyć się dobrze jeśli dane nie są prawdziwe w innym wypadku może zajść nieprzyjemny incydent z próbami wymuszenia na Was opłat za korzystanie z serwisu (darmowa jest jedynie rejestracja i pierwsze dni użytkowania) W najgorszym wypadku będziecie spierać się w sądzie, a sprawa będzie jak najbardziej do wygrania. Wiele ludzi wytłumaczyło, że zmyliła ich fałszywa informacja i błędne wpisy na pobieraczku. W każdym razie trzymam kciuki, możliwe że serwis w końcu ktoś zamknie. Za dużo szumu robi się w okół tej ściemy. Pozdrawiam.
-
-
O Boże...
Z tego co wiem dane na pewno nie były prawdziwe... Iwo Naziemski, Żużaland, ul. Sezamkowa 66... Ale przecież dane nie mają tu nic do rzeczy, przecież można kogoś namierzyć na wiele innych sposobów.
-
-
Owszem można jednak szczerze wątpię aby ktokolwiek się w to bawił, na dobrą sprawę wykorzystują tych 'naiwnych' (bez urazy) którzy rejestrują się prawdziwymi danymi. Mam nadzieje, że będzie ok, sam również opieram się na tym co nagłaśniali w mediach, czasopismach i sieci więc jedynie na czymś czego nie doświadczyłem, a jedynie usłyszałem. Najlepiej jeśli wypowiedziało by się jeszcze kilka innych osób. ;)
-
-
Skoro już się powołujesz na CDA, to trzeba napisać, iż umieścili informację, że od zmiany regulaminu wspomnianej przez SZP4K3R'a, nikogo jeszcze nie pozwali.
-
-
Jeden panikuje, drugi nakręca. Po co tyle zamieszania. Idź na ich stronę, przeczytaj regulamin, znajdziesz tam adres, na który wyślesz maila z informacja, że chcesz zrezygnować z usługi, którą twoja siostra zamówiła akceptując ten potworek prawny. Masz na to 10 dni. Oni zablokują konto i później co najwyżej będą spamować mail na który konto było zarejestrowane. Żadnych opłat, żadnych problemów.
-
-
I takiej odpowiedzi szukałem. Dzięki bardzo. Po prostu zbyt się przejąłem...
-
-
W zasadzie to piraci wbijają na takiego Pobieraczka i potem płaczą, że i ich ktoś zrobił w chuja, ale...
Z Pobieraczkiem już był cyrk rok temu, firma przerżnęła masę spraw sądowych, a sam sąd nakazał jakąś tam zmianę regulaminu ze względu na wprowadzanie klienta w błąd tekstami typu "całkowicie za darmo" itd. Fakt faktem, że przeklikanie regulaminu bez czytania to również zaakceptowanie umowy, i na to cwaniaki z Pobieraczka liczą. Jak nie wpisałeś prawdziwych danych, to możesz spać spokojnie - nic Ci się nie stanie. Twoich danych też raczej sami wyciągnąć nie mogą, bo dowód w sprawie w postaci adresu zdobyty w sposób nielegalny nie może być dowodem. Wyjątkiem są zwłoki, więc w tym wypadku odpada ;)
Poza tym jak powiedział kolega, skoro aż tak się boisz - prawo konsumencie pozwala Ci na rozwiązanie umowy zawartej na odległość w ciągu dziesięciu dni od daty jej podpisania, bez podania przyczyny.
-
-
Widzę na Pobieraczka nabrało się pół Polski, niestety ja też. Kij im w dupę, gówno człowiekowi mogą zrobić, najlepiej wysłać do nich maila o treści "spierdalajcie", jak będą wysyłać te ostrzeżenia.
-
Gorące tematy
na forum -
na forum: Gryuczestników: 7
-
na forum: Forum Ogólneuczestników: 4
-
na forum: Giełdauczestników: 6
-
na forum: Gryuczestników: 6
-
na forum: Forum Ogólneuczestników: 6
Najlepsze gry
-
1.
Drakensang: The River of Time
RPG
Dodatek do staroszkolnego cRPG w niemieckim stylu.
-
2.
Amnesia: The Dark Descent
Przygoda
Ambitny projekt, wielkie nadzieje, zapewne kiepska sprzedaż.
-
3.
Dead Rising 2
Akcja/Arcade
Masowa rozwałka zombiaków po raz drugi.
-
4.
Mafia 2
Akcja/Arcade
Sequel świetnego sandboksa w gangsterskich klimatach.
-
5.
Sid Meier's Civilization V
Strategia
Piąty raz turowo podbijemy świat.
-
6.
StarCraft II: Wings of Liberty
Strategia
Powtórka z rozrywki w stylu Blizzard.
-
1.
Dead Rising 2
Akcja/Arcade
Masowa rozwałka zombiaków po raz drugi.
-
2.
Guitar Hero: Warriors of Rock
Akcja/Arcade
Najmocniejsze muzycznie Guitar Hero w historii serii.
-
3.
Kane & Lynch 2: Dog Days
Akcja/Arcade
Psychol i ponurak powracają nadzy i skąpani we krwi.
-
4.
Mafia 2
Akcja/Arcade
-
5.
Super Street Fighter IV
Akcja/Arcade
Rozszerzenie podstawowej wersji Street Fighter IV to nowi zawodnicy, areny ...
-
6.
Tom Clancy's H.A.W.X. 2
Akcja/Arcade
, Symulator
Dogfighty i epickie powietrzne batalie spod znaku kropek.
-
1.
Demon's Souls
Akcja/Arcade
, RPG
Genialny klasyczny hack&slash po japońsku.
-
2.
Guitar Hero: Warriors of Rock
Akcja/Arcade
Najmocniejsze muzycznie Guitar Hero w historii serii.
-
3.
Ratchet & Clank Future: A Crack in Time
Akcja/Arcade
Kolejna odsłona zwariowanej gierki dla starych i młodych.
-
4.
Yakuza 3
Akcja/Arcade
, Przygoda
Kolejna odsłona sagi o japońskiej mafii.
-
5.
Tom Clancy's H.A.W.X. 2
Akcja/Arcade
, Symulator
Dogfighty i epickie powietrzne batalie spod znaku kropek.
-
6.
Mafia 2
Akcja/Arcade
-
1.
N.O.V.A.
Akcja/Arcade
Wyobraźcie sobie Halo, ale na iPhone.
-
2.
Dungeon Hunter
Akcja/Arcade
, RPG
Diablo w wersji Gameloftu.
-
3.
Plants vs. Zombies
Strategia
Tower defense z zombiakami w roli głównej.
-
4.
Hero of Sparta II
Akcja/Arcade
Druga część przygód xeroboja Kratosa.
-
5.
Street Fighter IV
Akcja/Arcade
Mobilna wersja najlepszego mordobicia ostatnich lat.
-
6.
Spore Creatures
Akcja/Arcade
Spore Creatures, takie jakie znamy z DSa.