• Po raz kolejny trafiłem na problem, który już zaczyna mnie solidnie wkurwiać. Znowu próbowałem zapłacić za coś na europejskim PSS, wpisałem poprawnie swoje dane i zaakceptowałem, natomiast wyskoczył mi komunikat, że dane są niepoprawne. Przy zalogowaniu się do banku okazuje się jednak, że za każdym razem z konta została mi pobrana złotówka opłaty weryfikacyjnej, czyli wszystko powinno być w porządku. Czytałem na ten temat w necie, i z tego co wywnioskowałem, to problem leży po stronie popierdolonego systemu AVS stosowanego przez Sony, natomiast w sumie nie mam pewności. Starałem się to wyjaśnić z bankiem, ale z tymi patałachami nijak się nie mogę dogadać, bo konsultantki zielonego pojęcia na ten temat nie mają, i oczywiście zarzekają się tylko, że po stronie banku jest wszystko OK. Podobnie też mi napisał typ z PayPala (tzn. że u nich wszystko OK, a wina leży po stronie banku), bo tam była podobna historia. Nikt mi nie był w stanie udzielić informacji na temat tego co spowodowało odrzucenie płatności, że już o kompatybilności mojej karty z AVS nie wspominając. Korzystam z karty debetowej MasterCard z Pekao SA, miał ktoś z Was podobny problem?