-
Po raz kolejny trafiłem na problem, który już zaczyna mnie solidnie wkurwiać. Znowu próbowałem zapłacić za coś na europejskim PSS, wpisałem poprawnie swoje dane i zaakceptowałem, natomiast wyskoczył mi komunikat, że dane są niepoprawne. Przy zalogowaniu się do banku okazuje się jednak, że za każdym razem z konta została mi pobrana złotówka opłaty weryfikacyjnej, czyli wszystko powinno być w porządku. Czytałem na ten temat w necie, i z tego co wywnioskowałem, to problem leży po stronie popierdolonego systemu AVS stosowanego przez Sony, natomiast w sumie nie mam pewności. Starałem się to wyjaśnić z bankiem, ale z tymi patałachami nijak się nie mogę dogadać, bo konsultantki zielonego pojęcia na ten temat nie mają, i oczywiście zarzekają się tylko, że po stronie banku jest wszystko OK. Podobnie też mi napisał typ z PayPala (tzn. że u nich wszystko OK, a wina leży po stronie banku), bo tam była podobna historia. Nikt mi nie był w stanie udzielić informacji na temat tego co spowodowało odrzucenie płatności, że już o kompatybilności mojej karty z AVS nie wspominając. Korzystam z karty debetowej MasterCard z Pekao SA, miał ktoś z Was podobny problem?
Tutaj będziesz miał możliwość porozmawiać o grach, najnowszych wydarzeniach, a czasem - po prostu strzelić sążnistego off-topica w odpowiednim dziale.
-
Problem z płatnościami na PlayStation Store
14
-
-
Karty debetowe nie działają na Playstation Store. Przynajmniej tak mi się wydaje, bo również miałem z tym problemy osobiście. Zarejestruj na jakąś kredytówkę, nie powinno być problemu.
-
-
-
-
Ja już jestem duży chłopczyk, wolałbym sobie takie rzeczy załatwiać bezpośrednio ;P
-
-
-
-
SZP4K3R. Jest prostsza opcja. Nie wiem czy Pekao ją ma, ale w mBanku jest. Dopóki nie miałem normalnej karty kredytowej to zrobiłem sobie tak zwaną wirtualną. To kartka która udaj kredytówke, ale działa na zasadach pre-paid. Ile wpłacasz to masz na tym wirtualnym "kredycie". Dalej z tego korzystam do kupowania przez neta, bo masz pewność, że nikt Ci nie rąbnie całego kredytu z karty :D
A debetowa chyba powinna być obsługiwana. Pod warunkiem, że to prawdziwa debetowa a nie po prostu płatnicza. Powinieneś zadzwonić przede wszystkim do Sony i dowiedzieć czy możesz płacić tą kartą.
-
-
No właśnie Kemer to jest debetowa właściwa, czyli wypukła. Już nawet nią płaciłem na zasadzie kredytówki, np. jak chciałem kupić coś na Grouponie. Do Sony to ja już maila napisałem, bo nie udało mi się znaleźć żadnego numeru na polską infolinię, pewnie taka nawet nie istnieje. Co do wirtualnej karty to będę musiał chyba zapytać, chociaż wątpię, bo Pekao jest sto lat za murzynami jeśli idzie o porównanie z mBankiem. Przede wszystkim to się wkurwiłem dlatego, że głównie do PSS mi miała ta nowa karta służyć, a jak widać - nie służy.
-
-
Kredytówkę zrobisz sobie bez problemu jeżeli masz stały dochód. Weź coś na raty chociażby w Media Markt. Przy rozsądnym korzystaniu nie zapłacisz ani odsetek ani nie poniesiesz żadnych kosztów. Musisz tylko przeczytać regulamin.
Inna sprawa, że trochę głupio mnożyć byty... Wina na 60% leży po stronie Sony na 40% po stronie banku, a najprawdopodobniej problem leży na pułapie komunikacji banku z PSS, bo Sony pewnie źle skomunikowało PSS z Twoim bankiem.
-
-
Oczywiście, że wina leży po obu stronach, chociaż pewnie w większej mierze po stronie Sony, które wprowadziło debilny system AVS, który jest przy płatnościach elektronicznych zupełnie zbędny, to tylko dodatkowa, problematyczna i zawodna metoda weryfikacji. Kolejna.
Nie, karta kredytowa byłaby mi zupełnie zbędna, co najwyżej Visa Classic, ale przy każdej karcie w moim banku na start trzeba wpłacić jakiś kolosalny kapitał, który przy mojej częstotliwości korzystania z PSS byłby zupełnie zbędny. Inna sprawa, że zwykłej kredytówki żaden bank mi nie da, bo pracuję na umowę zlecenie. Umowa o pracę w moim wypadku byłaby zupełnie nieopłacalna, nie kalkuluje mi się jej brać tylko po to, żeby mieć kawałek plastiku zbędny w większości przypadków.
-
-
Nie no jasne... sam pracuje na umowie zleceniu. Nie wiem jak jest teraz z dawaniem kredytów na zakupy ratalne, ale jak ja brałem to typ umowy nie był taki ważny, istotniejsze było, żebyś od co najmniej 3 miesięcy miał stały dochód i kredycik z kartą na jakieś 1000-1500 dostawałeś od ręki :-) Ja bynajmniej większego nie chciałem i nie chce :D bo kartka kredytowa to zło... :D
-
-
No mi od razu jak kiedyś pytałem jędza w banku powiedziała, że muszę mieć umowę o pracę na czas nieokreślony i tyle sobie pogadałem. Być może jest to dosyć indywidualne, być może w innym banku by było korzystniej, ale dla kilku gier z PSS nie opłaca mi się robić takich machinacji.
-
-
Nie wiem jak w Wawie w Sz-n większość osób jest na samozatrudnieniu. Tylko w dużych firmach zatrudnia się na umowę, ale bardzo rzadko na czas nie określony :D
-
-
Nie no, w Warszawie to jest w zasadzie norma, tutaj jest pełno wielkich korporacji.
-
Gorące tematy
na forum -
na forum: Gryuczestników: 7
-
na forum: Forum Ogólneuczestników: 4
-
na forum: Giełdauczestników: 6
-
na forum: Gryuczestników: 6
-
na forum: Forum Ogólneuczestników: 6
Najlepsze gry
-
1.
Drakensang: The River of Time
RPG
Dodatek do staroszkolnego cRPG w niemieckim stylu.
-
2.
Amnesia: The Dark Descent
Przygoda
Ambitny projekt, wielkie nadzieje, zapewne kiepska sprzedaż.
-
3.
Dead Rising 2
Akcja/Arcade
Masowa rozwałka zombiaków po raz drugi.
-
4.
Mafia 2
Akcja/Arcade
Sequel świetnego sandboksa w gangsterskich klimatach.
-
5.
Sid Meier's Civilization V
Strategia
Piąty raz turowo podbijemy świat.
-
6.
StarCraft II: Wings of Liberty
Strategia
Powtórka z rozrywki w stylu Blizzard.
-
1.
Dead Rising 2
Akcja/Arcade
Masowa rozwałka zombiaków po raz drugi.
-
2.
Guitar Hero: Warriors of Rock
Akcja/Arcade
Najmocniejsze muzycznie Guitar Hero w historii serii.
-
3.
Kane & Lynch 2: Dog Days
Akcja/Arcade
Psychol i ponurak powracają nadzy i skąpani we krwi.
-
4.
Mafia 2
Akcja/Arcade
-
5.
Super Street Fighter IV
Akcja/Arcade
Rozszerzenie podstawowej wersji Street Fighter IV to nowi zawodnicy, areny ...
-
6.
Tom Clancy's H.A.W.X. 2
Akcja/Arcade
, Symulator
Dogfighty i epickie powietrzne batalie spod znaku kropek.
-
1.
Demon's Souls
Akcja/Arcade
, RPG
Genialny klasyczny hack&slash po japońsku.
-
2.
Guitar Hero: Warriors of Rock
Akcja/Arcade
Najmocniejsze muzycznie Guitar Hero w historii serii.
-
3.
Ratchet & Clank Future: A Crack in Time
Akcja/Arcade
Kolejna odsłona zwariowanej gierki dla starych i młodych.
-
4.
Yakuza 3
Akcja/Arcade
, Przygoda
Kolejna odsłona sagi o japońskiej mafii.
-
5.
Tom Clancy's H.A.W.X. 2
Akcja/Arcade
, Symulator
Dogfighty i epickie powietrzne batalie spod znaku kropek.
-
6.
Mafia 2
Akcja/Arcade
-
1.
N.O.V.A.
Akcja/Arcade
Wyobraźcie sobie Halo, ale na iPhone.
-
2.
Dungeon Hunter
Akcja/Arcade
, RPG
Diablo w wersji Gameloftu.
-
3.
Plants vs. Zombies
Strategia
Tower defense z zombiakami w roli głównej.
-
4.
Hero of Sparta II
Akcja/Arcade
Druga część przygód xeroboja Kratosa.
-
5.
Street Fighter IV
Akcja/Arcade
Mobilna wersja najlepszego mordobicia ostatnich lat.
-
6.
Spore Creatures
Akcja/Arcade
Spore Creatures, takie jakie znamy z DSa.