-
PS Move już po premierze, więc pewnie niektórzy z Was już nową zabawkę od Sony mają. Jak się na tym gra, jak działa, jak wrażenia ogólnie? Sam się zastanawiam i chyba zakupię sobie w okolicach weekendu, ale jeszcze rozkminiam, bo już wiem, że na bank będę grał na siedząco.
Tutaj będziesz miał możliwość porozmawiać o grach, najnowszych wydarzeniach, a czasem - po prostu strzelić sążnistego off-topica w odpowiednim dziale.
-
Playstation Move - wrażenia
10
-
-
Na Wii można spokojnie grać na siedząco. Konkstrukcja jest praktycznie bliźniacza więc nie powinno być problemu :-)
-
-
zalezy w co chcesz grac, czy w kazualowki czy w produkcje jak re5 albo hr...
pierwsza rzecz - cholernie droga zabawka, jak chcesz sie 'wyposazyc' to potrzebujesz 4 dildo, 2 navy (zakladam ze cama masz, jak nie to bierz starter packa bo wychodzi taniej, moszesz navy padem zastapic tez ale jest niewygodnie) i prawdopodobnie ladowarka dodatkowa, no chyba ze masz gdzie podlaczyc dodatkowe 4-6 kontrolerow - wychodzi praktycznie drugie tyle co konsola.
druga rzecz - irytujace niedopracowania techniczne, np dildo jak juz sobie przypisze numer pada, to na nim zostaje i chocbys na siurze stawal (no chyba ze jestem glupi i jest jakas mega oczywista metoda na to) to nie zmienisz mu numerku. przy normalnej grze po kilka godzin jest ok, ale wyobraz sobie podczas ciorania przez cala noc :) jedyny workaround jaki znalazlem, to WYLACZENIE i ponowne wlaczenie konsoli... do tego podobna przypadlosc mialem jak poszedlem robic zarcie, dildo sie wylaczyl i byl kasztan - juz sobie asygnowal inny numerek i kapucha. fakt, moze to byc tylko przypadek w re5gold, no ale, niesmak pozostaje (i stracone rotten eggi)
wrazenia? wii na sterydach generalnie. nie ma problemow z siedzeniem za daleko, slabym sensor barem itp. re5 sprawdza sie rewelacyjnie, gralismy w coopa i imgo ciekawiej niz na padzie, poziom trudnosci jest troche bardziej pod move przystosowany (zreszta wymaga stworzenia osobnego save'a). hr jeszcze nie meczylem (chce ponownie residenta wymaxowac), ale z tego co widzialem to tez sie ladnie sprawdzi :) i tak, gralem na siedzaco, nie mialem zadnych problemow (no, moze poza tym ze cama musialem dac pod tv a nie na), czym ciemniej w pokoju tym nawet lepiej :)
co do kazualowek to sie duzo nie moge wypowiedziec - gladiatorzy sa elo (ale 2 dildo na gracza!) pingpong tez, generalnie jakbys wzial wii, odebral mu 'nintendowosc' (mam nadzieje ze rozumiesz o co mi chodzi), dal dokladniejsze sterowanie i... masz kazualowki na move :P
a, no i jeszcze, jak sie siedzi cala noc w ciemnym pokoju to oczy strasznie bola od tej 'kuli' na gorze - niby nie jest jakas oczojebna, ale jednak :P no i jest miekka, nie wybijesz sobie zebow jak wiilotem ^^
tak czy siak, moge poleciec, ale miej na uwadze ze nie zrobi ci to z ps3 wii ;)
-
-
Kamerki nie mam, ale planuję póki co kupić tylko jednego dildacza, bo i więcej mi nie potrzeba. Bo na pewno nie będę wydawał tyle kasy na kolejny sprzęt tylko po to, żebym mógł sobie raz na jakiś czas z kimś pograć, bo często raczej tego nie robię. Zapewne w przyszłości się dokupi, ale na pewno nie od razu. W produkcje stricte casualowe też raczej nie mam zamiaru grać, także starter mi raczej wystarczy.
A właśnie, do czego jest ten drugi motion controller, skoro ma się już dildacza?
-
-
drugi (nav controler czy jakos tak) to po prostu brakujaca czesc pada ;) krzyzak, lewy analog, dwa triggery, ot co :) samo dildo niejako 'emuluje' prawe triggery, 4 buttony i machanie robi za prawego analoga, tak w skrocie (przyrownujac do takiego grania w re5). mozesz spokojnie zastapic normalnym padem, tyle ze jest wygodniejszy :P
btw - nie ma sensu kupowac jednego dilda - jak juz, to minimum dwa, no chyba ze masz na tyle smutne pomysly zeby grac only samemu ;)
-
-
E tam, ja z dziewczyną/znajomymi gram raczej rzadko, jest tyle ciekawszych sposobów spędzania czasu niż siedzenie razem przy konsoli ;) Najczęściej gram sam i na singleplayer się raczej skupiam. Mój drugi pad się częsciej kurzy niż jest używany, także bez sensu jest dla mnie kupowanie od razu drugiego dilda,cztery to już w ogóle totalne przegięcie. Chociaż jak wyjdzie LBP2 to pewnie nie będzie wyjścia, drugiego trzeba będzie zakupić ;)
-
-
Nie no, fajne, ale jak dla mnie taka zabawa nie jest warta dodatkowych 150 zł :)
-
-
wydaje ci sie doombek :P stwierdzenie takie samo, jak to, ze ktos siedzacy w serwerowni musi byc zarosnietym zulem ;)
-
Gorące tematy
na forum -
na forum: Gryuczestników: 7
-
na forum: Forum Ogólneuczestników: 4
-
na forum: Giełdauczestników: 6
-
na forum: Gryuczestników: 6
-
na forum: Forum Ogólneuczestników: 6
Najlepsze gry
-
1.
Drakensang: The River of Time
RPG
Dodatek do staroszkolnego cRPG w niemieckim stylu.
-
2.
Amnesia: The Dark Descent
Przygoda
Ambitny projekt, wielkie nadzieje, zapewne kiepska sprzedaż.
-
3.
Dead Rising 2
Akcja/Arcade
Masowa rozwałka zombiaków po raz drugi.
-
4.
Mafia 2
Akcja/Arcade
Sequel świetnego sandboksa w gangsterskich klimatach.
-
5.
Sid Meier's Civilization V
Strategia
Piąty raz turowo podbijemy świat.
-
6.
StarCraft II: Wings of Liberty
Strategia
Powtórka z rozrywki w stylu Blizzard.
-
1.
Dead Rising 2
Akcja/Arcade
Masowa rozwałka zombiaków po raz drugi.
-
2.
Guitar Hero: Warriors of Rock
Akcja/Arcade
Najmocniejsze muzycznie Guitar Hero w historii serii.
-
3.
Kane & Lynch 2: Dog Days
Akcja/Arcade
Psychol i ponurak powracają nadzy i skąpani we krwi.
-
4.
Mafia 2
Akcja/Arcade
-
5.
Super Street Fighter IV
Akcja/Arcade
Rozszerzenie podstawowej wersji Street Fighter IV to nowi zawodnicy, areny ...
-
6.
Tom Clancy's H.A.W.X. 2
Symulator
, Akcja/Arcade
Dogfighty i epickie powietrzne batalie spod znaku kropek.
-
1.
Demon's Souls
RPG
, Akcja/Arcade
Genialny klasyczny hack&slash po japońsku.
-
2.
Guitar Hero: Warriors of Rock
Akcja/Arcade
Najmocniejsze muzycznie Guitar Hero w historii serii.
-
3.
Ratchet & Clank Future: A Crack in Time
Akcja/Arcade
Kolejna odsłona zwariowanej gierki dla starych i młodych.
-
4.
Yakuza 3
Akcja/Arcade
, Przygoda
Kolejna odsłona sagi o japońskiej mafii.
-
5.
Tom Clancy's H.A.W.X. 2
Symulator
, Akcja/Arcade
Dogfighty i epickie powietrzne batalie spod znaku kropek.
-
6.
Mafia 2
Akcja/Arcade
-
1.
N.O.V.A.
Akcja/Arcade
Wyobraźcie sobie Halo, ale na iPhone.
-
2.
Dungeon Hunter
RPG
, Akcja/Arcade
Diablo w wersji Gameloftu.
-
3.
Plants vs. Zombies
Strategia
Tower defense z zombiakami w roli głównej.
-
4.
Hero of Sparta II
Akcja/Arcade
Druga część przygód xeroboja Kratosa.
-
5.
Street Fighter IV
Akcja/Arcade
Mobilna wersja najlepszego mordobicia ostatnich lat.
-
6.
Spore Creatures
Akcja/Arcade
Spore Creatures, takie jakie znamy z DSa.