-
Siemasz, mam kolejne pytanie natury technicznej :) Dzisiaj byłem z dziewczyną w sklepie po laptopa dla niej, i ostatecznie wybraliśmy dwa modele. Oba jej się podobają, jeden jest teoretycznie mocniejszy, ale są to dwie różne firmy, więc w sumie nigdy nie wiadomo. Ja od pewnego czasu już nie jestem w temacie tak w 100% ogarnięty, a w sklepie jak przepytałem obsługę, to wiedzą w zasadzie jeszcze mniej. W związku z tym pytanie - który wybrać?
http://www.euro.com.pl/laptopy-i-netbooki/opis-asus-k52jc-sx004v-w7hp.bhtml#content_3c
http://www.euro.com.pl/laptopy-i-netbooki/opis-lenovo-ideapad-y550p-i3-350m-3gb-320gb-w7hp.bhtml#content_3c
Ona w zasadzie używa komputera do Internetu, GG i oglądania filmów, ale chciałbym żeby był to sprzęt mocniejszy, bo w zasadzie czasem lubi sobie pograć. Już się jej spodobały najnowsze Settlersy, także chciałbym żeby wszystko fajnie chodziło i super wyglądało. Co byście polecili? :)
Tutaj będziesz miał możliwość porozmawiać o grach, najnowszych wydarzeniach, a czasem - po prostu strzelić sążnistego off-topica w odpowiednim dziale.
-
Zakup laptopa
15
-
-
Właśnie tak sobie czytam o tej karcie graficznej z tego mocniejszego ASUSa, i w sumie po opiniach patrząc to bez rewelacji. Jeśli też tak uważacie, to w miarę możliwości prosiłbym o podanie jakiejś lepszej propozycji ze strony sklepu, tylko bez szaleństw ;P
-
-
Osobiście mogę polecić coś z rodziny Samsungów R580. Sam ma taki komputer w wersji z i5/Geforcem 330 i sprawia się on bardzo dobrze. Odpaliłem na nim wiele nowych gierek m.in. Mafię 2, Crysisa, Wiedźmina, Dead Space`a - chodzą płynnie. Do tego laptop jest solidnie wykonany, posiada ciekawą, oryginalną obudowę, która może się podobać i jest zwyczajnie ładniejsza od tych standardowych czarno-srebrnych. Oczywiście sprzęt wyposażony jest we wszelakie wyjścia, wifi itd. Wszystko zależy jednak od wersji, więc trzeba dokładnie sprawdzać podane specyfikacje, bo jest wiele dystrybucji tego samego modelu różniące się raptem szczegółami.
-
-
boman92 - a to przypadkiem nie jest inny przedzial cenowy wogole? no chyba ze mowisz o tym kulawym czyms na i3 z grafika o ktorej szpaku marudzil ze analna :P
szp4k3r - podaj cene i co chcesz, cos sie znajdzie ;)
-
-
Wymiot no kurde nie wiem, jeśli coś trzeba dołożyć to naprawdę niewiele. Może coś z lepszą, wydajniejszą i sprawniejszą w grach kartą? Zobacz tam u nich na stronie jak możesz, bo ja już się z dziewczyną w centrum handlowym o 14 umówiłem i muszę wychodzić. Obczaj coś to tam w kawiarence gdzieś wejdę i rozważę ;P
-
-
http://allegro.pl/hit-acer-5740-n6-core-...
i5 zamiast i3, karta lepsza w tym przedziale cenowym od GeForce'ów (http://www.notebookcheck.pl/Mobilne-kar ty-graficzne-rozpiska-osiagow.1174.0.htm l) i 640 dysk. Sam go mam. Wszystko elegancko chodzi, każdą grę odpala na max. Może nie ma ładnego wyglądu, ale wnętrze jest najlepsze w tym przedziale cenowym.
-
-
sorry, musialem odwiedzic pare nieciekawych miejsc :/
podaj mi szp4k3r kwote - cos sie zrobi :) niekoniecznie pakuj sie w nehalema+ (seria i) bo nie wiem czy jest sens - jak twoja dziewczyna chce pograc to sa ciekawsze laptopy z poprzedniej generacji :)
-
-
Bigos całkiem fajny sprzęcik i w rozsądnej cenie, ale mam małą awersję do ATI, znam Radki raczej od tej ich niekompatybilnej ze wszystkim strony. Naprawdę wszystko Ci śmiga? Wymiot, co o tym kompie powiesz?
Aha, można szukać maksymalnie do 2800, ale tylko wtedy gdy będą raty 0% na 30 miesięcy, czyli w sumie Euro RTV AGD zostaje...
-
-
szp4k3r - powiem, ze wlasnie cos takiego mialem mniej wiecej zaproponowac :) moze nie do konca ten model (srednio lubie acery, ale w tym przedziale cenowym nie masz duzego wyboru, albo lepsza marka i sprzet do dupy, albo acer, albo jakies parchy jak advent czy packard bell), bardziej myslalem o czyms z 'poprzedniej edycji' - w sklepie raczej za taka konfiguracje jak bigosa to jeszcze tak z 500+ zlotych wydasz imho :P
anyway, jak chcesz rtv euro agd, to masz:
http://www.euro.com.pl/laptopy-i-netbook...
z czego najsensowniejsza by byla 1sza opcja + dokupienie pamieci na wlasna reke (ma tylko 3gb). ostatniego niezbyt polecam (i3 to bardziej entry point dla maszyn biurowych), a dwojka to wlasnie przyklad czegos z poprzedniej generacji :) przewaga pierwszego jest jeszcze ekran z LEDowym podswietleniem, a czy dwojka go ma to juz mi sie nie chce szukac ;)
makes sense? :P
-
-
Hmm... No tak, z tym, że to w zasadzie nie jest nic lepszego ponad to co ja znalazłem, poza tym to są wszystko Radeony, a Radki mają to do siebie, że bywają cholernie niekompatybilne ze wszystkim na co miewałem okazję trafiać. Cała reszta w zasadzie ta sama, z tym, że od razu bym wolał mieć 4 GB RAMu, bo dokładanie jest raz ze problematyczne a dwa, że moze się wiązać z urtatą gwarancji przez naruszenie plomb. Chyba, że dysponujecie jakimiś testami potwierdzającymi, że te Radki są od wspomnianych kart nVidii lepsze i nie mają problemów z kompatybilnością, ale trudno mi w to uwierzyć. A może coś z odrobinę wyższej półki? Bo póki co to co my znaleźliśmy ma chyba większy sens.
-
-
Naprawdę wszystko ładnie śmiga. Problem był z Falloutem 3, bo jest niekompatybilny z procesorami 4-rdzeniowymi, ale w configu można to przestawić. Jednakże na maxie się trochę ciął. Na maxie nie poszedł też Dirt, Crysis i Borderlands. Natomiast Batmana, CoDy, Grida, Dragon Age'a, Risena to on łyka bez problemu. I w tych kompach co podał wymiot, zobacz że karta to 5470, a nie 5650, więc byłaby minimalna różnica.
-
-
bigos - ano owszem, karta jest slabsza, ale chodzilo o zmieszczenie sie w cenie ;)
-
-
Panowie, dobra, ale RADKI! Nie ma żadnego odpowiednika z Geforce na pokładzie? Naprawdę już z ATI trochę przeszedłem i nie były to miłe przeżycia, boję się trochę tych problemów z kompatybilnością :)
-
-
powiem tak - ten przedzial cenowy, taka wydajnosc - bierz radoslava. ja jakos nigdy z nimi problemow nie mialem, no ale, u mnie zawsze wszystko dziala...
-
-
Też się obawiałem Radka, zawsze byłem fanboyem nVidii, ale szczerze powiedziawszy, nie widzę różnicy w samym działaniu.
I jeszcze raz polecam stronę:
http://www.notebookcheck.pl/Mobilne-kart...
Naprawdę rzetelny test. I sobie zobacz, że pod względem fpsów (niestety tylko w Crysisie jest pokazane) radek 5650 stoi naprawdę wysoko.
-
Gorące tematy
na forum -
na forum: Gryuczestników: 7
-
na forum: Forum Ogólneuczestników: 4
-
na forum: Giełdauczestników: 6
-
na forum: Gryuczestników: 6
-
na forum: Forum Ogólneuczestników: 6
Najlepsze gry
-
1.
Drakensang: The River of Time
RPG
Dodatek do staroszkolnego cRPG w niemieckim stylu.
-
2.
Amnesia: The Dark Descent
Przygoda
Ambitny projekt, wielkie nadzieje, zapewne kiepska sprzedaż.
-
3.
Dead Rising 2
Akcja/Arcade
Masowa rozwałka zombiaków po raz drugi.
-
4.
Mafia 2
Akcja/Arcade
Sequel świetnego sandboksa w gangsterskich klimatach.
-
5.
Sid Meier's Civilization V
Strategia
Piąty raz turowo podbijemy świat.
-
6.
StarCraft II: Wings of Liberty
Strategia
Powtórka z rozrywki w stylu Blizzard.
-
1.
Dead Rising 2
Akcja/Arcade
Masowa rozwałka zombiaków po raz drugi.
-
2.
Guitar Hero: Warriors of Rock
Akcja/Arcade
Najmocniejsze muzycznie Guitar Hero w historii serii.
-
3.
Kane & Lynch 2: Dog Days
Akcja/Arcade
Psychol i ponurak powracają nadzy i skąpani we krwi.
-
4.
Mafia 2
Akcja/Arcade
-
5.
Super Street Fighter IV
Akcja/Arcade
Rozszerzenie podstawowej wersji Street Fighter IV to nowi zawodnicy, areny ...
-
6.
Tom Clancy's H.A.W.X. 2
Symulator
, Akcja/Arcade
Dogfighty i epickie powietrzne batalie spod znaku kropek.
-
1.
Demon's Souls
RPG
, Akcja/Arcade
Genialny klasyczny hack&slash po japońsku.
-
2.
Guitar Hero: Warriors of Rock
Akcja/Arcade
Najmocniejsze muzycznie Guitar Hero w historii serii.
-
3.
Ratchet & Clank Future: A Crack in Time
Akcja/Arcade
Kolejna odsłona zwariowanej gierki dla starych i młodych.
-
4.
Yakuza 3
Akcja/Arcade
, Przygoda
Kolejna odsłona sagi o japońskiej mafii.
-
5.
Tom Clancy's H.A.W.X. 2
Symulator
, Akcja/Arcade
Dogfighty i epickie powietrzne batalie spod znaku kropek.
-
6.
Mafia 2
Akcja/Arcade
-
1.
N.O.V.A.
Akcja/Arcade
Wyobraźcie sobie Halo, ale na iPhone.
-
2.
Dungeon Hunter
RPG
, Akcja/Arcade
Diablo w wersji Gameloftu.
-
3.
Plants vs. Zombies
Strategia
Tower defense z zombiakami w roli głównej.
-
4.
Hero of Sparta II
Akcja/Arcade
Druga część przygód xeroboja Kratosa.
-
5.
Street Fighter IV
Akcja/Arcade
Mobilna wersja najlepszego mordobicia ostatnich lat.
-
6.
Spore Creatures
Akcja/Arcade
Spore Creatures, takie jakie znamy z DSa.