-
Mam pewien problem, staram się kumplowi podłączyć PS3 przez WiFi za pomocą routera, ale niestety - nic z tego. Kumpel posiada Slimkę i router TP-LINK TD-W8901G podłączony do modemu (kablówka). Internet na kompie chodzi w porządku, natomiast przy próbie połączenia do PS3 połączenie i router zostają znalezione, natomiast przy konfiguracji automatycznej ostatecznie połączenie nie może zostać nawiązane i dostajemy błąd (Błąd serwera DNS ( 80710102)). Samo połączenie zaś nie jest zabezpieczone, i mimo że próbowaliśmy się zalogować na router i coś tam pozmieniać wg. instrukcji - nie da rady. Podany adres (HTTP://192.168.1.1) gdzie mamy wpisać login i hasło w ogóle nie wyskakuje. Spotkał się już ktoś z Was z tym? Prosimy o szybką pomoc :)
Tutaj będziesz miał możliwość porozmawiać o grach, najnowszych wydarzeniach, a czasem - po prostu strzelić sążnistego off-topica w odpowiednim dziale.
-
Problem z połączeniem PS3 przez WiFi
7
-
-
Hmmm... nie wiem, czy twoj kumpel ma ten sam problem, co mam osobiscie. A wiec ja moge miec tylko siec w PC albo PS3. Mam w nich takie same ustawienia sieciowe. Dziala to tak ze jesli gram na PC, i nagle zachce mi sie grac na PS3, to musze z modemu odpiac kabel z PC i go wylaczyc wlozycz kabel od PS3 i wlaczyc modem. Twoj kumpel ma WiFi, ale podejrzewam ze tez powinno to chodzic, a jak niezadziala to idzcie tam gdzie neta kupil i niech wam to zrobia :D. Mam nadzieje ze cos z tego zrozumiales i pomoglem :P
-
-
Nie, to niemożliwe. Mamy internet w tej samej sieci kablowej i mi wszystko przez router chodzi (a mam podłączone minimum 3 urządzenia na raz), więc i jemu chodzić musi. Z tym, że ja mam po kablu i mi się skonfigurowała konsola sama. U niego PS3 sieć wykrywa, ale się właśnie nie chce połączyć, a nie możemy wejść w ustawienia sieci podanym adresem IP.
-
-
Może ktoś się bawił ze zmianą ip lub takie rzeczy. Próbowałeś zresetować router do fabrycznych ustawień?
-
-
wez ty sie jakos na prv odezwij bo wsiakl mi twoj numer, to skonfigurujemy, pomijajac oczywista gownianosc tp-linka :)
-
-
Z tym panowie, że chyba to i tak wszystko będzie o kant dupy potłuc. Kumpel na pewno nic nie przestawił w żadnych ustawieniach, ale przecież jak sam powiedziałem - to TP link, a kumpel ma kablówkę, czyli nie idzie po linii telefonicznej. Nawet w instrukcji podłączenia jest mowa tylko i wyłącznie o linii telefonicznej właśnie, więc router i tak chyba się nie nadaje do pracy z kablówką. Podłączony do modemu co prawda działa, ale WiFi już nie zdaje egzaminu. Ma sens to co mówię czy raczej nie?
-
-
Nie wiem czy się nie wygłupię, bo o ps3 wiem tyle co z gazetki reklamowej, ale z doświadczenia wiem, że w routerze trzeba wklepać adres mac urządzenia mającego odbierać sygnał bezprzewodowo, w celu autoryzacji. http://pl.playstation.com/ps3/support/ne...
Skoro kumpel śle sygnał do kompa po kablu, to może warto przetestować inne urządzenie z wifi, np. laptop?
-
-
bullshit panowie ;) to sie da po ludzku bez dodawania macow do autoryzacji, jako ze na defaulcie (bo ponoc nie bylo nic zmieniane) nie jest ta opcja wlaczona itp itd etc...
szp4k3r - pisz na gg - zaraz sie to ustawi ;)
-
Gorące tematy
na forum -
na forum: Forum Ogólneuczestników: 5
-
na forum: Forum Ogólneuczestników: 6
-
na forum: Xbox 360uczestników: 4
-
na forum: Xbox 360uczestników: 9
-
na forum: Giełdauczestników: 6
Najlepsze gry
-
1.
Drakensang: The River of Time
RPG
Dodatek do staroszkolnego cRPG w niemieckim stylu.
-
2.
Amnesia: The Dark Descent
Przygoda
Ambitny projekt, wielkie nadzieje, zapewne kiepska sprzedaż.
-
3.
Dead Rising 2
Akcja/Arcade
Masowa rozwałka zombiaków po raz drugi.
-
4.
Mafia 2
Akcja/Arcade
Sequel świetnego sandboksa w gangsterskich klimatach.
-
5.
Sid Meier's Civilization V
Strategia
Piąty raz turowo podbijemy świat.
-
6.
StarCraft II: Wings of Liberty
Strategia
Powtórka z rozrywki w stylu Blizzard.
-
1.
Dead Rising 2
Akcja/Arcade
Masowa rozwałka zombiaków po raz drugi.
-
2.
Guitar Hero: Warriors of Rock
Akcja/Arcade
Najmocniejsze muzycznie Guitar Hero w historii serii.
-
3.
Kane & Lynch 2: Dog Days
Akcja/Arcade
Psychol i ponurak powracają nadzy i skąpani we krwi.
-
4.
Mafia 2
Akcja/Arcade
-
5.
Super Street Fighter IV
Akcja/Arcade
Rozszerzenie podstawowej wersji Street Fighter IV to nowi zawodnicy, areny ...
-
6.
Tom Clancy's H.A.W.X. 2
Symulator
, Akcja/Arcade
Dogfighty i epickie powietrzne batalie spod znaku kropek.
-
1.
Demon's Souls
RPG
, Akcja/Arcade
Genialny klasyczny hack&slash po japońsku.
-
2.
Guitar Hero: Warriors of Rock
Akcja/Arcade
Najmocniejsze muzycznie Guitar Hero w historii serii.
-
3.
Ratchet & Clank Future: A Crack in Time
Akcja/Arcade
Kolejna odsłona zwariowanej gierki dla starych i młodych.
-
4.
Yakuza 3
Akcja/Arcade
, Przygoda
Kolejna odsłona sagi o japońskiej mafii.
-
5.
Tom Clancy's H.A.W.X. 2
Symulator
, Akcja/Arcade
Dogfighty i epickie powietrzne batalie spod znaku kropek.
-
6.
Mafia 2
Akcja/Arcade
-
1.
N.O.V.A.
Akcja/Arcade
Wyobraźcie sobie Halo, ale na iPhone.
-
2.
Dungeon Hunter
RPG
, Akcja/Arcade
Diablo w wersji Gameloftu.
-
3.
Plants vs. Zombies
Strategia
Tower defense z zombiakami w roli głównej.
-
4.
Hero of Sparta II
Akcja/Arcade
Druga część przygód xeroboja Kratosa.
-
5.
Street Fighter IV
Akcja/Arcade
Mobilna wersja najlepszego mordobicia ostatnich lat.
-
6.
Spore Creatures
Akcja/Arcade
Spore Creatures, takie jakie znamy z DSa.