-
Szukam jakiegoś dobrego shootera, głównie do multi. Niestety, mój sprzęt nie należy do najnowszych.
Intel Celeron 2,4 GHz
1024 MB pamięci RAM
Radeon 9600 Game Blaster (128 MB)
Mam tylko parę zastrzeżeń: gra musi być dosyć żywotna, gracze nie zapomnieli o niej i nadal w nią pocinają, będzie mi chodzić bez większych zacinek no i, w miarę możliwości, musi być dosyć tania (to już opcjonalnie). Kiedyś grałem w Call of Duty 2, chodziło mi całkiem nieźle, w dodatku z rozgrywki czerpałem ogromny miód i chętnie do niego powrócę. Teraz mam na razie zainstalowanego Counter-Strike'a 1.6, który nie jest zbyt wybitną grą, a w dodatku czasem mi się cholernie tnie.
Jakie są Wasze typy?
Tutaj będziesz miał możliwość porozmawiać o grach, najnowszych wydarzeniach, a czasem - po prostu strzelić sążnistego off-topica w odpowiednim dziale.
-
Gra FPP na starszy sprzęt
20
-
-
-
Wszystkiego próbowałem. BF: 2 mi nie pójdzie, 1942 nie-mając-pojęcia-jak mi się tnie. COD jest w miarę zdatny do gry, jednak jak jest większa zadyma całkowicie nie wiadomo co się dzieje :)
EDIT: Poprawka, BF 1942 jednak mi się nie zacina. W niedalekiej przyszłości może spróbuję go ogarnąć :)
-
-
-
Wszystkie Unreal Tournamenty prócz ostatniego powinny pójść. Do singla polecam Far Cry, Elite Force II i Doom 3.
-
-
Niegdyś kupiłem sobie Antologię Unreala za dyszkę w biedronce. Ograłem i już mi się trochę znudziła. Dooma nawet nie próbuję, boję się, że komputer pójdzie mi z dymem ;) Co do Elite Force, to nie za bardzo kręcą mnie tematy Star Trek.
Ach, zapomniałem o Far Cry. Niestety, z nim również mam problemy :(
-
-
Może quake live przez przeglądarkę? nie wiem jakie wymagania są potrzebne;-(
-
-
Może Wolfenstein pójdzie? W sensie ten nowy. Możesz też spróbować darmowych America's Army i Combat Arms.
-
-
-
-
Ruther, może posprawdzaj sterowniki albo przeinstaluj SO. W kilka tytułów które wymieniasz grałem bez problemów lata temu na słabszym kompie od Twojego.
-
-
Niedawno z tego powodu robiłem reinstalkę systemu, jednak bez większych owocnych zmian. Sterowniki wydają się być najnowsze. Też właśnie się dziwię, dlaczego dużo gier zacina mi się pomimo tego, że mają parę lat na swoim karku (vide Sacred, itp.). Gdyby tego było mało, przy grze nie nie mam włączonych żadnych niepotrzebnych programów. Specjalnie dlatego zainstalowałem sobie AQQ i Avasta, żeby pobierać jak najmniej mocy z komputera. Może to być wina chłodzenia albo zakurzonego wiatraczka w karcie graficznej?
-
-
W Far Cry grałem na jakimś Radeonie i Celeronie 400Mhz, więc u Ciebie to powinno śmigać aż się kurzy. Doom 3 też powinien chodzić na maksymalnych ustawieniach. Chyba ;)
-
-
-
-
Ok, dzięki wszystkim za typy, w najbliższym czasie postaram się je sprawdzić. Jak na razie pogrywam sobie w Project: Snowblind. Jeśli mielibyście jeszcze jakieś sugestie, to piszcie, nie pogniewam się :)
-
-
co ty poinstalowałeś na tym kompie, że ci takie gry nie działają za dobrze? ja mam AMD Sempron 2600+ 1.83GHz, 512MB RAM, Radeon 9550 128 MB, a chodzą mi [bardzo dobrze, nie tną się] Doom 3, BF 2, BF 1942, BF 2142 [czy jakoś tak].
Z shooter'ów polecam: Operation Flashpoint [i dodatki], Medal Of Honor: Pacific assault [nie pamiętam nazwy dokładnie], Project IGI [1 i 2].
Jak Ci się gry zacinają, to próbuj zmniejszyć rozdziałkę i detale, mi pomaga.
-
-
No to mnie wprawiłeś w mocną konsternację... Poinstalowane mam jedynie najważniejsze rzeczy, powiem więcej, usuwam to, czego nie używam i dbam o gospodarowanie miejsca na dysku. Co tydzień defragmentuję go (O&O Defrag), a i tak chodzi jak chodzi. Czyszczenie obudowy i podzespołów również nic nie daje... Dooma testowałem, chodził ku mojemu zaskoczeniu nawet dobrze. BF 1942 również, ale przy większej rozwałce potrafił przyciąć. BF 2 mam zakupionego, nie wiedziałem że pójdzie na moim sprzęcie :) Dzięki za pomoc.
-
-
Od siebie mogę zaproponować SWAT 4, Team Fortress 2 (kolega grał na radku 9500 spokojnie), Red Orchestra, Left 4 Dead (1), Half-Life 2 Deathmatch (ewentualnie mody do HL2, sporo tego), Quake 2 :P (nie no, poważnie, grałem w zeszłym roku), Soldier of Fortune 1 i 2.
-
-
Gdybym mógł grać spokojnie w TF2, to bym się nie pytał Was o inny typy, uwierzcie ;) A tak poważnie, okazało się, że mam coś spieprzonego w sprzęcie, dlatego większość rzeczy nie chodziła tak jak powinna. Zdecydowałem się na upgrade sprzętu. Przede wszystkim nowsza wersja płyty głównej, procek Core Quad, 2-4GB RAMu, no i GeForce 9600 GT. Oj będzie się działo >:D
Tak czy inaczej, dzięki serdeczne wszystkim za typy.
5!
-
-
Nie kupuj 9600GT, to niespecjalnie udany model. Polecam 9800GT lub GTX, dasz z 50 zł więcej a wydajność znacznie lepsza.
-
-
Mój brat posiada komputer z bardzo podobną specyfikacją (tyle że z 4 GB RAMu) i wyniki są bardzo zadowalające. Właściwie, to grać będę jedynie w Team Fortressa 2, Battlefielda 2 itp. do nowszych produkcji mam zakupionego Xboxa 360.
-
Gorące tematy
na forum -
na forum: Gryuczestników: 7
-
na forum: Forum Ogólneuczestników: 4
-
na forum: Giełdauczestników: 6
-
na forum: Gryuczestników: 6
-
na forum: Forum Ogólneuczestników: 6
Najlepsze gry
-
1.
Drakensang: The River of Time
RPG
Dodatek do staroszkolnego cRPG w niemieckim stylu.
-
2.
Amnesia: The Dark Descent
Przygoda
Ambitny projekt, wielkie nadzieje, zapewne kiepska sprzedaż.
-
3.
Dead Rising 2
Akcja/Arcade
Masowa rozwałka zombiaków po raz drugi.
-
4.
Mafia 2
Akcja/Arcade
Sequel świetnego sandboksa w gangsterskich klimatach.
-
5.
Sid Meier's Civilization V
Strategia
Piąty raz turowo podbijemy świat.
-
6.
StarCraft II: Wings of Liberty
Strategia
Powtórka z rozrywki w stylu Blizzard.
-
1.
Dead Rising 2
Akcja/Arcade
Masowa rozwałka zombiaków po raz drugi.
-
2.
Guitar Hero: Warriors of Rock
Akcja/Arcade
Najmocniejsze muzycznie Guitar Hero w historii serii.
-
3.
Kane & Lynch 2: Dog Days
Akcja/Arcade
Psychol i ponurak powracają nadzy i skąpani we krwi.
-
4.
Mafia 2
Akcja/Arcade
-
5.
Super Street Fighter IV
Akcja/Arcade
Rozszerzenie podstawowej wersji Street Fighter IV to nowi zawodnicy, areny ...
-
6.
Tom Clancy's H.A.W.X. 2
Symulator
, Akcja/Arcade
Dogfighty i epickie powietrzne batalie spod znaku kropek.
-
1.
Demon's Souls
RPG
, Akcja/Arcade
Genialny klasyczny hack&slash po japońsku.
-
2.
Guitar Hero: Warriors of Rock
Akcja/Arcade
Najmocniejsze muzycznie Guitar Hero w historii serii.
-
3.
Ratchet & Clank Future: A Crack in Time
Akcja/Arcade
Kolejna odsłona zwariowanej gierki dla starych i młodych.
-
4.
Yakuza 3
Akcja/Arcade
, Przygoda
Kolejna odsłona sagi o japońskiej mafii.
-
5.
Tom Clancy's H.A.W.X. 2
Symulator
, Akcja/Arcade
Dogfighty i epickie powietrzne batalie spod znaku kropek.
-
6.
Mafia 2
Akcja/Arcade
-
1.
N.O.V.A.
Akcja/Arcade
Wyobraźcie sobie Halo, ale na iPhone.
-
2.
Dungeon Hunter
RPG
, Akcja/Arcade
Diablo w wersji Gameloftu.
-
3.
Plants vs. Zombies
Strategia
Tower defense z zombiakami w roli głównej.
-
4.
Hero of Sparta II
Akcja/Arcade
Druga część przygód xeroboja Kratosa.
-
5.
Street Fighter IV
Akcja/Arcade
Mobilna wersja najlepszego mordobicia ostatnich lat.
-
6.
Spore Creatures
Akcja/Arcade
Spore Creatures, takie jakie znamy z DSa.