-
Gdy po raz pierwszy zagościł u mnie Xbox 360 byłem pewien, że przetrwam z nim pomimo jego awaryjności i drwin moich kolegów (maniaki PS3 :). Jednak po kilku miesiącach zaczęła dręczyć mnie pewna myśl. Może nie tędy droga. Uczucie to spotęgowało wydarzenie mające miejsce mniej-więcej tydzień temu - konsolek zepsuł się już po raz kolejny, trzeci raz! Decyzja więc zapadła. Stara konsola musi zniknąć!
Teraz jednak rodzi się kolejna niepewność. Ciągle narzekam na brak komputera w moim pokoju. Z drugiej strony blaszak nie jest już taki wydajny jak kiedyś i do tego dochodzi cena nowego. Rodzi się w ten sposób następujące pytanie: Czy mam się przerzucić na Play Station 3, czy jednak może zakupić niedrogiego laptopa? Kumple doradzają mi wybranie tego pierwszego. Zdaję mi się, że będzie to dobry wybór. Konsola lepiej wypadnie podczas grania, niż "walizeczka". A zaufani przyjaciele zawsze coś pożyczą hehe. Co wy o tym myślicie? Mam się dalej użerać z 360-tką, zakupić PS3 i cieszyć się z gry za czarnym padzie, czy może zaopatrzyć się w laptopa przydatnego w podróży i leżącego u mnie w pokoju? :D
PS.
Za zbyt skomplikowaną treść przepraszam, temacik pisany był "na szybko".
Tutaj będziesz miał możliwość porozmawiać o grach, najnowszych wydarzeniach, a czasem - po prostu strzelić sążnistego off-topica w odpowiednim dziale.
-
Przesiadka
12
-
-
Proste... Jeśli chcesz mieć urządzenie do gry to wiadomo - ps3. A jak zależy ci na używaniu komputera poza domem to laptop. Pamiętaj tylko, że na większości laptopów nie pograsz sobie w nowsze gry. A laptopy, które pociągną nowośći to kosztują z pewnością ponad 3 tysiące (co najmniej).
-
-
To akurat od ciebie zależy, czy częściej grasz, niż robisz jakieś inne rzeczy na kompie, czy tak mało że możesz "użerać się" z Xboxem i komputerem. Jeśli ci X nie odpowiada, a jak nie widzisz potrzeby brania ze sobą laptopa, by sprawdzić jakieś różne duperele, to kup konsole.
-
-
No jest jeszcze jedna możliwość. Wymienić xboxa na nowszy model :P
@KaDaNer, z którego roku masz wyprodukowanego x'a ?
-
-
Ja się też przerzuciłem z Xpudła na Ps3 i naprawdę jestem zadowolony. Nie mogę narzekać, ale to już od Ciebie zależy co wybierzesz. Jak wolisz kompa to leć w kompa, jak wolisz konsole to leć w ps3. Mój komp teraz służy tylko i wyłącznie do neta, pracy i innych pierdółek. Ps3 oczywiście do gier.
-
-
Na moim samsung r580 gram we wszystkie nowe gierki, m.in. Bad Company 2 chodzi jak złoto. Koszt - 3 koła.
-
-
Miałem dokładnie to samo co Ty :) wkurzyłem się na Xboxa 360, na którego wydałem ponad 3000 złotych i kupiłem PS3 za złotych 1400 (wersja 60gb made in Japan z kompatybilnością wsteczną z PS2) i nie narzekam. Ba, powiem więcej - jestem zachwycony :) różnicę w wykonaniu obu sprzętów widać od razu, choćby po głupiej obudowie czy padach. No i jest Uncharted :)
PS3 ma dla mnie dwa minusy - nie ma Forzy Motorsport i Gears of War.
-
-
co ty, zlota przepiracona d na wersje z logiem piratow i dostepem do tpb kupiles czy co? :P
-
-
Może wytrzymałbym przy Xboksie gdyby nie fakt, że tak z 5 moich kumpli już się na PS3 zdecydowało. Żeby sobie pograć w najnowsze gry musiałem zwykle wydawać sporo kasy, a tak zawsze można zawitać do przyjaciela i poprosić o wspomożenie :D Kolejnym czynnikiem jest to, iż konsole kupiłem już przerobioną i bez internetu nie pociągnę zbyt długo. W tamtym czasie nie powodziło mi się tak dobrze jak teraz :P Żal mi jest togo, że w przykładowo zakupione przez siebie Gears of War 2 nie mogę z kumplami pograć. PS3 za nic przerobionej nie chcę, a i jest taki plus, że nie ma tam (tymczasowo) żadnego abonamentu (jak to było w przypadku konsoli Microsoftu). Od pomysłu na laptop coraz bardziej staram się odsuwać. Skąd ja mam nagle wziąć tyle pieniędzy? ;] Czas pokaże.
@komputerek: konsola nie ma wejścia hdmi, więc na moje oko nie jest najnowsza i pochodzi już z niedostępnej wersji Premium ;] Dokładniejszych szczegółów nie znam...
-
-
No nie, jeśli wszyscy znajomi nają ps3 to x'a nie kupuj :) Lepiej wydać te 3 stówki więcej i grać w piątkę po necie :)
-
-
Ja mam iksa od ponad roku i nie było żadnej awarii... O_o No ale wiesz, jak masz kumpli tylko z PS3, to w sumie lepiej będzie wziąć plejaka...
-
-
Mam X-a, Wii i Maca/PC. Gram na wszystkim. PS3 pewnie po wakacjach wciągne, chyba że remont kuchni mnie zabije :D
Nie patrz na kumpli, nie patrz na ceny gier patrz na to w co chcesz grać. Ile jesteś w stanie przejść gier miesięcznie? Na ile masz czas grać? Gry z drugiej ręki nie są wcale drogie. Całkiem świeże tytuły kupić za 100 złotych (około 2 miechy po premierze). Ja przechodze od jednej do pięciu gier miesięcznie. Z tymże, dość często gram w przygodówki na PC co znacznie zmniejsza koszt gier.
X-a nie oddam za żadne skarby bo zakochałem się w Mass Effecie :D i dla tej jednej gdy nie sprzedam nigdy tej konsoli nawet przy zmianie generacji :D
-
Gorące tematy
na forum -
na forum: Forum Ogólneuczestników: 5
-
na forum: Forum Ogólneuczestników: 6
-
na forum: Xbox 360uczestników: 4
-
na forum: Xbox 360uczestników: 9
-
na forum: Giełdauczestników: 6
Najlepsze gry
-
1.
Drakensang: The River of Time
RPG
Dodatek do staroszkolnego cRPG w niemieckim stylu.
-
2.
Amnesia: The Dark Descent
Przygoda
Ambitny projekt, wielkie nadzieje, zapewne kiepska sprzedaż.
-
3.
Dead Rising 2
Akcja/Arcade
Masowa rozwałka zombiaków po raz drugi.
-
4.
Mafia 2
Akcja/Arcade
Sequel świetnego sandboksa w gangsterskich klimatach.
-
5.
Sid Meier's Civilization V
Strategia
Piąty raz turowo podbijemy świat.
-
6.
StarCraft II: Wings of Liberty
Strategia
Powtórka z rozrywki w stylu Blizzard.
-
1.
Dead Rising 2
Akcja/Arcade
Masowa rozwałka zombiaków po raz drugi.
-
2.
Guitar Hero: Warriors of Rock
Akcja/Arcade
Najmocniejsze muzycznie Guitar Hero w historii serii.
-
3.
Kane & Lynch 2: Dog Days
Akcja/Arcade
Psychol i ponurak powracają nadzy i skąpani we krwi.
-
4.
Mafia 2
Akcja/Arcade
-
5.
Super Street Fighter IV
Akcja/Arcade
Rozszerzenie podstawowej wersji Street Fighter IV to nowi zawodnicy, areny ...
-
6.
Tom Clancy's H.A.W.X. 2
Symulator
, Akcja/Arcade
Dogfighty i epickie powietrzne batalie spod znaku kropek.
-
1.
Demon's Souls
RPG
, Akcja/Arcade
Genialny klasyczny hack&slash po japońsku.
-
2.
Guitar Hero: Warriors of Rock
Akcja/Arcade
Najmocniejsze muzycznie Guitar Hero w historii serii.
-
3.
Ratchet & Clank Future: A Crack in Time
Akcja/Arcade
Kolejna odsłona zwariowanej gierki dla starych i młodych.
-
4.
Yakuza 3
Akcja/Arcade
, Przygoda
Kolejna odsłona sagi o japońskiej mafii.
-
5.
Tom Clancy's H.A.W.X. 2
Symulator
, Akcja/Arcade
Dogfighty i epickie powietrzne batalie spod znaku kropek.
-
6.
Mafia 2
Akcja/Arcade
-
1.
N.O.V.A.
Akcja/Arcade
Wyobraźcie sobie Halo, ale na iPhone.
-
2.
Dungeon Hunter
RPG
, Akcja/Arcade
Diablo w wersji Gameloftu.
-
3.
Plants vs. Zombies
Strategia
Tower defense z zombiakami w roli głównej.
-
4.
Hero of Sparta II
Akcja/Arcade
Druga część przygód xeroboja Kratosa.
-
5.
Street Fighter IV
Akcja/Arcade
Mobilna wersja najlepszego mordobicia ostatnich lat.
-
6.
Spore Creatures
Akcja/Arcade
Spore Creatures, takie jakie znamy z DSa.