-
Chcę kupić xboxa... Wiem czym różni się elite od arcade, ale mam tylko jedno pytanie... Czy najnowsze wersje tych dwóch modeli różnią się awaryjnością lub jakością chłodzenia ? Tylko proszę nie pisać, że mogę wpisać w google... Szukałem ale akurat odpowiedzi na te pytania nie znalazłem.
Tutaj będziesz miał możliwość porozmawiać o grach, najnowszych wydarzeniach, a czasem - po prostu strzelić sążnistego off-topica w odpowiednim dziale.
-
Elite a arcade
14
-
-
Elite ma wbudowany twardy dysk o jakiejś tam pojemności, zaś Arcade posiłkuje się kartami pamięci.
-
-
to wiem... ale zadałem inne pytanie :) " Czy najnowsze wersje tych dwóch modeli różnią się awaryjnością lub jakością chłodzenia ?"
-
-
niczym sie nie roznia, o ile sa najnowsze :) pozatym arcade afair to teraz ma dysk a nie karty pamieci, a nie, nie ma go juz chyba :P
-
-
Jak nie ma się dysku to trochę się zwiększa awaryjność, ale nic co przeszkadzałoby bardzo w grze. Tak w ogóle z tego co się orientuję to teraz (gdy Premium już nie sprzedają) arcade mają swoje dyski, więc jeśli ci nie zależy na jakichś demach czy instalowaniu gier na dysk, to możesz wziąć arcade.
-
-
Widziałem ofertę x'a elite z halo 3 ODST i forzą 3 ale jak przyszedłem dzisiaj do sklepu to już nie było... (oferta była od wczoraj za 890 zł) ;] Ale zobaczyłem podobną ofertę z tymi samymi grami tyle, że z arcade... I zastanawiam się czy nie skusić się za nią. W sklepach elite z np. samą forzą 3 chodzi od 1100 zł, a kupując arcade z tymi dwoma grami + dokupienie pamięci to wyszło by taniej.
I jeszcze jedno... Jeśli brak dysku troszkę zwiększa awaryjność to jeśli dokupię to będzie ok ? :)
-
-
Stary, nie popełniaj tego samego błędu co ja kiedyś. :P Wysil się i kup wersję z dyskiem, naprawdę Ci się to bardziej opłaci.
-
-
W jakim sensie ? Obliczyłem, że kupienie arcade i dokupienie dysku wyjdzie mi taniej. Dlaczego był to twój błąd ?
-
-
Nigdy w życiu kupienie Arcade i dokupienie dysku nie wyjdzie taniej. Arcade - 700-900zł. Dysk 120GB - 500zł. Drożej niż Elite.
Osobiście polecam Allegro, tam ostatnio wyprzedają Elite z końca zeszłego roku nówki za 900zł. Co prawda bez gier, ale cena jest świetna.
-
-
Arcade z dwoma grami (forza 3 + halo 3 odst) za 700 zł... elite załóżmy z taką forzą 3 za 1200zł
-
-
Sam też nie potrafiłem się zdecydować. Na szczęście za tamtych czasów na rynku dostępna była jeszcze wersja Pro/Premium [O której wspominał Quaz w FAQ :] Jeśli Ci się uda to znajdziesz jeszcze kilka modeli na allegro. Ja swój kupiłem w zadziwiającej cenie 750 zł z 20 GB dyskiem twardym, padem, okablowaniem i headsetem. Faktem jest , że musiałem go już 2 razy naprawiać i doszły przez to dodatkowe koszty, ale nie zniechęciłem się i pozostałem mu przyjacielem zamiast kupować PS3 ;]
-
-
Bierz elite. Sam mam wersję arcade, i uwierz mi, wcale nie wyjdzie Ci taniej. Bo do arcade musisz dokupić dysk, kale, headset'a (przynajmniej z tego co pamiętam), a w elicie to wszystko masz (no, chyba ostatnio zrezygnowali z kabli).
No i, elite jest czarny ;)
-
-
Ja kupiłem elitkę pod koniec zeszłego roku, i kabla HDMI nie miałem, ale taki można kupić za 20 zł jak się dobrze poszuka. Wydałem chyba 950 zł (z dwiema grami, ale te poszły do chrześniaka). Natomiast kumpel kupił z kablami i HALO 3 ODST za 1100 czy 1200, także sęk jest w tym, żeby dobrze poszukać. :)
A tak swoją drogą to nie wiem czy elitki teraz nie wyszły z 250GB dyskiem.
-
-
Ewentualnie możesz kupić ode mnie Arcade (uzywana tyle, ile zajęło mi przejście Halo 3) za 500 zł i dokupić dysk. Jak tam chcesz.
-
Gorące tematy
na forum -
na forum: Gryuczestników: 7
-
na forum: Forum Ogólneuczestników: 4
-
na forum: Giełdauczestników: 6
-
na forum: Gryuczestników: 6
-
na forum: Forum Ogólneuczestników: 6
Najlepsze gry
-
1.
Drakensang: The River of Time
RPG
Dodatek do staroszkolnego cRPG w niemieckim stylu.
-
2.
Amnesia: The Dark Descent
Przygoda
Ambitny projekt, wielkie nadzieje, zapewne kiepska sprzedaż.
-
3.
Dead Rising 2
Akcja/Arcade
Masowa rozwałka zombiaków po raz drugi.
-
4.
Mafia 2
Akcja/Arcade
Sequel świetnego sandboksa w gangsterskich klimatach.
-
5.
Sid Meier's Civilization V
Strategia
Piąty raz turowo podbijemy świat.
-
6.
StarCraft II: Wings of Liberty
Strategia
Powtórka z rozrywki w stylu Blizzard.
-
1.
Dead Rising 2
Akcja/Arcade
Masowa rozwałka zombiaków po raz drugi.
-
2.
Guitar Hero: Warriors of Rock
Akcja/Arcade
Najmocniejsze muzycznie Guitar Hero w historii serii.
-
3.
Kane & Lynch 2: Dog Days
Akcja/Arcade
Psychol i ponurak powracają nadzy i skąpani we krwi.
-
4.
Mafia 2
Akcja/Arcade
-
5.
Super Street Fighter IV
Akcja/Arcade
Rozszerzenie podstawowej wersji Street Fighter IV to nowi zawodnicy, areny ...
-
6.
Tom Clancy's H.A.W.X. 2
Akcja/Arcade
, Symulator
Dogfighty i epickie powietrzne batalie spod znaku kropek.
-
1.
Demon's Souls
Akcja/Arcade
, RPG
Genialny klasyczny hack&slash po japońsku.
-
2.
Guitar Hero: Warriors of Rock
Akcja/Arcade
Najmocniejsze muzycznie Guitar Hero w historii serii.
-
3.
Ratchet & Clank Future: A Crack in Time
Akcja/Arcade
Kolejna odsłona zwariowanej gierki dla starych i młodych.
-
4.
Yakuza 3
Akcja/Arcade
, Przygoda
Kolejna odsłona sagi o japońskiej mafii.
-
5.
Tom Clancy's H.A.W.X. 2
Akcja/Arcade
, Symulator
Dogfighty i epickie powietrzne batalie spod znaku kropek.
-
6.
Mafia 2
Akcja/Arcade
-
1.
N.O.V.A.
Akcja/Arcade
Wyobraźcie sobie Halo, ale na iPhone.
-
2.
Dungeon Hunter
Akcja/Arcade
, RPG
Diablo w wersji Gameloftu.
-
3.
Plants vs. Zombies
Strategia
Tower defense z zombiakami w roli głównej.
-
4.
Hero of Sparta II
Akcja/Arcade
Druga część przygód xeroboja Kratosa.
-
5.
Street Fighter IV
Akcja/Arcade
Mobilna wersja najlepszego mordobicia ostatnich lat.
-
6.
Spore Creatures
Akcja/Arcade
Spore Creatures, takie jakie znamy z DSa.