-
Ok, było o pobiciu i maturze, to myślę, że bez przeszkód możemy pogadać o bankowości. Chciałbym sobie założyć konto bankowe, ale nie mogę się zdecydować w którym banku. Moje główne kryterium to niska opłata za prowadzenie konta. Ok wśród społeczności gaminatora jest sporo osób po 20, które studiują lub pracują, więc pewnie mają konta. Czy moglibyście mi polecić jakiś dobry bank z niską opłatą za prowadzenie konta?
Tutaj będziesz miał możliwość porozmawiać o grach, najnowszych wydarzeniach, a czasem - po prostu strzelić sążnistego off-topica w odpowiednim dziale.
-
Konto bankowe
9
-
-
osobiscie bym polecal multibank. daja vise classic ktora umozliwia placenie przez net (co nie zawsze jest w pl takie oczywiste), afair na koncie jestem (o ile sie lapiesz w przedziale wiekowym, do 26 lat) nie masz pobieranej oplaty za konto i w sumie ani razu nie mialem z nimi problemow, a konto tam mam hm, chyba od 10ciu lat jakos :)
a, no i przelewy za free, co rowniez w pl oczywiste nie jest :]
-
-
Równie dobrym wyborem będzie założenie konta w mBanku. Też bardzo przyjemny i wygodny w obsłudze bank elektroniczny, który również nie pobiera miesięcznych opłat. Przelewy, z tego co się orientuję, też są za free. Jedynie za co mi opłaty są pobierane to ubezpieczenie za kartę.
Dostajesz Visę Electron, która przy paru zmianach w ustawieniach również można płacić na necie. Sam kupiłem przed sylwestrem GTA IV i Osmos na steamie za pomocą karty Visa Electron. :) Mam już od dobrych 4 lat konto w mBanku i nie miałem praktycznie żadnych problemów. Dodatkowym plusem jest fakt, że do zrobienia przelewu potrzebujesz zaledwie wpisać jeden specjalny kod, który można dostawać za darmo sms'ami. Nie wiem jak wygląda w innych bankach, więc nie mówię że tylko tutaj to jest. :P
-
-
co do mbanku to bym dyskutowal :) slyszalem od znajomych majacych tam konto, ze czasem sa jaja z ich uslugami, jak chocby z netkarta czy platnosciami online. no ale, bylo to juz jakis czas temu i moglo sie cos zmienic :P
a hasla jednorazowe czy sms-y? afaik to standard w wiekszosci bankow teraz. rx - gdzie niby masz platne? :o daj jakis przyklad, bo az mnie zaciekawiles :D
-
-
Z płatnościami online nigdy nie miałem problemów, więc to raczej odosobnione przypadki. ;) Natomiast ciekawostka: chciałem kiedyś sprawdzić stan konta w bankomacie, który rzekomo nie pobierał żadnych opłat (na stronie jest wykaz ich). Okazało się, że jednak zabrało mi kasę z konta za samo sprawdzenie. Natomiast za wypłacenie już nie.
-
-
Osobiście polecam mBank - masz raz na parę miesięcy pobierane jakieś 1,20zł za ubezpieczenie konta, poza tym - zero opłat. Darmowe prowadzenie, wygodna obsługa przez internet, darmowe hasła jednorazowe (w większości banków po 10 lub 20 haśle kolejne są płatne). Do tego gęstość bankomatów - wypłacisz bez prowizji w Euronet i Cash4You, no i oczywiście w mBankowych.
-
-
Mam konto w mBanku i nie miałem jak dotąd problemów. Wszystko jest tak jak wyżej koledzy napisali. Płacę w sumie jakąś złotówkę z groszami miesięcznie za ubezpieczenie, ale zwykle to się zwraca z nawiązką za oprocentowanie jak się trzyma czasem trochę więcej kasy. Jest opcja zrezygnowania z ubezpieczenia i wtedy jest totalnie 0 opłat, a ma się ten 1% oprocentowania. Można mieć więcej jak założy się takie podkonto oszczędnościowe eMAXplus, ale wtedy można tylko raz na miesiąc wypłacać z tego konta.
P.S. Wcześniej za czasów studenckich miałem konto w PKO BP i czułem że ktoś mnie cały czas zajebiście okrada. Na początku wszystko pięknie konto superstudent z super oprocentowaniem, a później ...a to jakąś opłata za przelew, a to za prowadzenie konta, a to z 10 złotych za wymianę karty co rok, a to coś tam jeszcze. Szczytem było jak zrezygnowałem z konta, (po żmudnych procedurach) rozliczyłem się co do grosza z panią z obsługi. Wypłaciłem wszystko w okienku dostałem wydruk że konto ma saldo 0. Wróciłem do pani z obsługi która dokończyła likwidację. I po dwóch tygodniach przyszło mi pocztą pismo, wezwanie do zapłaty, że jeszcze jestem za coś winny jakieś 80 groszy. (P.S. znaczek ich więcej kosztował). Oczywiście nie zapłaciłem, bo szkoda mi było czasu wracać. Mogą mnie sądzić :P
-
-
Od siebie to mogę ci polecić Inteligo i Lukasa. Zresztą to jakiejś wielkiej różnicy nie robi, w którym banku będziesz miał konto, funkcjonalność praktycznie ta sama, ale prowizja za przelewy - niekoniecznie :)
-
Gorące tematy
na forum -
na forum: Gryuczestników: 7
-
na forum: Forum Ogólneuczestników: 4
-
na forum: Giełdauczestników: 6
-
na forum: Gryuczestników: 6
-
na forum: Forum Ogólneuczestników: 6
Najlepsze gry
-
1.
Drakensang: The River of Time
RPG
Dodatek do staroszkolnego cRPG w niemieckim stylu.
-
2.
Amnesia: The Dark Descent
Przygoda
Ambitny projekt, wielkie nadzieje, zapewne kiepska sprzedaż.
-
3.
Dead Rising 2
Akcja/Arcade
Masowa rozwałka zombiaków po raz drugi.
-
4.
Mafia 2
Akcja/Arcade
Sequel świetnego sandboksa w gangsterskich klimatach.
-
5.
Sid Meier's Civilization V
Strategia
Piąty raz turowo podbijemy świat.
-
6.
StarCraft II: Wings of Liberty
Strategia
Powtórka z rozrywki w stylu Blizzard.
-
1.
Dead Rising 2
Akcja/Arcade
Masowa rozwałka zombiaków po raz drugi.
-
2.
Guitar Hero: Warriors of Rock
Akcja/Arcade
Najmocniejsze muzycznie Guitar Hero w historii serii.
-
3.
Kane & Lynch 2: Dog Days
Akcja/Arcade
Psychol i ponurak powracają nadzy i skąpani we krwi.
-
4.
Mafia 2
Akcja/Arcade
-
5.
Super Street Fighter IV
Akcja/Arcade
Rozszerzenie podstawowej wersji Street Fighter IV to nowi zawodnicy, areny ...
-
6.
Tom Clancy's H.A.W.X. 2
Akcja/Arcade
, Symulator
Dogfighty i epickie powietrzne batalie spod znaku kropek.
-
1.
Demon's Souls
Akcja/Arcade
, RPG
Genialny klasyczny hack&slash po japońsku.
-
2.
Guitar Hero: Warriors of Rock
Akcja/Arcade
Najmocniejsze muzycznie Guitar Hero w historii serii.
-
3.
Ratchet & Clank Future: A Crack in Time
Akcja/Arcade
Kolejna odsłona zwariowanej gierki dla starych i młodych.
-
4.
Yakuza 3
Akcja/Arcade
, Przygoda
Kolejna odsłona sagi o japońskiej mafii.
-
5.
Tom Clancy's H.A.W.X. 2
Akcja/Arcade
, Symulator
Dogfighty i epickie powietrzne batalie spod znaku kropek.
-
6.
Mafia 2
Akcja/Arcade
-
1.
N.O.V.A.
Akcja/Arcade
Wyobraźcie sobie Halo, ale na iPhone.
-
2.
Dungeon Hunter
Akcja/Arcade
, RPG
Diablo w wersji Gameloftu.
-
3.
Plants vs. Zombies
Strategia
Tower defense z zombiakami w roli głównej.
-
4.
Hero of Sparta II
Akcja/Arcade
Druga część przygód xeroboja Kratosa.
-
5.
Street Fighter IV
Akcja/Arcade
Mobilna wersja najlepszego mordobicia ostatnich lat.
-
6.
Spore Creatures
Akcja/Arcade
Spore Creatures, takie jakie znamy z DSa.