-
witam mam dylemat.Jestem posiadaczem xboxa 360 ale coś ostatnio skłoniło mnie do pograniu na piecu w fahrenheit'a i czuje lekki niedosyt.może znacie jakieś fajne przygodówki na pieca ale z mrocznym i tajemniczym klimatem.albo na xboxa 360 bo ja słsyzałem tylko o Alan wake które z resztą jescze nie wyszło.
Tutaj będziesz miał możliwość porozmawiać o grach, najnowszych wydarzeniach, a czasem - po prostu strzelić sążnistego off-topica w odpowiednim dziale.
-
przygodówki na pieca
16
-
-
DREAMFALL!!! Koniecznie!
Nie pożałujesz. Ja nie mogłem spać 2 dni. Niesamowita fabuła i grafika nadal niczego sobie.
-
-
On pytał o MROCZNE przygodówki Tomaro, jak dla Ciebie Dreamfall taki tajemniczy jest to widać że pojęcia o tym gatunku nie masz.
Oczywiście Post Mortem i Still Life jak już Todziakk powiedziała, oprócz tego można by dodać choćby Black Mirror (mnie ta gra nie porwała), serię Dracula (ta mi się nie podobała w ogóle) i na pewno Blair Witch (takoż). Dodane przeze mnie mi się co prawda nie podobały, ale oceny mają w necie całkiem niemałe, po prostu jakoś mnie takie klimaty nie porywają.
Aha, no i oczywiście "I nie było już nikogo" na podstawie powieści Christie, to jest świetna przygodówka. Mroczny kryminał z całą masą tajemnic, na pewno Ci się spodoba :)
-
-
On pytał o MROCZNE przygodówki Tomaro, jak dla Ciebie Dreamfall taki tajemniczy jest to widać że pojęcia o tym gatunku nie masz.
Oczywiście Post Mortem i Still Life jak już Todziakk powiedziała, oprócz tego można by dodać choćby Black Mirror (mnie ta gra nie porwała), serię Dracula (ta mi się nie podobała w ogóle) i na pewno Blair Witch (takoż). Dodane przeze mnie mi się co prawda nie podobały, ale oceny mają w necie całkiem niemałe, po prostu jakoś mnie takie klimaty nie porywają.
Aha, no i oczywiście "I nie było już nikogo" na podstawie powieści Christie, to jest świetna przygodówka. Mroczny kryminał z całą masą tajemnic, na pewno Ci się spodoba :)
-
-
Jeszcze przypomniał mi się "Sherlock Holmes kontra Kuba Rozpruwacz". Naprawdę dobra gra.
A jeśli lubisz klimaty schizowo-psychologiczne, to spróbuj gier od Tale of Tales - The Path, Fatale, The Graveyard...
-
-
Fatale i Graveyard są przeraźliwie nudne i wymagają od gracza raczej wmawiania sobie, że coś się czuje, niżli wrażliwości.
Co do pytania; Sanitarium zdecydowanie. Dziw bierze, że tak wybitna gra, pozostaje tak mało pamiętana.
-
-
no wlasnie - sanitarium. do tego jeszcze gabriel knight-y i broken sword-y bym polecil :]
-
-
Oczywiście Post Mortem i Sill Life to podstawa, Sill Life 2 nie ruszaj nawet kijem. Ja do listy dodałbym jeszcze Overlocked. Tak czy siak tytułów trochę jest więc jest w czym wybierać.
-
-
A Shadow of the Comet? To jest hardkor dopiero... :P
Może hmm... Prisoner of Ice?
-
-
wiesz, pociskac takie starocie to nie kazdy lubi, no ale jak juz takie dobre klimaty dajesz, to od siebie rzuce jeszcze beneath a steel sky, dreamweb, hell, czy jedna z najgenialnieszych przygodowek w historii - blade runner :P
-
-
Ja ostatnio przeszedłem Gray Matter (który na nota bene jest dostępny także na Xbox'a 360) i mogę tę przygodówkę szczerze polecić. Jako zachętę mogę powiedzieć, że scenariusz tej gry jest autorstwa Jane Jensen.
-
Gorące tematy
na forum -
na forum: Gryuczestników: 7
-
na forum: Forum Ogólneuczestników: 4
-
na forum: Giełdauczestników: 6
-
na forum: Gryuczestników: 6
-
na forum: Forum Ogólneuczestników: 6
Najlepsze gry
-
1.
Drakensang: The River of Time
RPG
Dodatek do staroszkolnego cRPG w niemieckim stylu.
-
2.
Amnesia: The Dark Descent
Przygoda
Ambitny projekt, wielkie nadzieje, zapewne kiepska sprzedaż.
-
3.
Dead Rising 2
Akcja/Arcade
Masowa rozwałka zombiaków po raz drugi.
-
4.
Mafia 2
Akcja/Arcade
Sequel świetnego sandboksa w gangsterskich klimatach.
-
5.
Sid Meier's Civilization V
Strategia
Piąty raz turowo podbijemy świat.
-
6.
StarCraft II: Wings of Liberty
Strategia
Powtórka z rozrywki w stylu Blizzard.
-
1.
Dead Rising 2
Akcja/Arcade
Masowa rozwałka zombiaków po raz drugi.
-
2.
Guitar Hero: Warriors of Rock
Akcja/Arcade
Najmocniejsze muzycznie Guitar Hero w historii serii.
-
3.
Kane & Lynch 2: Dog Days
Akcja/Arcade
Psychol i ponurak powracają nadzy i skąpani we krwi.
-
4.
Mafia 2
Akcja/Arcade
-
5.
Super Street Fighter IV
Akcja/Arcade
Rozszerzenie podstawowej wersji Street Fighter IV to nowi zawodnicy, areny ...
-
6.
Tom Clancy's H.A.W.X. 2
Symulator
, Akcja/Arcade
Dogfighty i epickie powietrzne batalie spod znaku kropek.
-
1.
Demon's Souls
RPG
, Akcja/Arcade
Genialny klasyczny hack&slash po japońsku.
-
2.
Guitar Hero: Warriors of Rock
Akcja/Arcade
Najmocniejsze muzycznie Guitar Hero w historii serii.
-
3.
Ratchet & Clank Future: A Crack in Time
Akcja/Arcade
Kolejna odsłona zwariowanej gierki dla starych i młodych.
-
4.
Yakuza 3
Akcja/Arcade
, Przygoda
Kolejna odsłona sagi o japońskiej mafii.
-
5.
Tom Clancy's H.A.W.X. 2
Symulator
, Akcja/Arcade
Dogfighty i epickie powietrzne batalie spod znaku kropek.
-
6.
Mafia 2
Akcja/Arcade
-
1.
N.O.V.A.
Akcja/Arcade
Wyobraźcie sobie Halo, ale na iPhone.
-
2.
Dungeon Hunter
RPG
, Akcja/Arcade
Diablo w wersji Gameloftu.
-
3.
Plants vs. Zombies
Strategia
Tower defense z zombiakami w roli głównej.
-
4.
Hero of Sparta II
Akcja/Arcade
Druga część przygód xeroboja Kratosa.
-
5.
Street Fighter IV
Akcja/Arcade
Mobilna wersja najlepszego mordobicia ostatnich lat.
-
6.
Spore Creatures
Akcja/Arcade
Spore Creatures, takie jakie znamy z DSa.