-
Zacznę od początku.
Kiedy byłem mojej dziewczyny, troszkę się zabawialiśmy. Chyba normalne, nie?
Jej ojciec był w tym czasie w domu, co poskutkowało dość nieprzyjemną sytuacją.
Otóż, wyprosił mnie z jej pokoju i kazał wyjść. Okay, wyszedłem do przedpokoju, schyliłem się, żeby założyć buty. Po chwili, usłyszałem czyjeś kroki. Myślałem że to ona, więc się odwróciłem. Cóż, czasu nie miałem i zobaczyłem tylko "nadlatującą lufę". Oczywiście, jej stary to rosły chłop, ale głupi jak but. Po lufie, został mi (a jakże) ślad pod okiem w postaci sporego lima, zadrapania od obrączki pod okiem i pewnego bólu w udzie (pewnie od kolana, które wyłapałem). Cała sytuacja miała miejsce w niedzielę, koło 22.
Jako że to nie jest dla mnie normalna sytuacja, a stary mnie bardzo nie lubi, chciałbym żeby to nie uszło mu płazem. Tym bardziej, że matka i druga połówka, namawiają mnie, żebym z tym "poszedł".
Więc tak. Mógłby ktoś z Was, napisać mi, co zrobić w takiej sytuacji? gdzie i z czym pójść, od czego zacząć, co potem itd.
Anyone?
Tutaj będziesz miał możliwość porozmawiać o grach, najnowszych wydarzeniach, a czasem - po prostu strzelić sążnistego off-topica w odpowiednim dziale.
-
"pobice"
44
-
-
Zebrać się, przeciągnąć gnaty, wrócić tam i tak skuć mordę gościowi, żeby nigdy więcej z domu nie wyszedł. Innej rady nie mam, może ktoś inny zaproponuje inne rozwiązanie.
-
-
A ja proponuje iść na policję. Ty nie zrobiłeś nic złego, a za pobicie grozi kara pozbawienia wolności do lat 3.
-
-
obdukcja i do policji złożyć, kolesiowi grozi więzienie lub zawiasy przydało by się jeszcze zakaz zbliżania się.
-
-
Jeśli facet był niekarany, to dostanie w najgorszym wypadku zawiasy, ew. grzywnę i prace społeczne. Żadnego zakazu raczej nie będzie, a z tego co widzę Soan dostał tylko po japie i ma siniaka, uszczerbku na zdrowiu powyżej 7 dni nie ma - ojciec co najwyżej przegra sprawę i o ile jest opanowany, po wyroku zamiast się wkurwić to mu jeszcze się zaśmieje w twarz :)
-
-
Po swojej stronie ma dziewczynę więc przegra sprawę na 100%, dodatkowo odszkodowanie i koszty sądowe dostanie.
-
-
Jeśli Soan pójdzie na Policję to przegra, ale musi iść jak najszybciej dopóki się ślady nie zagoją, więc krótka piłka: albo idzie albo machnie ręką. Może też iść się "odwdzięczyć", ale to ryzykowne - wtedy stary składa zawiadomienie i Soan jest w plecy (niezależnie od wyniku starcia). Musisz też zważyć na to, że jego panna dalej mieszka z ojcem, więc mogą mieć miejsce takie czy inne represje. Tym bardziej, że gadać to jedno a robić drugie, coś mi się nie chce wierzyć żeby była gotowa zeznawać przeciwko własnemu ojcu a potem mieszkać z nim w jednym mieszkaniu. Prędzej czy później może się to kiepsko skończyć.
-
-
Hahaha, od zięcia w pysk dostałeś. Dobre dobre, poprawiłeś mi humor po ciężkim dniu ;P Ja mogę powiedzieć tylko tyle, że zachował się niehonorowo bijąc Cię gdy zakładasz buty i de facto nie możesz się bronić, ale cóż - morda nie szklanka. Trochę jesteś lamka że tego nie załatwiłeś wtedy ale cóż, shit happens. Teraz masz kilka opcji.
Nie wiem ile lat ma Twoja dziewczyna, ale zakładam że jest pełnoletnia. Wtedy generalnie zawinił tylko jej ojciec i możesz z tym iść na Policję - zakładasz mu sprawę karną z powództwa cywilnego i wygrałeś w cuglach. Pomyśl tylko co na to Twoja dziewczyna i jak Ci się to odbije na związku, pomyśl też czy to "odbicie" Cię w ogóle interesuje.
Druga opcja jest taka że wracasz tam i się rewanżujesz. I po raz kolejny - jak to się odbije na Twoim związku. Jeśli jednak uznasz że możesz sobie na to pozwolić to zachęcam, chociaż wtedy musisz mieć na uwadze to, że albo dostaniesz po pysku jeszcze raz albo jej ojciec na Ciebie doniesie na Policję. Pamiętaj, że jeśli on to zrobi, to Ty musisz się tłumaczyć a nie on, pomijając już fakt że przy wyjaśnianiu padnie pytanie czemu Ty nie zgłosiłeś tego pierwszy.
Trzecia opcja to odpuścić, ale nie polecam. Skoro sama panna Ci doradza tego nie zostawiać, to sam zobacz na jakiego faceta wyjdziesz w jej oczach jeśli sprawę olejesz :)
Tak czy inaczej, fail. Trochę się na Gaminatorze pudelek zrobił ostatnio ;P
-
-
Do wypowiedzi Szpakera:
1st najlepsza opcja, masz pozwolenie od własnej dziewczyny co tu gadać.
2nd najgorsza opcja bo sam możesz dostać kare która należy się jemu.
3rd zła opcja dostałeś a on może kiedyś zrobić to samo i cholera wi czy nie skończy się gorzej dla którejś ze stron.
-
-
@Szpaker
Wiesz, nie bardzo nawet jak miałem się obronić. Stary jest wielki skurczybyk. Jak mi tę lufę zafundował, to aż mi się gwiazdki przed oczami pojawiły, dosłownie. Potem kiep mnie złapał za gardziel i wypieprzył za drzwi. Jakby nie było, poszło szybko.
A co do opcji.
tak, moja dziewczyna jest w pełni gotowa na poparcie mnie, tym bardziej, że sama nie ma zbyt dobrych stosunków ze starymi. wiem, że mam iść na obdukcję, ale teraz pytanie.
Czy mam najpierw znaleźć lekarza, który mi to wszystko załatwi, czy najpierw zgłosić na policję?
@hybel3:
Wiesz, pierwszy raz myślę nad złożeniem.. hm, oskarżenia? więc jest to dla mnie nowa sytuacja. Nie bardzo wiedziałem co i jak.
A co do wieku. Och, strasznie przestrzeliłeś, bo mam 19 lat. A pytam tutaj, bo jednak spora część userów to dorośli ludzie, którzy zapewne powiedzą mi, co i jak. A co do tematu. Spójrz na dział w którym założyłem temat i jeszcze raz przemyśl swoją wypowiedź.
-
-
No dobra, skoro tak to chcesz załatwić to bierz jutro pannę i idźcie na komendę razem złożyć zawiadomienie, od razu Was pewnie przesłuchają, jak nie to wezwą dziewczynę w przeciągu bodaj 14 dni. Na wszelki wypadek idźcie jednak razem, może się to uda załatwić na jedno kopyto. Z tego co wiem, skierowanie do lekarza dostaniesz już na komendzie, na pewno powinieneś się tam udać najpierw w każdym razie.
Nie potwierdziłeś co do wieku dziewczyny, także pamiętaj - jeśli nie jest pełnoletnia to sam sobie możesz jeszcze narobić problemów. Ja wiem że 16 lat to już legalnie i w ogóle, ale to jednak ciągle ma znaczenie jako że ojciec jest ciągle jej prawnym opiekunem. No chyba, że już 18 lat skończyła, wtedy sprawa jasna.
Pamiętaj jednak, że to dalej córka Twojego ukochanego teścia i może mieć jeszcze problemy w domu. Nie myśl tylko o sobie, pomyśl jakie jazdy ona może mieć potem i nie dopuść do tego.
A na przyszłość to ja pierdolę, myśl głową - nie główką...
-
-
Uh, z tym pójściem razem to będzie trudno. Ma przejebany plan zajęć na studiach, więc wiesz. Ale dzięki za wszystkie rady, przynajmniej wiem od czego zacząć.
Wiek? damn, ma 20 lat, więc stary może co najmniej jej pomachać.
Wiem, kilkakrotnie pytałem ją, czy jest tego pewna. Zdecydowała, że jest gotowa to zrobić, a nawet sama mnie do tego namawia.
A co do myślenia. Moje myślenie główką to swoją drogą. Stary mógłby nauczyć się pukać do drzwi. pieprzony retard..
-
-
kochane Bravo mam problem tak powinieneś to zacząć wydaje mi się ze ta strona nie służy do porad prawnych nie wiem ile masz lat ale jeśli nie wiesz jak zachować się w takiej sytuacji to to podejrzewam ze między 11 a 13 no cóż nie dziwie się twojemu zięciowi nie chciał pewnie w młodym wieku dziadkiem zostać jeśli jesteś starszy moja rada high kick, low kick, high punch i problem z głowy może na "KAFETERI" coś napisz tam ci pomogą nie na gaminatorze
-
-
Tak od razu zamroź go i uppercut hybel3 jak się nie podoba to wypad, bo chłopak szuka rady a nie wie do kogo się zwrócić.
-
-
Ogolnie, to jesli widzisz jakakolwiek przyszłość dla tego zwiazku to wybierz sie do domu swojej dziewczyny, przepros jej ojca za to i obiecaj ze tak juz wiecej nie bedzie. Uwierz mi, zycie w jako takiej zgodzie z "ewentualnymi-przyszlymi-tesciami&q uot; jest duzo wazniejsze niz zemsta za to ze dostales fange w ryja;) Poza tym jesli to cos na powaznie, to nieraz starzy Twoi czy jej będą Wam ratowali dupę - belive me;)
Swoją drogą, zasluzyles - jak sie puka przy rodzicach w domu, to sie robi to po cichu i drzwi na klucz zamyka. Na miejscu jej ojca tez bym w ryj dał i z laczka jeszcze w jajca;)
-
-
@Doombek:
Z chęcią bym przyznał Ci rację, ale nie w tym przypadku, wierz mi.
Już przy pierwszej okazji, zanim jeszcze byliśmy razem, byli przeciw mnie. Jest tak nieprzerwanie od 1.5 roku. Z relacji mojej panny wynika, że stary zawsze miał ochotę mi przypierdolić i najlepiej puścić w pizdu ten związek. Tu nawet nie ma szans na jakąkolwiek "ugodę". Żeby im dogodzić, tak aby zaczęli mnie akceptować, musiałbym ściąć włosy, mieć wyższe wykształcenie, najlepiej z jakimiś magistrami czy doktorami, zarabiać przynajmniej 3k miesięcznie i najlepiej kochać autokary (taka mania jej starego). A skoro stary nawet nie poczuwa się do winy za to co zrobił, to ja nie będę się bawił w lizodupstwo. Frajer poczuje, że ma nade mną przewagę i całe życie będzie mi się śmiał w twarz. Tak nie będzie.
Co do pukania. Żebym jeszcze ją pukał, to wtedy bym zrozumiał. To były raczej "ręczne" zabawy, właśnie ze względu na starego. poza tym, to nie jest 10 letnia dziewczynka, może robić co jej się żywnie podoba, oczywiście w granicach rozsądku.
@Deadpoison:
Spokojnie. To limo tak szybko nie zniknie. Na lewe oko w ogóle nie widzę, do póki nie otworze go paluchami.
-
-
Man poszedł do lekarza !! nim Ci limo zniknie jakby co masz dobry powód nieobecności na studiach "składałeś zeznania na policji w sprawie pobicie" puki masz limo to każdy ci uwierzy.
-
-
@Soan - Skoro jest źle, to lepiej tego nie pogarszaj. Sam przechodziłem przez "trudnego teścia" i trwało to całkiem długo, dopóki nie udało mi się go "kupić". Serio, jeśli myślisz na poważnie o niej, to warto czasami wysłuchiwać przez 3 godziny o nowych modelach kredy do szkół, kolekcji znaczków, kolarzach, słownikach języka polskiego czy zdjęciu Hitlera. Ja bym odpuścił, ale ja to ja;]
-
-
@Doombek - Żebym to ja o tych rzeczach musiał wysłuchiwać, to byłoby dobrze. Stary zawsze patrzy na mnie jakby chciał mnie ubić gołymi rękoma i co ciekawe, frajer nawet nigdy mi nie powiedział dzień dobry/dobry wieczór, kiedy ja zawsze to robię. On jest z góry do mnie uprzedzony. Nie wiem, podświadomie widzi we mnie szatana? moze. Ubzdurał sobie jakieś chore jazdy i świeci. Ja dużo nie wymagam, wystarczy żeby mnie tolerował
I tak, myślę o tym na poważnie, ale nie znaczy to, że mam go lizać po fiutku. Ale wierz mi, poradzimy sobie świetnie bez nich, jeśli będzie trzeba. Mam wystarczająco sporą rodzinę, dalszą i bliższą.
btw - a co do jej starego. Zygmunt (bo tak ten kiep się zwie), po tym jak dowiedział się, że córeczka stoi po mojej stronie, kazał jej w domu mówić do siebie "Panie Zygmuncie". Teraz niech mi ktoś powie, że to jest normalne.
A w ogóle, to o czym my kurwa gadamy? miało być o pobiciu, policji i takich tam, a pieprzymy o moim związku. wtf? :D
-
-
I myślisz, że jak wniesiesz oskarżenie to będzie lepiej? Buhaha. Ja na twoim miejscu zabrał bym sie na odwage i po prostu poszedł z typkiem pogadać po męsku i nie odpuściłbym po pierwszym zamknięciu drzwi przed nosem. Zachowaj się jak facet z jajami a nie popierdułka która idzie na policję za jedną bombę w ryło. A jak to nie pomoże to po co sie tam pchać skoro z panną nie na poważnie? Masz 19 lat i jeszcze nie jedną spotkasz(może z zajebistym tatusiem) . Takie jest moje zdanie.
-
-
W sumie to jak czytam te wszystkie odpowiedzi, to i Doombek ma swoje racje, a najcelniej trafia Rakoth. Pomyśl też o swojej dziewczynie skoro to jest na poważnie a nie tylko o sobie i prywatnej zemście. Generalnie to sprawę zjebałeś już na samiuśkim początku, bo zamiast dać mu po pysku od razu, Ty się zastanawiasz nad tym teraz, w momencie gdy sprawa "przeschła" i już zaszły pewne zmiany. Z tego co piszesz to jej ojciec jest faktycznie nienormalny, ale tylko o sobie myśleć nie możesz. Ja bym osobiście w życiu jak Doombek nie postąpił bo dobrze znam siebie i nawet by mi to przez myśl nie przeszło, poza tym faktycznie - jeśli Ty byś teraz poszedł i przeprosił to może zacząć Cię traktować jak śmiecia już na całego i masz pozamiatane, będzie albo tylko gorzej albo tylko lepiej, przy czym to drugie jest mało prawdopodobne.
A z drugiej strony to co Ty się dziwisz? Też się powinieneś kierować jakimiś elementarnymi zasadami kultury i myśleć nie tylko o sobie i tym co masz w spodniach. Jesteś u nich w domu, w domu są rodzice którzy w każdej chwili mogą wejść do pokoju (pukanie pukaniem, ale jakieś dźwięki też wydajecie, a mieszkanie było nie było należy do nich) a Wy się zabawiacie. Postaw się na miejscu tego ojca, dla którego bez wątpienia ciągle jest to "o taka mała, malutka córeczka, co to ją jeszcze wczoraj do pierwszej komunii w bielutkiej sukience prowadził". Pamiętaj że niektórzy rodzice ciężko znoszą to że dzieci dorastają, a jak taki ojciec zastaje swoją córkę we własnym domu w takiej sytuacji to sprawa jest CO NAJMNIEJ niezręczna. Ja tam ojcem nie jestem, ale miałbym córkę i doszłoby do sytuacji identycznej to mógłbyś się cieszyć z tego lima pod okiem, bo to byłby wariant "light". Spójrz na to jeszcze z innej perspektywy po prostu.
Także jeśli faktycznie się zdecydowałeś na Policję to śmigaj czym prędzej aby się nie zagoiło, bo za kilka dni możesz już po tym nie mieć śladu i może być po sprawie. Pamiętaj jednak że założenie typowi sprawy w sądzie będzie miało daleko idące konsekwencje dla Ciebie i Twojego związku, więc może lepiej tym razem na wizytę u panny weź jeszcze jaja i pogadaj z teściem po męsku, jak będzie trzeba to wsadź nogę w drzwi, nie daj się odprawić z kwitkiem. Powiedz mu że musicie to jakoś załatwić, pogadać a jeśli nie, przedstaw mu ewentualne konsekwencje prawne. Powiedz że się nie dasz tak traktować i tyle.
-
-
Też bym Ci zajebał jakbym słyszał, że dobierasz się do mojej córki, wczuj się w gościa - córeczka, oczko w głowie tatusia, a tu jakiś łapserdak dobiera się jej do majtek. Nic dziwnego, że gościu się wkurwił, skoro nie potrafisz zrobić tego dyskretnie. Jak chcesz się zabawić to zorganizuj sobie przestrzeń do tego. Pojedźcie samochodem do lasu itp. Zresztą zbliża się wiosna i natura będzie wam sprzyjać.
-
-
Ja Ci powiem tylko tyle, że też dałbym w pysk facetowi który zabawia się z moja córką w pokoju obok. Nie mówię, że to coś złego. Tylko wczuwam się w role ojca :) Moja rada, znajdź inne miejsce na "spotkania" z dziewczyną. O ile będziesz dalej mógł się z nią spotykać.
-
-
Oh god, ale Wam się zebrało.
@Rakoth - Skoro on z własną córką nie chce gadać na ten temat, ani nawet z żoną (jest w sanatorium i dzwoniła już w tej sprawie), to kurwa, czemu ja się mam kłaniać przed szanownym frajerem?
Facet, przeczytaj wszystko jeszcze raz. Pisałem wyraźnie, że tak, związek jest na poważnie. Damn, muszę korzystać z bbcodu.
@Szpaker - Damn, weź ogarnij i skończ temat :P
Widzisz, ja tez nie zrobię czegoś takiego jak Doombek. Albo mnie akceptują takiego jakim jestem, albo niech za przeproszeniem, wezmą czarną murzyńską. Nie będę się bawił w lizusa, tylko po to, żeby dogodzić "teściowi". Godność jeszcze mam.
@Szpaker, Kirq, erxxx - dobrze, super. tylko ża panna ma 20 lat, ja nie jestem pierwszym jej facetem, a poza tym, to normalne, że po 1.5 roku związku, moje łapki wejdą tu i tam. Stary, to jakaś paranoja, żeby z miejsca napierdalać. Niech w końcu zrozumie, że jego córka to nie 6 latka, ale kurwa też nie, a on zdecydowanie ma ją za taką.
A co do samej zabawy. Wierzcie mi, byliśmy dyskretni jak chuj. Właśnie dlatego, że stary był w domu. Tym bardziej, że głośniej lub ciszej, zawsze leci muzyka. Czy to u mnie, czy u niej. Stary po prostu wszedł i zrobił burdel, bo mu się coś nie spodobało.
-
-
Ale Soan, mordko - nie żadne ogarnij i skończ temat, bo sam głupi temat zacząłeś i szukałeś pomocy, to i spodziewaj się komentarzy takich w których ludzie Twojego zachowania nie pochwalają i spoglądają na sprawę z innej perspektywy :) Pewnie że Ci nie mówię żebyś tam leciał prosić o łaskę, ale możesz za to pójść z podniesioną głową i powiedzieć wprost, że jak śmiecia się traktować nie dasz i albo się dogadacie i Cię przy córce przeprosi (Ty oczywiście również to zrobisz) albo załatwisz to inaczej i konsekwencje będą daleko idące. Przy okazji możecie też wyłożyć sobie wszystkie swoje żale i załatwić wszystko za jednym razem (weź dużą butelkę ze sobą ;P). Istnieje prawdopodobieństwo że Cię wyśmieje, ale przynajmniej każdy zobaczy że pokazałeś dobrą wolę.
No i jeszcze a propos akapitu kierowanego do mnie, ciągle jest to mieszkanie Zygiego i jego kochana córunia, więc jak najbardziej jego wkurwienie było zasadne. Co jak widać widzą doskonale i inni.
-
-
-
sam bym w rylo za siostre bil a co dopiero za corke, moze mi powiesz ze wolalbys jakby sie przy tobie wlasne dziecko migdalilo? :P
-
-
-
Wszystko super, ja mam tylko jedno pytanie - po ch... wacława piszesz nam, że tak powiem, o pożyciu intymnym (jak widać, nawet ze szczegółami) swoim i swojej dziewczyny?
-
-
-
-
A ja do pytania Chimka dodam jeszcze drugie. Po co w ogóle tworzysz takie tematy na forum portalu o grach komputerowych? Spróbuj tutaj -> http://www.bravo.pl/zapytaj_monike/ .
-
-
kirq - bez przesady juz :P
soan - jak chcesz to moge ci dac opcje hardkor - jak mieszka nisko obrzuc mu okno kotletami mielonymi, a jak wysoko to mielone mieso na wycieraczke :P moze nie zrozumie, ale przynajmniej sie zdziwi :]
...swoja droga, ja bym w ryj bil od razu, niewazne jaki duzy jestes ty czy on :]
-
-
-
-
No właśnie Kirq, o to mi chodzi to forum o grach komputerowych a nie o problemach osobistych. Dzięki że ktos to wreszcie zauważył.
-
-
hybel i kirq. Przestańcie się czepiać. Chłopak ma problem to zapytał się. Na forach typu "brawo" czy inne ambitne portale serfują niedo**** osoby i nie jest to zbyt ambitne... Tam robią sobie jaja, a tu znajdzie się kilka osób, które dadzą dobrą radę radę.
-
-
Hm, a mnie taka refleksja naszła a propos starych tej dziewczyny. Cytuję:
"Żeby im dogodzić, tak aby zaczęli mnie akceptować, musiałbym ściąć włosy, mieć wyższe wykształcenie, najlepiej z jakimiś magistrami czy doktorami, zarabiać przynajmniej 3k miesięcznie"
Czyli musiałbyś:
a) wyglądać jak człowiek
b) mieć wykształcenie, żeby dorwać dobrą pracę
c) mieć dobrą pracę, żeby w razie czego stanowić podstawę utrzymania przyszłej rodziny
Nie no, masz rację, jej starzy są pojebani...
-
-
Chimaira - dzięki, tym postem poprawiłeś mi humor na resztę tego okrutnego dnia.
Soan są trzy opcje:
a) zrobisz obdukcję, pójdziesz na policję,
b) nic nie zrobisz i zostaniesz frajerem w oczach swojej dziewczyny jeżeli ona każę ci iść na policję,
c) dasz mu w ryj.
A co do postu Chimairy - on ma 100% racji, to ty chyba jesteś pojebany...
-
-
19 lat to chyba jeszcze za wcześnie na prace. Żeby coś takiego osiągnąć trzeba najpierw się uczyć.
Co do wyglądu to nie mają prawa kazać ściąć mu włosów, czy wykonać inne rzeczy. Równie dobrze Soan może kazać mu zapuścić włosy. Tak więc Chimaira, jeszcze raz przeczytaj swój komentarz i może wtedy zauważysz, że dwóch ostatnich punktów nie da się zrobić na raz.
-
-
nie da sie? dziwne, ja w wieku 15tu lat jakos potrafilem sie sam utrzymac, to ze aktualne pokolenie jest ciotowate i na budowe nie pojdzie ani uczyc sie tym bardziej nie chce, to juz chyba tylko ich wina :P niech zaloza rurki, zapuszcza wlosy, pojda na studia ktore im nic nie dadza i zala sie jak jest zle :] po co isc pracowac :]
i tak, w dlugich piorach przypuszczam ze dluzej chodzilem niz ty komputerek wiedziales po co sie je zapuszcza :)
-
-
Cóż, trudno się niezgodzi z Wymiotem. Ja bym na Twoim miejscu zebrał sie i ogarnął. Ja w wieku 20 lat się od rodziców wyprowadziłem.
Nie wiem gdzie mieszkasz, ale generalnie znaleźć prace i wynając choćby pokój, żeby tam z dziewczyną można znaleźć wszędzie. Nie będzie łatwo, ale można to zrobić.
Skoro dziewczyna ma toksyczną chate to ją z tamtąd zabierz.
-
-
Boże, Wy jeszcze tu piszecie? ja już dawno przestałem to czytać, myślałem że wątek umarł. Widzę jednak, że sobie party urządziliście. Nie będę przeszkadzał. ^^
-
-
@Soan, tak zamykając wątek muszę przyznać, że bardzo dawno nie widziałem tak epickiego "internetowego samospalenia".
-
-
@Kemer
Soan ma 19 lat, więc prawdopodobnie jest jeszcze przed maturą i zasuwa do szkoły, także na razie to kiepski pomysł. Po maturze jednak oczywiście jest to do zrobienia. Studia zaoczne, praca (tutaj może być ciężko) i da się przeżyć, znam sporo osób które tak robią i jakoś żyją.
Podobno rozprawę z teściem poprowadzi Sędzia Anna Maria Wesołowska :)
-
-
wymiot, jeśli w wieku 15 lat potrafiłeś się utrzymać to co ? Pracowałeś na budowie cały czas ? Jeśli tak to bez obrazy, ale jakiem masz wykształcenie ? Po podstawówce ?
-
-
komputerek - zdziwie cie, ale szeroko pojetym informatykiem bylem (w sumie jestem nadal) :P dla chcacego nic trudnego, a nie uzalac sie ze sie nie da. a wyksztalcenie? srednie techniczne, studia olalem po jakos 3ch czy 4ch latach probujac rozne kierunki, rownym i goracym sikiem :) do wiedzy papieru nie potrzeba, a papier jej nie da automagicznie :P
swoja droga, czemu tak kazdy narzeka ze budowa to fuj i ble? do waclawa, praca jak kazda inna, a dodatkowo nie wymaga myslenia, tyle ze sie czlowiek namacha :P zreszta, tak samo jak fabryka, zero myslenia, pieniadze dobre i nie smierdza, wiem bo sam tez tak pracowalem w zyciu nie raz :P
-
Gorące tematy
na forum -
na forum: Forum Ogólneuczestników: 5
-
na forum: Forum Ogólneuczestników: 6
-
na forum: Xbox 360uczestników: 4
-
na forum: Xbox 360uczestników: 9
-
na forum: Giełdauczestników: 6
Najlepsze gry
-
1.
Drakensang: The River of Time
RPG
Dodatek do staroszkolnego cRPG w niemieckim stylu.
-
2.
Amnesia: The Dark Descent
Przygoda
Ambitny projekt, wielkie nadzieje, zapewne kiepska sprzedaż.
-
3.
Dead Rising 2
Akcja/Arcade
Masowa rozwałka zombiaków po raz drugi.
-
4.
Mafia 2
Akcja/Arcade
Sequel świetnego sandboksa w gangsterskich klimatach.
-
5.
Sid Meier's Civilization V
Strategia
Piąty raz turowo podbijemy świat.
-
6.
StarCraft II: Wings of Liberty
Strategia
Powtórka z rozrywki w stylu Blizzard.
-
1.
Dead Rising 2
Akcja/Arcade
Masowa rozwałka zombiaków po raz drugi.
-
2.
Guitar Hero: Warriors of Rock
Akcja/Arcade
Najmocniejsze muzycznie Guitar Hero w historii serii.
-
3.
Kane & Lynch 2: Dog Days
Akcja/Arcade
Psychol i ponurak powracają nadzy i skąpani we krwi.
-
4.
Mafia 2
Akcja/Arcade
-
5.
Super Street Fighter IV
Akcja/Arcade
Rozszerzenie podstawowej wersji Street Fighter IV to nowi zawodnicy, areny ...
-
6.
Tom Clancy's H.A.W.X. 2
Symulator
, Akcja/Arcade
Dogfighty i epickie powietrzne batalie spod znaku kropek.
-
1.
Demon's Souls
RPG
, Akcja/Arcade
Genialny klasyczny hack&slash po japońsku.
-
2.
Guitar Hero: Warriors of Rock
Akcja/Arcade
Najmocniejsze muzycznie Guitar Hero w historii serii.
-
3.
Ratchet & Clank Future: A Crack in Time
Akcja/Arcade
Kolejna odsłona zwariowanej gierki dla starych i młodych.
-
4.
Yakuza 3
Akcja/Arcade
, Przygoda
Kolejna odsłona sagi o japońskiej mafii.
-
5.
Tom Clancy's H.A.W.X. 2
Symulator
, Akcja/Arcade
Dogfighty i epickie powietrzne batalie spod znaku kropek.
-
6.
Mafia 2
Akcja/Arcade
-
1.
N.O.V.A.
Akcja/Arcade
Wyobraźcie sobie Halo, ale na iPhone.
-
2.
Dungeon Hunter
RPG
, Akcja/Arcade
Diablo w wersji Gameloftu.
-
3.
Plants vs. Zombies
Strategia
Tower defense z zombiakami w roli głównej.
-
4.
Hero of Sparta II
Akcja/Arcade
Druga część przygód xeroboja Kratosa.
-
5.
Street Fighter IV
Akcja/Arcade
Mobilna wersja najlepszego mordobicia ostatnich lat.
-
6.
Spore Creatures
Akcja/Arcade
Spore Creatures, takie jakie znamy z DSa.