• Witam. Tytuł może wzbudzać pewne obawy, jednak od razu ogłaszam, że proszę jedynie o subiektywne opinie użytkowników na temat tych dwóch gier, a dokładniej ich trybów multiplayer.

Rzecz w tym, że postanowiłem załatwić sobie jakiegoś shootera by popykać online. To co sobie cenie w takiej rozgrywce to taktyka, gra powinna mieć to coś co pozwala wcielić się w prawdziwego zbrojnego, który bez umiejętnego wykorzystania osłon, czy flankowania po prostu sobie nie poradzi. Oprócz tego oczywiście chodzi też o sam styl rozgrywki sieciowej i jak jest ona usprawniona by wciągnąć gracza na długo.

Temat zakładam, gdyż rzadko kiedy zdaje mi się kupować nowe, drogie gry. W przypadku, gdy już mnie naszło na taki wydatek lepiej kupić coś z czego będzie się bardziej zadowolonym, a na czym mogę polegać jak nie na waszej opinii drogie Gaminatory? :) Aktualnie chyba drożej wypada CoD, gdyż nie ma zbytniej możliwości kupna samego klucza, BF zaś jest możliwy do pobrania przez EA Download Managera z odpowiednim kluczem, który na allegro stoi 80 zł (pudełkowy CoD 130 zł mniej więcej, tak jak pudełkowy BF).

Jeżeli już przyjdzie mi kupić ten klucz, to czy jest możliwy transport ściągniętych przez EA Download Managera plików z jednego komputera na drugi? Osobiście dysponuje łączem 512 kbit/s, nie to co ciocia z 6Mb, więc chciałbym u niej ściągnąć grę, a potem przekopiować instalki lub już nawet rozpakowane pliki na swój dysk, taka operacja jest możliwa?

Ostatecznie zachęcam do wyrażania swojej opinii, a jednocześnie pomocy mi w tym trudnym wyborze.
    Pozdrawiam :)