-
Witam. Tytuł może wzbudzać pewne obawy, jednak od razu ogłaszam, że proszę jedynie o subiektywne opinie użytkowników na temat tych dwóch gier, a dokładniej ich trybów multiplayer.
Rzecz w tym, że postanowiłem załatwić sobie jakiegoś shootera by popykać online. To co sobie cenie w takiej rozgrywce to taktyka, gra powinna mieć to coś co pozwala wcielić się w prawdziwego zbrojnego, który bez umiejętnego wykorzystania osłon, czy flankowania po prostu sobie nie poradzi. Oprócz tego oczywiście chodzi też o sam styl rozgrywki sieciowej i jak jest ona usprawniona by wciągnąć gracza na długo.
Temat zakładam, gdyż rzadko kiedy zdaje mi się kupować nowe, drogie gry. W przypadku, gdy już mnie naszło na taki wydatek lepiej kupić coś z czego będzie się bardziej zadowolonym, a na czym mogę polegać jak nie na waszej opinii drogie Gaminatory? :) Aktualnie chyba drożej wypada CoD, gdyż nie ma zbytniej możliwości kupna samego klucza, BF zaś jest możliwy do pobrania przez EA Download Managera z odpowiednim kluczem, który na allegro stoi 80 zł (pudełkowy CoD 130 zł mniej więcej, tak jak pudełkowy BF).
Jeżeli już przyjdzie mi kupić ten klucz, to czy jest możliwy transport ściągniętych przez EA Download Managera plików z jednego komputera na drugi? Osobiście dysponuje łączem 512 kbit/s, nie to co ciocia z 6Mb, więc chciałbym u niej ściągnąć grę, a potem przekopiować instalki lub już nawet rozpakowane pliki na swój dysk, taka operacja jest możliwa?
Ostatecznie zachęcam do wyrażania swojej opinii, a jednocześnie pomocy mi w tym trudnym wyborze.
Pozdrawiam :)
Tutaj będziesz miał możliwość porozmawiać o grach, najnowszych wydarzeniach, a czasem - po prostu strzelić sążnistego off-topica w odpowiednim dziale.
-
CoD:MW2 czy BF:BC2 pod mulitiplayera?
17
-
-
Jeżeli zależy ci na taktyce, to oczywiście BC2. Tylko fajnie jak miałbyś z kim grac (kolega czy cuś) bo tak jest poprostu lepiej, zwłaszcza z komunikacją głosową.
-
-
BF jest dobry jeśli z kumplami grasz. Można sobie wzajemnie pomagać szczególności, a jeśli będziesz grac samemu to radze CoDa tam, każdy działa na swoją rękę. Moim zdaniem BF jest bardziej taktyczny jeśli grasz z kumplami, którzy lubią kooperować z tobą, bo w CoDzie idziesz przed siebie i nawalasz na pałę.
-
-
Właśnie jeden kumpel też ma zamiar zainwestować w BF'a, więc będzie świetnie, ja sądzę :)
Dzięki za opinie.
-
-
Jeśli chodzi o taktyczne podejście, to w BC2 bez tego się nie obejdzie -od razu widać, który 'team' rzeczywiście ze sobą współpracuje, a który 'rzuca się' na wszystkie strony i w efekcie daje wręcz rozszarpać. ;)
Co do instalki: z tego co widzę (sam ściągałem przez EA Download Managera) to cała instalka jest ściągana do jednego folderu, który potem możesz sobie przekopiować i rozpocząć instalację na innym kompie - Ty tylko potrzebujesz potem wprowadzisz keya i możesz grać.
-
-
A kiedy owy key się wprowadza? Używa się go do stworzenia konta multi? Należy go wpisać już w EA Download Managerze? Więc ogólnie mogę kupować klucz na allegro, u ciotki zassać pliki, zgrać na dysk, zainstalować u siebie i grać z kluczem na swoim kompie :)
-
-
Key wprowadzasz po zalogowaniu się w grze za pomocą konta EA - wtedy jesteś proszony o podanie keya, który następnie zostaje przypisany Twojemu kontu.
-
-
Oczywiście BC2. W MW2 jest mało taktyki i w większości gra na własną rękę. Jbc. to mój nick w BC2 to Rakoth111. Pozdrawiam
-
-
Czy to prawda, że można w tej grze grupować się w sekcje ogniowe, tudzież drużyny, bodajże 3-osobowe?
-
-
Możesz tworzyć 4-osobowe składy. Ale możesz np. z kolegą zrobić 2-osobowy skład i cisnąć :) Grałem w betę z kolegą i używaliśmy mikrofonów. Grało się świetnie xD
-
-
W MW2, jak masz z kim też można się pobawić. Potrzebne są 2 rzeczy - ekipa i komunikacja głosowa. Jeżeli potrzebujesz jednak wyzwań polecam Arma 2 lub nawet stareńkiego Operation Flashpoint (tylko nie to nowe #%#@%$ dragon rising).
-
-
W BC2 Po prostu trzeba zagrać... Założę się że Ci się spodoba ale i na pewno rzucisz parę razy słuchawkami w ścianę ze złości że zginąłeś a potem następne 3 godziny grania :)
Jedyne co mnie wkurza To to że stoję 2 metry od kolesia wsadziłem mu w plecy 10 kul z RKM'u w plecy a on dalej żyje .. (emo|;( |Buźka) :P
-
-
@qtafan96 - graj na serwerach hardcore.
A co do tematu, to polecam BC2. MW2 jest świetne, ale nie wymaga niczego poza refleksem i ograniem na mapach.
-
-
Ja w 100% polecam BBC2 bo jest świetna
Duże mapy to dla mnie największy plus !
-
-
Ja w 100% polecam BBC2 bo jest świetna
Duże mapy to dla mnie największy plus !
-
-
BBC2 bez watpienia bije COD'a. Jesli potrzebujecie pomocy, albo szukacie towarzyszy do gry multi na PC ...
Powstaly w niedalekiej przeszlosci klan Echelon TF poszukuje swiezej krwi do naszego teamu. Posiadamy swoj serwer HC (gramy na PC).Wystarczy zlozyc podanie rekrutacyjne na naszej stronie www.echelon.x2t.pl i dolaczyc do naszego grona. Oprocz gry interesujemy sie zwiadem i wszelka tematyka wojenna ;) Po zalozeniu konta otrzymasz wszystkie potrzebne informacje dotyczace TS'a i swojego konta.
Pozdrawiam E#.Viru5.
-
-
http://cagefight.pl/zaproszenie/17327/ Stwórz zawodnika MMA I Stań się mistrzem sztuk walki już teraz !
-
-
zfecydowanie mw2:D i black ops jesszcze:D zapraszam http://www.youtube.com/watch?v=Xq6A1I0LJ...
albo cos w tym stylu http://www.youtube.com/watch?v=HX5V4OTOO...
LUB COŚ NORMLANEGO NP TO
http://www.youtube.com/watch?v=1QbQ0CtHC...
wrzystko moje a wy tworzycie coś?:P:) tma jest bodajze 36 filmów:)
-
Gorące tematy
na forum -
na forum: Forum Ogólneuczestników: 5
-
na forum: Forum Ogólneuczestników: 6
-
na forum: Xbox 360uczestników: 4
-
na forum: Xbox 360uczestników: 9
-
na forum: Giełdauczestników: 6
Najlepsze gry
-
1.
Drakensang: The River of Time
RPG
Dodatek do staroszkolnego cRPG w niemieckim stylu.
-
2.
Amnesia: The Dark Descent
Przygoda
Ambitny projekt, wielkie nadzieje, zapewne kiepska sprzedaż.
-
3.
Dead Rising 2
Akcja/Arcade
Masowa rozwałka zombiaków po raz drugi.
-
4.
Mafia 2
Akcja/Arcade
Sequel świetnego sandboksa w gangsterskich klimatach.
-
5.
Sid Meier's Civilization V
Strategia
Piąty raz turowo podbijemy świat.
-
6.
StarCraft II: Wings of Liberty
Strategia
Powtórka z rozrywki w stylu Blizzard.
-
1.
Dead Rising 2
Akcja/Arcade
Masowa rozwałka zombiaków po raz drugi.
-
2.
Guitar Hero: Warriors of Rock
Akcja/Arcade
Najmocniejsze muzycznie Guitar Hero w historii serii.
-
3.
Kane & Lynch 2: Dog Days
Akcja/Arcade
Psychol i ponurak powracają nadzy i skąpani we krwi.
-
4.
Mafia 2
Akcja/Arcade
-
5.
Super Street Fighter IV
Akcja/Arcade
Rozszerzenie podstawowej wersji Street Fighter IV to nowi zawodnicy, areny ...
-
6.
Tom Clancy's H.A.W.X. 2
Symulator
, Akcja/Arcade
Dogfighty i epickie powietrzne batalie spod znaku kropek.
-
1.
Demon's Souls
RPG
, Akcja/Arcade
Genialny klasyczny hack&slash po japońsku.
-
2.
Guitar Hero: Warriors of Rock
Akcja/Arcade
Najmocniejsze muzycznie Guitar Hero w historii serii.
-
3.
Ratchet & Clank Future: A Crack in Time
Akcja/Arcade
Kolejna odsłona zwariowanej gierki dla starych i młodych.
-
4.
Yakuza 3
Akcja/Arcade
, Przygoda
Kolejna odsłona sagi o japońskiej mafii.
-
5.
Tom Clancy's H.A.W.X. 2
Symulator
, Akcja/Arcade
Dogfighty i epickie powietrzne batalie spod znaku kropek.
-
6.
Mafia 2
Akcja/Arcade
-
1.
N.O.V.A.
Akcja/Arcade
Wyobraźcie sobie Halo, ale na iPhone.
-
2.
Dungeon Hunter
RPG
, Akcja/Arcade
Diablo w wersji Gameloftu.
-
3.
Plants vs. Zombies
Strategia
Tower defense z zombiakami w roli głównej.
-
4.
Hero of Sparta II
Akcja/Arcade
Druga część przygód xeroboja Kratosa.
-
5.
Street Fighter IV
Akcja/Arcade
Mobilna wersja najlepszego mordobicia ostatnich lat.
-
6.
Spore Creatures
Akcja/Arcade
Spore Creatures, takie jakie znamy z DSa.