• Niektórzy z Was może pamiętają, jak pisałem z pytaniami odnośnie nowego kompa. Od tamtego czasu kilka rzeczy się zmieniło, a głównie: zamiast stacjonarki - laptop.

I ponieważ całkowicie się nie znam na notebookach, ani nie mam kolegów, którzy grają coś ostrzej, to mam nadzieję, że znajdzie się tu kilka osób w temacie.

Od razu zamierzam uprzedzić ludzi pokroju: "Jak można grać na laptopie?". Nie zależy mi, by komputer pocisnął Crysisa na maksymalnych detalach. Mogę zrezygnować z AA i innych bajerów. To jest laptop, więc jest kupowany głównie do pracy, a w dużej ilości wolnych chwil, by sobie w coś pograć, ciesząc się grywalnością, nie grafiką. Ale wiadomo też, że jakbym kupował laptopa tylko do pracy, to bym nie zadawał żadnych pytań, ani nie wydawał takiej sumy pieniędzy.

Model, jaki upatrzyłem:
    http://allegro.pl/item946429261_premiera_acer_5740_core_i3_4g_ddr3_640_hd5650_ddr3.html

I teraz dwa zasadnicze pytania:
    1. Czy da się na takim czymś przyzwoicie pograć załóżmy w GRIDa, DIRTa, albo w gry na Unreal Engine 3?
    2. Czy procesor nie jest za słaby? Patrząc na wymagania gier, oczekują trochę więcej niż 2Ghz na każdym rdzeniu.