-
Ja się Was ludzie pytam, komu to będzie służyć? To już zwykłe forum nie wystarcza? Hę? Ciekawi mnie jeszcze, kto wpadł na taką "genialną nazwę". Zapytaj Quaza. LoL! Ja wiem, że on jest Super-Uber-Guru-Elo-Elo, ale ludzie, nie było innej nazwy? Pomijając już tą nieszczęsną nazwę, dlaczego w liście "Najlepiej odpowiadających" umieściliście totalnie nieznanych nikomu userów? Oczywiście nie mówię tu o dziubusiu, ravie, Moskicie czy o chłopaczkach z redakcji. Powiedzcie mi, gdzie "najlepiej odpowiedział" użytkownik |||| ? No gdzie? Pomijając już, że osoby, które naprawdę dobrze odpowiadały/odpowiadają, nie są tu uwzględnione... Zamiast robić jakieś totalnie zbędne i nie potrzebne nikomu rzeczy, zajmijcie się za sygnaturki. Bo co użytkownikom z tego, że Doombek zapyta się Quaza, dlaczego Chimaira dostaje baty w Tekkenie? Polecam zatrudnić grupę newsmenów, którzy nadążają za newsami, i nie dodają ich z opóźnieniem. Czytam news na portalu XXX. Jestem na bierząco. Patrzę za 2 dni, na gaminatorze jeszcze tego nie ma! No ludzie! Nie chcę tu rzucać nickami, ale chyba wiecie o kogo chodzi.
PS. "Niestety Quaz nie ma czasu odpowiadać na Twoje pytania. Możesz jednak zadać je innym członkom społeczności. Jak będziesz miał szczęście, któryś Ci odpowie. Co do Quaza..."
LoL, co to ma być? Chcecie być śmieszni? Nie, przemilczę to...
PS2. Chimaira, zamiast wklejać tutaj zbędne porady skopiowane z neta, daj link do FAQ quaza i będzie dobrze.
Tutaj będziesz miał możliwość porozmawiać o grach, najnowszych wydarzeniach, a czasem - po prostu strzelić sążnistego off-topica w odpowiednim dziale.
-
WTF?!
33
-
-
PS3. Oczywiście cała ta wypowiedź jest o "niezwykle innowacyjnej i fajnej" opcji "zapytaj Quaza".
Pozdrawiam, daniob
-
-
@daniob - "Bo co użytkownikom z tego, że Doombek zapyta się Quaza, dlaczego Chimaira dostaje baty w Tekkenie?"
No właśnie tu jeszcze nie do końca zadziałała funkcjonalnośc tej strony, gdyż pytanie to skierowałem do Chimka, jednak coś tam jeszcze nie bangla.
-
-
"Patrzę za 2 dni, na gaminatorze jeszcze tego nie ma!"
Nie wiem na co Ty patrzysz, ale ja widzę często, że newsy u nas są z wyprzedzeniem wobec portali zachodnich czasami o dobre kilka dni (zdarzały się nawet tygodnie), więc STFU. Zresztą, czemu sam czegoś nie napiszesz jeśli masz info wcześniej od reszty świata? ;]
-
-
Daniob, jak czegoś dokładnie nie sprawdzisz, to morda w kubeł i nie bulgotaj, ok? To, co przekleiłem to FAQ, które przygotował Quaz jakiś czas temu. Zatem zanim znowu zaczniesz udawać Szpakera (co ci marnie wychodzi, bo on przynajmniej ma coś do powiedzenia...) i pierdolić od rzeczy, puknij się w ten swój 14-letni łeb i zastanów, a potem wypowiadaj na forum...
-
-
HAHAHAHA xD Kompletnie mnie to rozwaliło, dzieki daniob za zwrócenie uwagi, bo wczesniej tego nie zauważyłem. "Zapytaj Quaza", mistrzostwo świata totalne :) Nie wiem po cholerę w ogóle taka opcja i dlaczego akurat Quaza, mamy już fora i blogi. Po co się rozmieniać na drobne jeszcze bardziej? Weźcie się na początku za to co jest niezbędne a działa jak chce zamiast dodawać zupełnie nowe zbędne pierdoły.
-
-
Boże, właśnie to zobaczyłem. Sama nazwa "Zapytaj Quaza" sprawiła, że musiałem zbierać szczękę z podłogi. Naprawdę nie chcę nikomu wejść w drogę, ale nazwa jest trochę nie na miejscu.
-
-
@OsaX
Nie mówiłem tutaj konkretnie o Tobie, ale newsy na Gamim są naprawdę opóźnione. Taka przykra prawda. Pozwolę sobie tutaj podać jeden przykład: http://www.gaminator.pl/newsy/news/9183,... Czytałem o tym bodajże wczoraj (kiedy był X10? Na imagylop było to tam tego samego dnia kiedy miała miejsce ta impreza.) Tak więc swoją wypowiedź popieram tutaj faktami.
-
-
Swoją wypowiedź starasz się poprzeć czymkolwiek - średnio Ci to wychodzi jednak. ;] Skoro miałeś newsa te kilka godzin przed nami, to czemu sam go nie opisałeś? hm? ;] z X10 newsów trochę wyszło, z czego część była 'zalana' przez informacje o większym priorytecie (tak, do Fable 3 teraz piję), tak więc mniejsze rybki musiały jednak trochę 'poczekać'. Wbrew pozorom praca newsmana nie polega na szaleńczym dodawaniu materiału 24/7 bez żadnych limitów.
-
-
Ja wiem że google TruFnA ZeCz AJJ {*xd LOL AlE ZeBY !!! 'd TaKiEcOsz?!?!?!? PszecieZ Kawdy Na GEEGKE ZnajCieCO TszEbAAA!!! Ajjć!!
-
-
Z tym Quazem to chyba w związku ztym, że ciągle narzeka na kilogramy PM od userów z pytaniami.
Nazwa IMO słaba bo nie zostanie zrozumiana przez gości i mniej udzielających się userów. No chyba, że z Quaza chcecie zrobić celebryte :D
Najlepiej odpowiadający userze muszą być związani z punktami reputacji które się pojawiły przy nicku w tej zakładce. Sam - daniob - masz 1007 i jest na bardzo wysokim miejscu. Możliwe, że jest to również związane z gada: z sensem i bez sensu.
Osobiście to ni mnie grzeją ni ziemią kolejne formy forum, miniblogów itd. do tej pory zaśmiecaliśmi to forum które i tak jest ledwo żywe. Troche rozmienianie się na drobne z tego wychodzi. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
P.S W zakładce Zapytaj Quaza jak się wejdzie w pytanie i mamy opcje z sensem bez sensu to nad opcja klikniecia jest "Czy Kemer gada z sensem". Wszędzie :-) Więc pewnie każdy widzi tam swój nick, nieważne czy to jego wypowiedź czy kogoś innego.
-
-
''Zapytaj Quaza" Dopiero teraz zauważyłem . I z krzesła spadłem LOL zmieńcie to na "Zapytaj Się" bo się ze śmiechu posram xD
-
-
"Nie będę odwalał roboty za kogoś. I to do tego za darmo. "
Tłumaczę: jestem zbyt wielka lama i nie mam pojęcia jak to napisać, zresztą i tak byłoby to tak kiepskie, że musiałbym się sam zabić na widok własnego dzieła'
:P
-
-
Tak w ogóle to jest błąd :) quaz wielokrotnie powtarzał, że jego nick się pisze z małej litery :P
-
-
1. Dział wymyśliłem ja
2. Nazwa jest lepsza niż "FAQ" a Quaz jakby nie było jest osobą o rozległej wiedzy to raz, a bardzo rozpoznawalną to dwa. Zaproponowałem mu objęcie tego działu patronatem oraz przygotowanie materiałów video do najczęściej zadawanych pytań. Np. tych dotyczących konsol (co to jest RRoD). Na bazie graj/zgiń z czasem zostaną wyłowieni inni ludzie, których odpowiedzi bywają pożyteczne.
3. Dlaczego wyciągamy to z forum? Z tego względu, iż pytania i odpowiedzi mają swoją szczególną specyfikę. Ktoś potrzebuje pomocy, ktoś mu jej udziela.
4. Redakcja miała spore obiekcje co do powstania tego działu. Jeśli macie ochotę kogoś jebać to jebcie mnie.
5. Dział powstał w ciągu dwóch tygodni więc nie jest to dużo. Z drugiej strony stanowi uzupełnienie forum oraz bardzo ważny element działow poszczególnych platform, które wcześniej czy później muszą powstać. Jest to logiczna część zaplanowanej całości.
-
-
Dobra, Zgroza - Twój pomysł. Do Ciebie w takim razie będę kierował pytania i zastrzeżenia.
Przede wszystkim - argumentujesz, że nowy dział ma dotyczyć pytań i odpowiedzi na przeróżne pytania. Po co jednak rozdzielać to od forum? Przecież na forum ludzie cały czas mają jakieś pytania na które otrzymują odpowiedzi! Zobacz sobie chocby teraz, przejrzyj archiwum. To co teraz robisz to próba wynalezienia koła po raz kolejny nadając mu nową nazwę. Zapewne zdajesz sobie sprawę, że w najlepszym wypadku pytania z przyzwyczajenia znowu pojawiać się będą na forum oraz z czasem w nowym dziale, nigdy nie przeniesiesz ich tylko tam. A nawet jeśli jakimś cudem by Ci się to udało - forum umrze śmiercią naturalną albo będzie co jakiś czas podrygiwać w konwulsjach. Efekt będzie taki, że po prostu rozmienisz na drobne coś, co w miarę dobrze działa już teraz. A z aktywnością na Gami i tak słabo.
Druga sprawa - nazwa działu. Jak dla mnie i dla większości (wszystkich) osób wypowiadających się w temacie, jest to wręcz śmieszne albo bardziej dyplomatycznie: mało trafne. Jasne że quaz robi najlepsze videorecki na Gami, ale nie rób z niego od razu celebryta, marki czy znawcy od spraw wszelakich :) Wiedzy wcale nie ma wiele większej niż połowa aktywnych użytkowników. No bo co, zepsuje mi się komputer, napiszę "pytanie do quaza", a odpowie wymiot :) Zupełnie bez sensu, skoro już się na to uparłeś to rozważ może chociaż inną nazwę, sam mówiłeś że nawet redakcji ten pomysł nie przypadł do gustu.
Martwi mnie też jeszcze jedno. Po dodaniu tej opcji zaczyna się klarować coś, co przewidywałem już od dawna. Z Gaminatora powoli robi się Nasza Klasa, Grono czy inne bananowe cholerstwo. Zgroza, wielka prośba - nie zrób z dobrego portalu dla graczy rozmydlonego gówna o wszystkim i o niczym. Pamiętaj też, że to portal dla graczy WSZYSTKICH a nie tylko Kapitana Zgrozy. Co o tym dziale myślą inni miałeś już okazję przeczytać oraz zobaczyć. Mówię tutaj o radosnym, w pełni świadomym i humorystycznym trollingu w tym dziale. Z mojej strony to taki swoisty manifest na bezsens tego przedsięwzięcia.
-
-
@"co jednak rozdzielać to od forum"
Dla czytelności i dla podniesienia wagi. Dlatego, że z czasem ma być to potężna autonomiczna sekcja, w której łatwo będzie znaleźć podpowiedzi. W Forum pytania i odpowiedzi utoną. Tak to jest w Architekturze informacyjnej, że jak na coś satwiasz to wyciągasz to na wierzch i nadajesz specjalne znaczenie. Dla mnie pytania i odpowiedzi mają pecjalne znaczenie. Także z tego powodu, że mogę przy nich wyłapywać dość łatwo merytorycznie dobrych specjalistów. Na Forum byłoby z tym trudniej. Tu zaś masz pytanie i odpowiedź. Albo odpowiadający pomógł Ci - wtedy system notuje, że jest kompetentny, albo nie - wtedy to też jest notowane.
-
-
@pytania z przyzwyczajnia będą na forum
Będę je przypisywał do "ask quaz". Dla porządku.
@Efekt będzie taki, że po prostu rozmienisz na drobne coś, co w miarę dobrze działa już teraz
Hmmm.... to jest kwestia skali. Obecnie mamy 300 tys UU wg gemiusa i 250 tys UU miesiecznie wg analiticsa. Wzrost ruchu jest dobry więc można przyjąć, że zapytaj Quaza taqk czy siak wypełni się z czasem pytaniami. Robimy ubranko nie na dziś, ale na nie tak dalekie jutro. Czy za wcześnie? Nie sądzę. Mogę się jednak mylić.
-
-
@nazwa
Po pierwsze dla mnie Quaz jest celebrytem. Gdyby żył w USA prowadziłby swój program w TV i zarabiał masę kasy. Niestety, żyje w PL. Po drugie wiedzieliśmy, że nazwa będzie kontrowersyjna. Umówiony jestem z Quazem tak, że zobaczymy co powiedzą ludzie i z pewnością wysłuchamy ich. Quaz miał spore obiekcje i tylko moje prośby zdołały go przekonać do podjęcia tej próby. Dlaczego tak? Ponieważ lepiej kieorwać pytanie do konkretnej osoby niż w pustkę. Dlatego też w dziale istnieje możliwość wybrania konkretnej osoby, której chcemy zadać pytanie.
-
-
@nasza klasa
Strasznie szufladkujesz. Czy pojawienie się notyfikacji, dzięki którym szybciej zorientujesz się jak zagłosował Twój kumpel na jakąś vreckę jest złe i niszczy wizerunek dobrego portalu o grach? Kurde nie! Masz 1000 funkcji, ale używasz tylko tych które są Ci potrzebne. Osobiście nie ukrywam, że marzy mi się portal TOTALNY. Czy to znaczy, że ma to być nasza klasa o grach? Dla mnie wzorcem jest bardziej filmweb. Chcę, abyś mógł odnaleźć tu wszystko co wyda Ci się potrzebne. Jesteś w nowych newsach, zobacz, masz kontekstowo grę o której piszemy oraz wideo dotyczące poruszanego tematu. A kontekstowo jeszcze osadzoną vreckę. Czy krzykniesz "Osz w mordę? Robicie z tego drugi YT?" albo "To przecież drugi filmweb!"? Stosujemy rozwiązania, które mają poprawić przejrzystość portalu oraz kompleksowe dotarcie do informacji. Dlaczego chcesz od razu ochrzcić to naszą klasą i napiętnować piętnem zła?
-
-
@bananowe gówno
Napisał do mnie jakiś czas temu Prizmat z prośbą o usunięcie konta. Zaraz potem jednak wysłał maila, w którym wszystko odwołał pisząc "Nie zauważyłem twoich wiadomości. Z Gaminatora przestałem korzystać, zanim zostało to (wtajemniczeni wiedzą o co chodzi - przypis Zgrozy) naprawione ... W takim razie, wracam do Gaminatora i dziękuję za zajęcie się sprawą."
SZP4K3R, z pewnością nie chcę robić z gamiego bananowego gówna. Dlatego potrafiłem przyznać rację np. Prizmatowi i zrobić coś, z czego jest teraz zadowolony. Wydaje mi się, że to jeden z dowodów wskazujcych, na to, iż nie realizuję jedynie slusznych (bo swoich) ambicji lecz wsłuchuję się często w głos użytkowników.
-
-
Ok, nie będę się odnosił do wszystkiego, ale tylko do tego co dalej wzbudza moje wątpliwości. Oczywiście dalej sam pomysł tego działu mi się nie podoba co już uargumentowałem, znam też Twoje stanowisko. Dalej jednak nie widzę tutaj sensu w kilku sprawach.
Przede wszystkim, ta nieszczęsna nazwa. Dobra, skoro już się uparłeś to nie lepiej by wyglądało "zapytaj redakcję"? To ma zdecydowanie większy sens niż "zapytaj Quaza" - gdyby pojawiały się jakieś pytania, odpowiada członek redakcji. Najlepiej ten, który najlepiej zna się na rzeczy. No bo umówmy się, będzie multum pytań na które Quaz z racji tego że jest raczej konsolowcem znał odpowiedzi nie będzie. I mówię tutaj tylko o pytaniach merytorycznie związanych z grami i ogólnie pojętą elektroniczną rozrywką. Bo przecież nikt nie powiedział że innych pytań zadać nie można, prawda? Wtedy na takie pytania będzie odpowiadał kto inny, czy to z redakcji czy z użytkowników. I po raz kolejny, jak się wtedy ma do efektu końcowego nazwa "Zapytaj quaza"?
A to wszystko i tak tylko dopiero wtedy, gdy dział ten będzie na bieżąco moderowany i czyszczony ze śmieci i powtórek co - jak wiemy - nigdy się nie uda. Jak już powiedziano, ludziom nie chce się korzystać z opcji "szukaj", wolą zakładać nowe tematy. Tutaj będzie tak samo. Pomijając tylko fakt, że będziesz musiał albo dać więcej roboty obecnej moderacji, albo zaangażaować osoby nowe.
No i przede wszystkim - pomyślałeś co się stanie z forum o ile "zapytaj quaza" ruszy? Będzie jeszcze mniej żywe niż teraz, czyli praktycznie martwe. Patrzę na forum właśnie w tej chwili, z ostatnio założonych tematów tylko jeden nie jest pytaniem. Wystaw sobie jak to będzie wyglądać, gdy nowy dział oficjalnie wystartuje pełną parą.
Co do szufladkowania - Twoja ostatnia wypowiedź tylko spotęgowała moje obawy. Niejako zapowiedziałeś w niej bowiem notyfikacje. No to powiem Ci, że zupełnie mnie nie interesuje jak daniob czy inny Doombek ocenili nową reckę quaza. Ba, jest to zupełnie zbędne zagospodarowanie przestrzeni na ekranie! W tej chwili widzę nowe materiały video, mam dużo miejsca na przeglądanie najnowszych newsów, widzę co jest nowego na forum. Upchnij tam teraz jeszcze notyfikacje - dla dodatkowej zbędnej pierdoły trzeba będzie zabrać miejsce skądinąd. A jak się już pojawią notyfikacje, to na nich się na pewno nie skończy. Szufladkuję już teraz, bo przezorny zawsze ubezpieczony.
Pierwsza wersja Gaminatora podobała mi się najbardziej. Bez zbędnych bajerów, nowości z forum i blogów, newsy, video. Podobnie było z Gronem, podobnie było z n-k, jeden schemat. Na początku były grona tematyczne i fotki - było spoko. Potem pojawiły się komentarze - ok. Potem pojawiły się notyfikacje, potem pojawiły się dodatkowe miniprogramiki, potem pojawiły się horoskopy i testy pseudopsychologiczne. Efekt był taki że teraz wchodze na Grono tylko okazyjnie, kiedy muszę sprawdzić coś ważnego. A to dlatego, że naprawdę gówno mnie obchodzi co jakiś debil wyciągnął z Puszki Pandory, jaki jest ulubiony kolor kolegi czy jaką postacią z Muminków jest koleżanka. Porządny portal przeobraził się w taki sposób, że teraz większość jego użytkowników to ludzie o inteligencji jamochłona. I bardzo bym nie chciał żeby coś takiego stało się z Gaminatorem, stąd właśnie mój stanowczy sprzeciw.
-
-
@Zgroza
Punkt 1:
Aha.
Punkt 2:
Nie rozumiem po co miałoby coś takiego powstać, ale ok...
Punkt 3:
Nie, nie, nie! Cały czas uważam, że jest to całkiem zbędny bajer. Zresztą nie tylko ja. Przecież mamy subforumowe tematy. Czy tak trudno jest tam zadać pytanie jak "W jakiej pozycji można korzystać z X360?" (ekhm...)?
Punkt 4:
Zgrozo :) Nikt nie ma zamiaru Ciebie tutaj "jebać".
Zresztą, popatrz jakim miłym akcentem ten dział przyjeła społeczność. Czy aby na pewno quaz zgodziłby się, aby wszyscy robili sobie z niego jaja? Bo ja nie. Oczywiście teraz pewnie wszyscy sobie myślą, że 14 latkowi się nudzi w domu i szuka zaczepki. Ale tak nie jest. I mój wiek nie ma tutaj znaczenia.
-
-
Ej, to może na logo gaminatora też dajcie quaza? Wiecie, jego zdjęcie czy cóś? ...
-
-
Na logo gamiego? W sumie czemu nie? Tylko wtedy jakiś zespół całej redakcji wypadałoby sfotografować :P
Sam pomysł jak dla mnie nie jest zły. Jeżeli komuś się nie podoba - niech nie korzysta. Jeżeli ktoś ma pytanie, zapyta, 10 debili zasypie wątek spamem, ale w końcu jakaś inteligentna osoba, czy to quaz, czy to inny user odpowie na zadane pytanie.
Drugą sprawą jest to, że na forum często mogą powtarzać się te same pytania. Tym bardziej jeżeli ma ono taki chaotyczny charakter jak te tutaj. Żeby zapobiec 10 takim samym wątkom można rozwiązać problem w "Zapytaniach...", wyeksponować jakoś ten wątek dla nowych użytkowników (aby mogli łatwo go zauważyć). Przydałoby się także (macie wolny panel z prawej) wypisać jakieś najczęstsze pytania, gdyż przeglądanie całego działy Gier, czy Platform byłoby żmudne.
To na tyle, oczywiście sama nazwa wzbudziła we mnie śmiech, ale nie żeby tak ostro jak u kolegów... Dla mnie może zostać ;)
-
-
Nie wierze w to, że wśród tych pytań nie będzie powtórek. 9/10 tych pytań wogóle by nie było gdyby ludzią chciało się użyć google. Niestety ale ta umiejętność stopniowo zanika i nie jest to śmieszne.
Sama idea wygląda słusznie, tylko, jak to będzie moderowane. BlackSun stwierdził, że do każdego tematu na forum pojawia się 10 spamerów i jedna osoba z odpowiedzią. Identycznie będzie w tym FAQu. Ktoś będzie usuwał pierdoły i zatwierdział "najlepsze" odp? Czy może cały ten bajzel z forum przeniesie się do FAQu? Tylko wtedy zamiast nowego działu wystarczyła by zakładka w forum (która nota bene jest)
-
-
Po nazwie można dojść do wniosku że Quaz jest na gaminatorze pewnego rodzaju Bogiem :O
-
-
Tak, wielbić kłaza wielbić.... Ty nie wielbić kłaza? nie wielbić kłaza!! O kłazie boska istota on jest niewierny.. Co robić?! Co robić?! Zabić niewiernego zabić!!!! ja wielbić ja wierzyć ja nie ulec mocy niewiernych ja wierzyć w boską istote imieniem kłaz.. A ty niewierny!! ZABIĆ!! My sie nie zachwiać my bronić nasza WIARA!! Wielbić boga wielbić!! O wielki ty wielki ty sprowadź na nas nowa recenzja ty sprowadź my cie wielbić my sie nie zachwiać!! ZABIĆ NIEWIERNEGO!!
AMEN!!!
-
-
Ale o co chodzi? Ja tu żadnego ,,Zapytaj Quaza nie widzę, nie wiem nawet, co krytykujesz. I gdzie to jest?
Aha, o to.
-
Gorące tematy
na forum -
na forum: Gryuczestników: 7
-
na forum: Forum Ogólneuczestników: 4
-
na forum: Giełdauczestników: 6
-
na forum: Gryuczestników: 6
-
na forum: Forum Ogólneuczestników: 6
Najlepsze gry
-
1.
Drakensang: The River of Time
RPG
Dodatek do staroszkolnego cRPG w niemieckim stylu.
-
2.
Amnesia: The Dark Descent
Przygoda
Ambitny projekt, wielkie nadzieje, zapewne kiepska sprzedaż.
-
3.
Dead Rising 2
Akcja/Arcade
Masowa rozwałka zombiaków po raz drugi.
-
4.
Mafia 2
Akcja/Arcade
Sequel świetnego sandboksa w gangsterskich klimatach.
-
5.
Sid Meier's Civilization V
Strategia
Piąty raz turowo podbijemy świat.
-
6.
StarCraft II: Wings of Liberty
Strategia
Powtórka z rozrywki w stylu Blizzard.
-
1.
Dead Rising 2
Akcja/Arcade
Masowa rozwałka zombiaków po raz drugi.
-
2.
Guitar Hero: Warriors of Rock
Akcja/Arcade
Najmocniejsze muzycznie Guitar Hero w historii serii.
-
3.
Kane & Lynch 2: Dog Days
Akcja/Arcade
Psychol i ponurak powracają nadzy i skąpani we krwi.
-
4.
Mafia 2
Akcja/Arcade
-
5.
Super Street Fighter IV
Akcja/Arcade
Rozszerzenie podstawowej wersji Street Fighter IV to nowi zawodnicy, areny ...
-
6.
Tom Clancy's H.A.W.X. 2
Symulator
, Akcja/Arcade
Dogfighty i epickie powietrzne batalie spod znaku kropek.
-
1.
Demon's Souls
RPG
, Akcja/Arcade
Genialny klasyczny hack&slash po japońsku.
-
2.
Guitar Hero: Warriors of Rock
Akcja/Arcade
Najmocniejsze muzycznie Guitar Hero w historii serii.
-
3.
Ratchet & Clank Future: A Crack in Time
Akcja/Arcade
Kolejna odsłona zwariowanej gierki dla starych i młodych.
-
4.
Yakuza 3
Akcja/Arcade
, Przygoda
Kolejna odsłona sagi o japońskiej mafii.
-
5.
Tom Clancy's H.A.W.X. 2
Symulator
, Akcja/Arcade
Dogfighty i epickie powietrzne batalie spod znaku kropek.
-
6.
Mafia 2
Akcja/Arcade
-
1.
N.O.V.A.
Akcja/Arcade
Wyobraźcie sobie Halo, ale na iPhone.
-
2.
Dungeon Hunter
RPG
, Akcja/Arcade
Diablo w wersji Gameloftu.
-
3.
Plants vs. Zombies
Strategia
Tower defense z zombiakami w roli głównej.
-
4.
Hero of Sparta II
Akcja/Arcade
Druga część przygód xeroboja Kratosa.
-
5.
Street Fighter IV
Akcja/Arcade
Mobilna wersja najlepszego mordobicia ostatnich lat.
-
6.
Spore Creatures
Akcja/Arcade
Spore Creatures, takie jakie znamy z DSa.