-
Miałem wam rzucić trailer nowego Naruto (czyli gry o przygodach młodego, narwanego NINDŻY z Firefoxem w dupie), ale musiałbym go do jakiejkolwiek gry podpiąć - a jak zobaczyłem, że te gry wychodzą w Europie z trzyletnim poślizgiem, to zdębiałem...
Czy Japończycy nie kumają, że ich gierki wytyczają nowe trendy w Europie? Bo manga jest hip, trendy i w ogóle?
Tutaj będziesz miał możliwość porozmawiać o grach, najnowszych wydarzeniach, a czasem - po prostu strzelić sążnistego off-topica w odpowiednim dziale.
-
Naruto...Po groma to komu potrzebne...
33
-
-
Wtrące się, manga i anime jest świetne. Najlepsze z nich jest włąśnie Naruto. Gra, ktora ma wyjść to Naruto: Rise of Ninja(bodajże). Niestety nie wyjdzie na PC, ale na xboxa ma wyjść już. Bodajże pod koniec października.
-
-
W Japoni take gry sprzedają sie o trzy cztery razy lepiej niż w Eurpie, Oni maja bzika na punkcie anime, mangi i wszytkiego co z tym związane, wiec niema co sie dziwic ze nas olewają
-
-
Pokemony też dobra, ale jednak naruto lepsze:P Bezczelnie, że nie będzie na pc:( A tak się świetnie zapowiada.
-
-
Dobra dobra, ale to będzie Naruto sprzed dwóch lat... Tegoroczne Naruto Shippuuden Narutimate Accel 2 pewnie znowu wyjdzie u nas za dwa-trzy lata...
-
-
Ja nie wiem co ludzie widzą w mandze itd, mnie to zupełnie nie kręci - od stylu rysowania, po fabułę... Obejrzałem - namówiony przez znajomego - jeden odcinek naruto i to takie g.... za przeproszeniem, że nie mogę ;P
-
-
Jesteś za dorosły:PP Woland, mówisz o grach, o którrych nawet nie słyszałem:D Daj jakiś fajny trailer z Naruto: Rise of Ninja, i już. Np. jak neji robi hakke ryoku yonsho:D( dla nie znających japońskiego 64 uderzenia)
-
-
Ale ja mam trailer z Accela 2 (tzn. Naruto Ultimate Ninja 5)... Zresztą o tej kreskówce wiem tylko, że jest NINDŻA z Firefoxem w dupie, BISIONEN, który jest Przedostatnim Czarnianem, jego brat, złowieszczy Jam Łasica, który z kolei jest Ostatnim Czarnianem, i jakaś różowowłosa dziołcha mająca brzydki zwyczaj wychodzić z siebie.
-
-
1. TO NIE JEST KRESKÓWKA!!!
2.Nie wiem czy o to chodzi, ten" brat " to chyba sasuke, jeśli tak to nie jest to jego brat
3. różowowłosa baba to sakura
4. To nie jest firefox, tylko kyuubi
5. nie w dupie, tylko ma go zapięczętowanego w sobie(pięczęć na brzuchu)
-
-
I gdzie tu sens, gdzie logika... Ja tej mangi nie rozumiem... Tzn rozumiałem, jak miałem 8 lat...
-
-
(Wegorz) to sprubój może henatai obejrzec, to powinno sie spodobac, i nawet na fabule nie bedziesz narzekal, bo jej tam nie ma :)
Są lepsze anime fabularnie i to tak ze szczeka opada
-
-
"1. TO NIE JEST KRESKÓWKA!!!"
What-EVER.
"2.Nie wiem czy o to chodzi, ten" brat " to chyba sasuke, jeśli tak to nie jest to jego brat"
Który brat? Bo "Itachi" znaczy po japońsku tyle co "Łasica" i ten właśnie wredny łasic, niczym Lobo Ostatni Czarnian, wymordował prawie całą swoją rodzinę. Za wyjątkiem Sasuke. Niestety za wyjątkiem.
-
-
No Uchiha Itachi to brat Sasuke. Itachi wyrżnął całą rodzinę, oprócz Sasuke. Itahi należy do Akatsuki, organizacji "zła". Sasuke dochodzi do Orochimaru(zły), bo chce mieć większę moc, by zemścić się na Itachim.
Piszesz, żę rozumiałeś jak miałeś 8 lat.
1. Albo takie anime oglądałęś
2. Niektórych, to będąc mieć 11 lat, byś niezrozumiał.
-
-
Dobra, to zamiast japońskiego Naruto dodam to, co już wyszło na Zachodzie... chociaż bijatyka na Wii mnie powaliła, takiego kung fu jeszcze nie widziałem. :D
-
-
>Piszesz, żę rozumiałeś jak miałeś 8 lat.
>1. Albo takie anime oglądałęś
>2. Niektórych, to będąc mieć 11 lat, byś >niezrozumiał.
Przede wszystkim czytanie ze zrozumieniem, przede wszystkim to :) Nie rozumiałem anime i nigdy nie zrozumiem w sensie, że mnie to nie kręci :P Nie podobają mi się bajeczki o ładnych dziewczynkach i chłopczykach z wieeelkimi oczyskami, do tego te wszystkie piekielne demony, różowi kosmici czy inne tego typu atrakcje. Dragonball był chyba jedynym anime, jakie kiedyś widziałem i mi się spodobało. Wolę dobrą książkę albo dobry film. I ciekawsze i ładniejsze :) I popracuj nad pisownią z łaski swojej...
-
-
Także nie rozumiem tego zachwycenia tym całym Naruto, widziałem go raz i w ogóle nie spodobało mi się, tak jak powiedział SZP4K3R, Dragon Ball był jedyną Mangą jaką oglądałem z wypiekami i nadal żałuję, że już go nie puszczają. "Zobaczenie wielkiej dziru w brzuchu Son Gokhana? Bezcenne! Za wszystko inne zapłacisz kartą masterkart."
-
-
Sorry za pisownię, zepsuła mi się klaiatura:(
To może spróbuj więcej odcinków:P(obejrzeć)
-
-
To może ja to zamknę, zanim się zrobi jakiś flamewar...
Bo Japończycy w ogóle myślą krzaczkami, Europejczyk się w tym wszystkim gubi. Jak tylko ogląda, to pół biedy, gorzej jak fanfikołki zacznie pisać... Then, it gets absolutely fucking hysterical!
-
-
Z tym się zgodzę. Nie wiem po co i dlaczego piszą debilne fanficki.(chyba o to chodziło)
-
-
Dobra dzieci, cieszcie się, wysyp trailerów z każdego nadchodzącego Naruto:
Naruto skacze po drzewach jak małpa w Rise of a Ninja.
NINDŻA, BISIONEN, różowowłosa dziołcha, ulizany pedzio z kucykiem i chłopiec z drewna bawią się w Final Fantasy w Path of the Ninja.
I ty możesz ćwiczyć Wii-Fu w Clash of Ninja Revolution.
I na koniec, trailer Shippuuden Accel 2, w którego w Europie nie pogramy (oficjalnie) jeszcze przez jakieś dwa lata.
Anyway, jak się nazywa ten nadużywający kredki rudy pajac z kanji na gębie i co to za kanji?
-
-
Ohohoho! Widzę że zrobił się tu istny bałagan. Określę więc co ja czuję do anime i mangi.
Większość ludzi jak widzi coś co wygląda jak kreskówka albo inny film animowany, myśli automatycznie że to jest ich niegodne, dla dzieci i jak ktoś starszy to ogląda to powinien się leczyć. Uściślijmy więc: Mam 21 lat i bardzo lubię anime i mangę. I nie jestem żadnym fanatykiem. Z tym jest jak z filmami i książkami. Są totalne crapy, słabiaki, produkcje przeciętne, dobre, świetne a czasami nawet wręcz genialne. A to że to jest film animowany to dla mnie nie ma żadnego znaczenia. Podziwiam kunszt grafików takiego np. Appleseed'a czy tych którzy robili Full Metal Panic: The Second Raid. A ile czasu można zaoszczędzić przy tym kiedy nie karze się aktorom ustawiać w taki czy inny sposób i wykrzywiać twarzy w taki czy inny sposób. Oni podkładają tylko głos a reszta należy do grafików i gości od scenariusza. Sęk w tym że niestety pojawią się takie gnioty z beznadziejną grafiką i animacjami. To samo jest z mangą. Strasznie podoba mi się kreska w niektórych tytułach. Ale niekiedy trafisz na jakieś straszydło. Scenariusz też jest zmienny. Naprawdę myślicie że są tam same wielkie gały, dziewczyny w strojach które więcej odsłaniają niż zakrywają i różowi kosmicie. BŁĄD!! Można tam spotkać rzeczy z praktycznie wszystkich dziedzin życia, historii czy nauki. Ale niekiedy jakiś scenariusz może być skopany i nie wolno na podstawie tej jednej opowieści osądzać wszystkich mang i anime.
Ale dochodząc do tematu forum. Naruto jest tytułem który lubię i jednocześnie nienawidzę. Podobają mi się niektóre postacie ale innych nie cierpię (zwłaszcza głównego bohatera), podobają mi się również realia, techniki używane w czasie walk, ale mierzi mnie to że anime ma beznadziejne animacje, kiepską grafę i spartoloną fabułę, a wszystko za sprawą głównego bohatera (już lepsza jest manga pod tym samym tytułem).
Tak więc panowie forumowicze; anime i manga nie są jakimś zagrożeniem dla zdrowia i życia. Nie możecie, nie wolno wam oceniać jakiegoś tytułu po obejrzeniu pierwszego, zwykle cienkiego odcinka czy po przeczytaniu pierwszego rozdziału. Po czymś takim na pewno wam się nie spodoba. To trzeba zrozumieć żeby się podobało. I nie mówcie że wszyscy którzy to czytają czy oglądają są chorzy na głowę. No chyba że oglądają albo czytają jakiegoś TOTALNEGO gniota.
-
-
Teacher Commander-->zgodzę się z większością tego, co napisałeś. Poza jednym: termin "anime" nie pasuje do naruto, bo ta nazwa jest podle mnie obraźliwa :P Stawisz naruto obok Neon Genesis Evangelion? Nie ;]
Nie dziwię się ludziom, że mają złą opinię o mandze i anime po obejrzeniu jednego odcinka kiczowatego serialu dla niewyżytych nastolatków. Niech obejrzą coś ambitnego (wspomniany wcześniej NGE, Grobowiec Świetlików, Mononoke Hime) albo jedną z boskich komedii (Slayers, Full Metal Panic) to wtedy zmienią trochę punkt widzenia. ;)
-
-
Naruto to totalny shit, ale niektore anime sa genialne. Zobaczcie sobie takie FullMetal Alchemist albo Green Green... Co do gier na podstawie mangi/anime. Nie ktore sa naprawde dobre (niestety glownie takie bijatyki), a jesli chcecie pograc w prawdziwie Pr0Games Na podstawie anime to radze kupic sobie PS2 i popatrzec po tytulach. No bo wlasnie tylko przez te gry z anime (np. FullMetal Alchemist) toleruje grajstacje sony (do innych gier to jest xbox jedynka :D ). A gry z Naruto zwykle sa deeeeenne (no, ale to moze przez moje nastawienie do anime)
-
-
OsaX Nymloth --> Spokojnie, nie mam najmniejszego zamiaru stawiać Naruto obok NGE. Jeszcze nie oszalałem :) Ale dla mnie niekiedy, w niektórych momentach, odrobinkę, ociupinkę Naruto się podoba. Niestety 99,999 % tego tytułu zostało spartolone. Im dalej w las, tym bardziej okazuje się to gorsze.
Acha, dzięki za to że zgadzasz się ze mną w niektórych kwestiach. Chociaż dla mnie rządzi ostatnio manga Full Metal Alchemist i Claymore. Zobaczyłem to w wersji animowanej i stwierdzam że wersja na papierze ( chociaż czytam online ) jest niebotycznie lepsza, ale zgadam się z tobą że NGE jest pozycją obowiązkową dla tych którzy chcą zacząć się czymś takim interesować.
-
-
Naruto jeśli chodzi o mange, średnie, bo raz że przeciągane, dwa że kreska czasem potrafi doprowadzić do białej gorączki. Anime odpuściłem ostatnio na 2-3 miechy bo nie dość że opóźnione względem mangi to jeszcze przeeeciągają...
Gry są ok mam Ultimate Ninja 2 na PS2 i ciekawa bijatyczka. Na Wii fajnie się gra, każda postać wymaga treningu aby wychodziły jutsu.
-
-
Czytałeś ostatnie 5-6 chapterów ? Jutsu na chapter, dwie linijki tekstu. Dla porównania dgrayman, 1 chapter mangi = 2 x 20 minut anime akcij.
-
Gorące tematy
na forum -
na forum: Gryuczestników: 7
-
na forum: Forum Ogólneuczestników: 4
-
na forum: Giełdauczestników: 6
-
na forum: Gryuczestników: 6
-
na forum: Forum Ogólneuczestników: 6
Najlepsze gry
-
1.
Drakensang: The River of Time
RPG
Dodatek do staroszkolnego cRPG w niemieckim stylu.
-
2.
Amnesia: The Dark Descent
Przygoda
Ambitny projekt, wielkie nadzieje, zapewne kiepska sprzedaż.
-
3.
Dead Rising 2
Akcja/Arcade
Masowa rozwałka zombiaków po raz drugi.
-
4.
Mafia 2
Akcja/Arcade
Sequel świetnego sandboksa w gangsterskich klimatach.
-
5.
Sid Meier's Civilization V
Strategia
Piąty raz turowo podbijemy świat.
-
6.
StarCraft II: Wings of Liberty
Strategia
Powtórka z rozrywki w stylu Blizzard.
-
1.
Dead Rising 2
Akcja/Arcade
Masowa rozwałka zombiaków po raz drugi.
-
2.
Guitar Hero: Warriors of Rock
Akcja/Arcade
Najmocniejsze muzycznie Guitar Hero w historii serii.
-
3.
Kane & Lynch 2: Dog Days
Akcja/Arcade
Psychol i ponurak powracają nadzy i skąpani we krwi.
-
4.
Mafia 2
Akcja/Arcade
-
5.
Super Street Fighter IV
Akcja/Arcade
Rozszerzenie podstawowej wersji Street Fighter IV to nowi zawodnicy, areny ...
-
6.
Tom Clancy's H.A.W.X. 2
Symulator
, Akcja/Arcade
Dogfighty i epickie powietrzne batalie spod znaku kropek.
-
1.
Demon's Souls
RPG
, Akcja/Arcade
Genialny klasyczny hack&slash po japońsku.
-
2.
Guitar Hero: Warriors of Rock
Akcja/Arcade
Najmocniejsze muzycznie Guitar Hero w historii serii.
-
3.
Ratchet & Clank Future: A Crack in Time
Akcja/Arcade
Kolejna odsłona zwariowanej gierki dla starych i młodych.
-
4.
Yakuza 3
Akcja/Arcade
, Przygoda
Kolejna odsłona sagi o japońskiej mafii.
-
5.
Tom Clancy's H.A.W.X. 2
Symulator
, Akcja/Arcade
Dogfighty i epickie powietrzne batalie spod znaku kropek.
-
6.
Mafia 2
Akcja/Arcade
-
1.
N.O.V.A.
Akcja/Arcade
Wyobraźcie sobie Halo, ale na iPhone.
-
2.
Dungeon Hunter
RPG
, Akcja/Arcade
Diablo w wersji Gameloftu.
-
3.
Plants vs. Zombies
Strategia
Tower defense z zombiakami w roli głównej.
-
4.
Hero of Sparta II
Akcja/Arcade
Druga część przygód xeroboja Kratosa.
-
5.
Street Fighter IV
Akcja/Arcade
Mobilna wersja najlepszego mordobicia ostatnich lat.
-
6.
Spore Creatures
Akcja/Arcade
Spore Creatures, takie jakie znamy z DSa.